Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επένδυση τσιμεντένιας σκάλας με αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο


Recommended Posts

Φτιαχνω μια καινουρια μεζονετα με εσωτερικη σκαλα σε 4 επιπεδα. Μέχρι τωρα ειχα στο μυαλό μου μαρμαρο και για επενδυση τα οποια ομως δεν μου αρεσουν και πολυ.

Ειδα ομως προσφατα σε μια οικοδομη μια σκαλα η οποια ειχε επενδυθει ως εξης:

μαρμαρο πολυ φθηνο μετα απο πανω αυτοεπιπεδουμενο δαπεδο και τελικη στρωση με χρωμα απο το ραλ χρωματολογιο.

 

Το βρηκα ενδιαφερον και σκεφτομαι να το κανω.Έχετε καποια γνωμη για την συγκεκριμένη κατασκευή?

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους του forum.

Ευχαριστώ, acnt

Link to comment
Share on other sites

Αν η ερώτηση έχει αισθητικό σκέλος ισχύει ό,τι και με την...κολοκυθόπιτα.

 

Αν όμως υπάρχει ανησυχία για τεχνικά χαρακτηριστικά δε θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα. Εφόσον η ολισθηρότητα της τελικής επιφάνειας δεν είναι απαγορευτική μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για σκάλα.

 

Κατασκευαστικά όμως δεν καταλαβαίνω πού κολλάει το μάρμαρο! Σε σκάλα από σκυρόδεμα το αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο δίνει την απαραίτητη οριζοντιότητα. Τώρα αν μπαίνουν δύο στρώσεις αυτοεπιπεδούμενου (μια καλή, με χρώμα, και μια πρόχειρη) εφόσον έχει βάση οικονομική...λογικό το θεωρώ (αλλά και πάλι μιλάμε για μικρά πάχη). Οι κάθετες επιφάνειες λογικά επενδύονται με αντίστοιχο υλικό (θα υπάρχουν πατέντες) οπότε για μάρμαρο δε βλέπω λόγο ύπαρξης.

Link to comment
Share on other sites

απο θεμα κόστους σε σχέση με μια μαρμαρινη σκαλα με φθηνο μαρμαρο Καβάλας πως το βλέπετε?

Αυτου του τύπου το υλικο σε σχέση με το μάρμαρο πως συμπεριφερεται αναφορικα με την αντοχη στη καταπονηση, την ευκολια καθαρισματος?

Link to comment
Share on other sites

απο θεμα κόστους σε σχέση με μια μαρμαρινη σκαλα με φθηνο μαρμαρο Καβάλας πως το βλέπετε?

Αυτου του τύπου το υλικο σε σχέση με το μάρμαρο πως συμπεριφερεται αναφορικα με την αντοχη στη καταπονηση, την ευκολια καθαρισματος?

 

Φίλε οι ερωτήσεις αυτές δεν μπορούν να απαντηθούν εδώ, βάλε την κοινή λογική, ρώτα τιμές για επένδυση σκάλας από μάρμαρο και αυτοεπιπεδουμενο δαπεδο κάνε συγκρίσεις και δες. Το πρόβλημά σου το εντοπίζω ότι δεν μπορείς να αποφασίσεις. Από ένα σημείο και μετά όμως πρέπει.

Και για να σε βοηθήσω επειδή σε βλέπω και ψάχνεσαι, θα σου έλεγα να τα βάλεις και τα δύο να ξεμπερδέβεις. Δηλαδή αν πρόκειται για ευθύγραμμη, κόψε για τα πατήματα, λωρίδες μάρμαρο μήκους όσο το πλάτος της σκάλας σου, με πάχος 3 εκ. και πλάτος 10-12 εκ, υπολογίζοντας και τα 2-3 εκ της προεξοχής από το υποκείμενο κούτελο του σκαλοπατιού το οποίο θα επενδύσεις με μάρμαρο-κούτελο πάλι, και πάχος 1-2 εκ. Στην μέσα μεριά του πατήματος εκεί που τελειώνει η μαρμάρινη λωρίδα και μέχρι το κούτελο του υπερκείμενου σκαλοπατιού θα βάλεις μεταλλικό αρμό-ρίγα 0,5-1 εκ για τον διαχωρισμό των διαφορετικών υλικών και εν συνεχεία την αυτοεπιπεδούμενη κρέμα του υλικού που θέλεις και θα γεμίσεις το κενό. 'Ετσι θα έχεις πάτημα δύο υλικών. Αν αλλάξεις γνώμη γιατί σε κόβω να αλλάζεις, βγάζεις το ένα και βάζεις από το άλλο, απλά πράγματα. Τα εργαλεία που θα χρειασθείς είναι, μια σβούρα με δίσκο 230χιλ, ένα σφυρί-λάστιχο, ένα αλφάδι, ένα μυστρί κι ένα σφουγγάρι με κουβά, αυτά. Κάνε τα όλα μόνος σου για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.

Αν η σκάλα σου είναι γυριστή δηλαδή σχήματος u, τότε μπερδεύομαι και δεν ξέρω να σου απαντήσω γιατί δεν τελείωσα ακόμα το σεμινάριο ταχύρυθμου εκπαίδευσης που κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.