Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στεγανοποίηση υπογείου


telis

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με μία κατοικία και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πρόκειται για 2 μεζονέτες που είναι μεσοτοιχία. Στο υπόγειο κάθε μεζονέτας παρατηρείται διάβρωση στον τοίχο που συνορεύει με το δίπλα οικόπεδο. Έχουν μπει νερά και έχει ξεφτίσει ο σοβάς. Η αιτία πιθανότατα είναι ότι επειδή στο συνορεύων οικόπεδο υπάρχει κήπος με αυτόματο πότισμα, όπου ο γείτονας έχει λαχανικά, τα νερά από το πότισμα έχουν περάσει στα υπόγεια των κατοικιών. Οπότε χρειάζεται στεγανοποίηση του τοίχου του υπογείου.

Θα ήθελα να μου προτείνετε πιθανές λύσεις του προβλήματος, ειδικά αν κάποιοι συνάδελφοι έχουν αντιμετωπίσει και οι ίδιοι κάποιο παρόμοιο πρόβλημα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Στην πλευρα που συνορευεις με τον γειτονα εισαι κολλημενος???

Αν οχι τοτε σκαβεις μονωνεις μπαζωνεις.. Αν ναι τοτε μιλας μαζι του και αν δεχτει ακολουθεις την ιδια διαδικασια..Αν δεν δεχτει δεν ξερω τι δικαιωματα μπορει να εχεις..

(αναλυτικοτερη περιγραφη της πιθανης διαδικασιας εχει δωθει ξανα στο φορουμ)

Link to comment
Share on other sites

Η καλύτερη λύση είναι η εξωτερική μόνωση, έστω και εκ των υστέρων που είναι αργά (κάλιο αργά παρά αργότερα!).

Υπάρχουν όμως και υλικά (αρκετά ακριβά) που εφαρμόζονται εσωτερικά. Θα πρέπει όμως να ξηλώσεις και τα σοφατεπιά εκτός από τα επιχρίσματα. Ακόμα αν έχεις οπτοπλινθοδομές που εφάπτονται κάθετα στη προβληματική πλευρά θα έχεις πάλι πρόβλημα.

Μήπως να εφάρμοζες ασφαλτόπανο και μετά έχτιζες ένα δρομικό εναμισάρι?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι!

 

Μιας και το θέμα έχει περίπου ξανασυζητηθεί είπα να μην ανοίξω καινούριο...

Το θέμα μου εν προκειμένω έχει να κάνει με το σπίτι ενός φίλου που τα 2 τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα με την είσοδο νερών στο υπόγειο του.Παραθέτω και μια εικόνα για να αντιληφθούμε καλύτερα την κατάσταση.

Το κτίσμα εφάπτεται στους δύο δρόμους που φαίνονται.Το πρόβλημα προκύπτει στην πλευρά του δρόμου Β, που υπόψιν έχει έντονη κατηφορική κλίση και αρκετά παλιά ήταν μικρό ρέμα.Εμφανίζονται λοιπόν αυτά τα νερά και το πρόβλημα για αυτόν είναι περισσότερο πρακτικό γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το υπόγειο έτσι όπως θα ήθελε (αποθήκη και playroom).Mε την ευκαιρία θα ήθελε να δώσει μια μόνιμη κατά το δυνατόν λύση,ώστε να προστατευθεί και το ίδιο το κτίριο.

Τα νερά αυτά εικάζω ότι προέρχονται από τον υδροφόρο ορίζοντα και όχι σπασμένο αγωγό (btw αυτή ήταν η αιτία στο πατρικό μου) γιατί το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο μετά από βροχοπτώσεις.

Η λύση που μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένη (όχι εσωτερικές μονώσεις κλπ) είναι:

στην αυλή να σκάψουμε και να κατέβουμε περίπου 1-1,5 μέτρο κάτω από τη στάθμη θεμελίωσης και αφού βεβαιωθούμε ότι τα νερά συγκεντρώνονται και "στραγγίζουν" εντός της εκσκαφής τότε να τοποθετήσουμε ένα διάτρητο σωλήνα διαμέτρου 1-1,20 μέτρου στον πυθμένα και πάνω από αυτόν κανονικούς,όχι διάτρητους σωλήνες, μέχρι την επιφάνεια και επίχωση με χονδρόκοκκο υλικό ώστε να γίνεται αποστράγγιση εντός του "πηγαδιού" που προέκυψε.Με μια αντλία που ήδη έχει θα κατευθύνουμε τα νερά στο πλησιέστερο φρεάτιο.

Τί λέτε?

post-1276-131887222533_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν ειμαι ειδικος σε τετοιου ειδους θεματα, η λυση σου ειναι πολυ καλη, εχει γινει σε αντιστοιχη περιπτωση που γνωριζω, σε οικοπεδο περιοχης με σχετικα εντονη κλιση και πολυ κοντα σε αδιαμορφωτα ρεματα με πολυκατοικια σε πανταχωθεν ελευθερο συστημα, οπου τον χειμωνα και ειδικα κατα τις περιόδους βροχοπτωσεων, το υπογειο με χρηση αποθηκων πλημυριζε κανονικα μεχρι την σταθμη εισοδου - pilotis.

Η λυση δοθηκε με την κατασκευη "κανονικου πηγαδιου" στον κηπο της πολυκατοικιας στον οποιο τοποθετηθηκε αντλια η οποια ενεργοποιειται αυτοματα οταν το νερο ξεπερασει ενα δεδομενο υψος και εξαγει τα νερα, ουσιαστικα στον δρομο.

Το κακο ειναι οτι στην περιπτωση αυτη, οι εργασιες μαλλον εγιναν χωρις αδεια, και ο συγκεκριμενος δρομος το χειμωνα ειναι παντα γεματος νερα για ευνοητους λογους.....

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση καταρχήν.Τα νερά θα διοχετευτούν καταλλήλως σε πολύ κοντινό φρεάτιο της ίδιας της αυλής,που συνδέεται με την αποχέτευση οπότε no problem!

Επί του τεχνικού προβληματιζόμουν,αν υπάρχει κάτι που δεν έλαβα υπόψιν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.