Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάφραγμα με χαλυβδόφυλλο ή πάνελ πολυουρεθάνης


 

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχει χρησιμοποιήσει κάποιος χαλυβδόφυλλο σε αμιγή μεταλλικό φορέα ώστε να αποτελεί άκαμπτο διάφραγμα; Ο ευρωκώδικας 3-1.3 αναφέρει στην παράγραφο 10.3 κάποιους γενικούς όρους αλλά δεν έχει σχέσεις ελέγχου της επάρκειας που εξαρτάται από τον τρόπο σύνδεσης και τη σχετική δυσκαμψία του φορέα με το χαλυβδόφυλλο (μάλιστα παραπέμπει στις Ευρωπαικές συστάσεις ECCS No88). Θέλω να αποφύγω τους οριζόντιους συνδέσμους και θέλω να δω εάν είναι εφικτό.

Link to comment
Share on other sites

Στο κεφάλαιο αυτό λέει ότι δεν λαμβάνεται υπόψιν γιατί είναι δύσκολο να προσομοιωθεί μαζί με τους υπόλοιπους λόγους που αναφέρει. Οπότε, δεν θεωρείται επαρκές και πάμε αναγκαστικά σε οριζόντιους συνδέσμους;

Link to comment
Share on other sites

Δείτε και στο βιβλίο του Μιχάλτσου "Ελαφρές μεταλλικές κατασκευές". Νομίζω και εκεί, στο τελευταίο κεφάλαιο, έχει αναφορά σε διαφραγματική λειτουργία τέτοιων στοιχείων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω αυτό το βιβλίο του Μιχάλτσου, οπότε μάλλον θα μελετήσω τις προδιαγραφές που προτείνει ο Βάγιας και ο Ευρωκώδικας. Αν και νομίζω καλύτερα να περιοριστούν οι μετακινήσεις χωρίς το διάφραγμα

Edited by Vasilis101
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.