Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γέμισμα δαπέδου και πλακάκια (τσιμεντοκονία)


xristos69

Recommended Posts

Σε μονοκατοικία θα βάλω ενδοδαπέδια (ηλεκτρική) και αμέσως μετά πρέπει να γίνουν τα γεμίσματα με τσιμεντοκονία με άμμο θαλάσσης ή ποταμίσια.

Επειδή όμως τα οικονομικά δεν φτάνουν προς το παρον για πλακάκια και μάρμαρα, μπορουν να γινουν μονο τα γεμισματα και να μεινει ετσι για 5-6 μήνες?

 

Ρωτάω γιατι ενας πλακάς μου είπε οτι μετα την τσιμεντοκονία πρέπει μπουν άμμεσα τα πλακάκια γιατι αλλιως θα έχω λεει καθιζήσεις στο μέλλον λόγω του ότι θα πάρει....αέρα η τσιμεντοκονια.

Ισχύει κάτι τέτοιο? Ποια ειναι η γνωμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Αν ήταν έτσι δεν θα μπορούσες έχεις τσιμεντοκονία για τελικό δάπεδο όπως επιλέγουν κάποιοι.

Link to comment
Share on other sites

Χαχα! και μένα το ίδιο μου είπε ένας πλακάς...! Ανοησία νομίζω...απλά θέλει να πάρει τη δουλειά άμεσα...Εγώ έχω αφήσει το σπίτι μου με τσιμεντοκονία από το καλοκαίρι και δεν έχει πάθει τίποτα (ακόμα τουλάχιστον)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κανένα πρόβλημα δεν έχεις , μόνο φρόντισε την τσιμεντοκονία να την κάνεις με κάποιο βελτιωτικό κονιαμάτων, με κάποιο latex. (που έτσι και αλλιώς πρέπει να μπαίνει και είσαι ok).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπερίζω όλα τα μέλη του forum

Καταρχήν δεν είμαι μηχανικός και θα ήθελα πολύ να μου λύσετε μια απορία και να με συμβουλέψετε

Αγόρασα ένα οροφοδιαμέρισμα πριν από 2,5 χρόνια και έχω πρόβλημα με τα πλακάκια του δαπέδου.Σε όλα τα δωμάτια πάνω από τα μισά πλακάκια είναι κούφια (δεν έχουν ακόμη "σηκωθεί", ίσως λόγω των μεγάλων αρμών).Το ίδιο συμβαίνει και σε ένα ακόμη τουλάχιστον διαμέρισμα της πολυκατοικίας, ο ιδιοκτήτης του οποίου παρακολουθούσε όλη τη διαδικασία της τοποθέτησης και από ότι μου είπε τα πλακάκια τοποθετήθηκαν ένα μήνα περίπου αφότου έπεσε η τσιμεντοκονία, η οποία ίσως δεν καθαρίστηκε και δεν βράχηκε αρκετά (σημειωτέων ήταν καλοκαίρι). Γιατί συνέβει αυτό?

Θα με συμβουλεύατε να αντικαταστήσω όλα τα πλακάκια ή μόνο εκείνα που εμφανίζουν το πρόβλημα?Καλύπτομαι από την εγγύηση του κατασκευαστή?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω τη γνώμη σας.

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Ανά μερικούς μήνες λόγο πρώτων υλών και καλιμπραρίσματος μηχανημάτων αλλάζουν τα πλακάκια που βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής κάθε εργοστασίου (μιλάμε για πλακάκια με την ίδια ονομασία).

Αν κάνεις μερική αντικατάσταση πλακιδίων πρόσεξε μην διαφέρουν τα νέα από τα παλιά είτε στην απόχρωση είτε στις διαστάσεις. Αν υπάρχει κιβώτιο από τα ήδη τοποθετημένα έλενξε την στάμπα με τα στοιχεία παραγωγής.

Όσο αφορά τον λόγο στον οποίο οφείλεται η ζημιά δύσκολο να σου δοθεί σωστή απάντηση από μακριά, μόνο εικασίες. Μπορεί να έσκασε το γέμισμα, να μην άφηνε αρκετή κόλλα κάτω η σπάτουλα, να είναι αμόνωτο το μονοσωλήνιο, να μην σκουπίσανε και βρέξανε το υπόστρωμα αμέσως γέμισμα πρίν την εφαρμογή.

Link to comment
Share on other sites

Ανά μερικούς μήνες λόγο πρώτων υλών και καλιμπραρίσματος μηχανημάτων αλλάζουν τα πλακάκια που βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής κάθε εργοστασίου (μιλάμε για πλακάκια με την ίδια ονομασία)

 

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση, αλλά ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να καλύψει την αγορά και εγκατάσταση των πλακιδίων? Πως θα τον υποχρεώσω? με καταγγελία στην πολεοδομία?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Πως θα τον υποχρεώσω? με καταγγελία στην πολεοδομία?

ευχαριστω

 

Με συγχωρείς αλλά από αυτό που έγραψες δείχνεις πως έχεις μαύρα μεσάνυχτα από οικοδομές. Μην περιμένεις να γίνεις μηχανικός μέσω ενός forum...

Δεν είναι κακό να χτυπήσουμε μια πόρτα ενός ειδικού. Όπως θα συμβουλεύτηκες μηχανικό και δικηγόρο για την επιλογή του σπιτιού και τα συμβόλαια, πράξε αναλόγως και τώρα που προέκυψε το πρόβλημα.

Βρες τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι θα ξέρουν την περίπτωσή σου και ζήτα τις συμβουλές τους.

Link to comment
Share on other sites

jonn

Κανε οτι ερωτησεις θέλεις. σιγουρα απο αδω δεν θα γινεις μηχανικος αλλα θα πάρεις πληροφορίες και κατα την κρίση σου θα τις ακολουθησεις ή οχι. Εξαλλου ενας λογος ειναι οτι σου δίνει και το forum αυτο ενα βήμα για ερωτησεις και απαντησεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.