Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εύρεση ιδιοκτήτη γηπέδου μέσω ΚΑΕΚ


Arkan03399

Recommended Posts

Καλησπέρα , θα ήθελα αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος στο εξής ερώτημα

Σε κοντινό γήπεδο από την ιδιοκτησία μου , γνωρίζω το ΚΑΕΚ αλλα προσπαθώ να μάθω τον ιδιοκτήτη του ακινήτου .Πως μπορώ να μάθω τον ιδιοκτήτη ; 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποίες απαντήσεις 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν βρίσκεσαι σε περιοχή με λειτουργούν κτηματολόγιο μπορείς να μπεις στις υπηρεσίες μηχανικού του κτηματολογίου και με έρευνα βάσει ΚΑΕΚ να βρεις το ακίνητο και να κατεβάσεις το απόσπασμα περιγραφικής βάσης όπου εκεί αναφέρονται οι ιδιοκτήτες.

Σε περιοχή υπό κτηματογράφηση (προανάρτηση, ανάρτηση, προσωρινοί πίνακες) δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

... να μπεις στις υπηρεσίες μηχανικού του κτηματολογίου και με έρευνα βάσει ΚΑΕΚ να βρεις το ακίνητο....

Παύλο απ΄ότι είχα δει πριν μερικούς μήνες δεν είχαν δώσει πρόσβαση σε όλες τις ειδικότητες πέραν των Τοπο, ΠΜ και αρχιτέκτονες....

Μετά μάλλον έδωσαν σε ΜΜ αλλά δεν είναι σίγουρο για όλους παρ ότι θα έπρεπε αφού οι Μηχανικοί είναι αυτοί που έχουν ενασχόληση με Ακίνητα (γη και κατασκευές)

 

Υ.Γ.

επικουρικά και σημαντικό.... εσυ ως ΠΜ κι εγω ως ΑΜ όταν μας δείχνει ότι στα Χ ακίνητο υπάρχει αναρτημένο Τοπογραφικό Τίτλου δεν μπορούμε να το κατεβάσουμε.... Δικηγόροι όμως και Συμβολαιογράφοι μπορούν άνετα..... λες και είναι οι ειδικοί για τα τοπογραφικά 

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δεν το γνωρίζω αν σε άλλες ειδικότητες δεν επιτρέπεται η έρευνα. Δυστυχώς έτσι είναι με τα συμβόλαια. Δεν μας επιτρέπουν να τα κατεβάσουμε και αυτό είναι ένα θέμα που μοιάζει οξύμωρο, διότι από την μια κατεβάζοντας το απόσπασμα περιγραφικής βάσης αποκτάμε εικόνα σε ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία των ιδιοκτητών αλλά και της ιστορικότητας τίτλων των ακινήτων, ενώ από την άλλη υφίσταται περιορισμός στο να έχουμε διαθέσιμο το συμβόλαιο. Πάντως, τις πράξεις προϊσταμένου του Κτηματολογίου (διορθώσεις κλπ) έχω δει ότι μπορούμε να τις κατεβάσουμε. Πάντως (και ας μας το επιβεβαιώσει ο Δημήτρης αυτό) πριν κάποια χρόνια το να πάρεις συμβόλαιο κάποιου τρίτου, αν θυμάμαι καλά έπρεπε να γίνει μέσω δικηγόρου και με εισαγγελική εντολή.

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Pavlos33 said:

....Δυστυχώς έτσι είναι με τα συμβόλαια. Δεν μας επιτρέπουν να τα κατεβάσουμε ....

Παύλο.... Συμβόλαια κατεβάζουμε άνετα και πάντα...

Τα τοπογραφικά τους δεν μας αφήνει να κατεβάσουμε ..... (με διαγράμμιση φυσικά ότι δεν είναι για καμία χρήση) αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα)

Τσέκαρε το αν θες .... 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Μετρημένες στα δάχτυλα οι φορές (δεν το έψαξα να δω βρω το λόγο) που σε αναζήτηση κατέβηκαν συμβόλαια. Άρα, από τις δικές μου αναζητήσεις που είναι πολλές, δεν είχα δυνατότητα κατεβάσματος συμβολαίων αλλά φυσικά και τοπογραφικών όπως λες. Πάντως, το γεγονός αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι με ποια κριτήρια άλλοτε κατέβαιναν τα συμβόλαια και άλλοτε υπήρχε "άρνηση" από την εφαρμογή του Κτηματολογίου και βεβαίως, ορθώς όλοι αναρωτιόμαστε για τον λόγο, της μη δυνατότητας κατεβάσματος τοπογραφικών. 

Link to comment
Share on other sites

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων προσωπικά, που προσπάθησα να κατεβάσω συμβόλαια, κατέβηκαν κανονικά. Αυτό που εικάζω είναι ότι, όταν υπάρχει αδυναμία κατεβάσματος ενός συμβολαίου είτε δεν είναι σαρωμένο (παλαιές μελέτες) είτε υπάρχει κάποιας φύσης τεχνικό πρόβλημα. Δεν πιστεύω δηλαδή ότι είναι σκόπιμος περιορισμός της πρόσβασης. Σε ότι αφορά τα τοπογραφικά, όντως ποτέ δεν κατάφερα να κατεβάσω κάποιο. Όμως έχετε υπόψιν ότι με τον αριθμό του ΚΗΔ (που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο) μπορείτε να μπείτε στην σχετική εφαρμογή του gov.gr με κωδικούς taxisnet και να κατεβάσετε το αποδεικτικό σε μορφή pdf. Με zoom in συνήθως είναι ευκρινείς όλες οι σημαντικές λεπτομέρειες δλδ δηλώσεις, πίνακας συντεταγμένων κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με τις παλιές μελέτες που λες μπορεί να είναι μια εξήγηση. Σαφώς και αν έχουμε ΚΗΔ βρίσκουμε το τοπογραφικό από την εικόνα του ΚΗΔ και μια χαρά φαίνεται. Το θέμα είναι ότι συνήθως στην αναζήτηση δεν ξέρουμε ΚΗΔ και πολλά τοπογραφικά είναι προ διαδικασίας ΚΗΔ.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς. Αυτά τα τοπογραφικά προ εποχής ΚΗΔ αμφιβάλλω ότι υπάρχουν καν σαρωμένα. Ίσως μόνο σε αναλογική μορφή, σε κάποια αποθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.