Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτροδότηση διώροφης κατοικίας


MargaritaG

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Θα χρειαζόμουν τα φώτα σας στην παρακάτω υπόθεση . Σε ΟΑ του 1990 για διώροφη κατοικία (στο κτηματολόγιο δηλωμένη ως ένα ακίνητο με έναν αριθμό κτηματολογίου) οι εργασίες ολοκληρώθηκαν αρχικά μόνο για τον 1ο όροφο (συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροδότησης). Με αναθεώρηση της ΟΑ το 2001 ξεκίνησαν οι εργασίες στο ισόγειο. Τι διαδικασία χρειάζεται να ακολουθήσω για να κάνω αίτηση ηλεκτροδότησης για το ισόγειο? Χρειάζεται η βεβαίωση σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας? Μιας και η κατοικία φαίνεται ως ένα ακίνητο θα πρέπει το ισόγειο να έχει ξεχωριστή παροχή, δηλαδή να κάνω αίτηση αρχικής σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ?

 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει ο επιβλέπων να υποβάλει  αίτηση στην ΥΔΟΜ για τη θεώρηση της Ο.Α για την ηλεκτροδότηση του ισογείου και αφού εκδοθεί ένας οποιοσδήποτε μηχανικός ή και ο επιβλέπων (αυτό το επιλέγεις εσύ ο ίδιος) να την υποβάλει στο σύστημα ΤΕΕ "σύνδεσης με τα δίκτυα  κοινής ωφελείας-Δ.Κ.Ω" 

Αυτά αν θέλεις  πάρεις ξεχωριστή παροχή για το ισόγειο

Τώρα αν θέλεις να πάρεις μια παροχή για ισόγειο και 1ο όροφο ο μηχανικός που θα ορίσεις όπως προηγουμένως θα πρέπει να σου εκδώσει την παραπάνω  σύνδεση  με τα Δ.Κ.Ω αναγράφοντας το συνολικό εμβαδό ισογείου και ορόφου (επισυνάπτοντας στο σύστημα και τις 2 θεωρημένες για   ηλεκτροδότηση Ο.Α -παλιά και νέα)  και ο ηλεκτρολόγος σου να ενοποιήσει τις 2  ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σε μία 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@ΚΑΝΑ

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν έχει συνταξιοδοτηθεί ο τότε επιβλέπων μηχανικός, θα μπορούσε να το αναλάβει ένας οποιοσδήποτε άλλος; 

Επίσης στην περίπτωση ενοποίησης των ηλ. εγκαταστάσεων αυτό σημαίνει πως θα πρέπει υπάρχει ένας ηλεκτρικός πίνακας και για τους δύο ορόφους ή όχι απαραίτητα; Ρωτάω επειδή οι 2 όροφοι δεν επικοινωνούν εσωτερικά μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Το θέμα είναι πολύ σημαντικό για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων με παλιές άδειες.

Πραγματικά όμως δυσκολεύομαι να κατανοήσω τι αλλάζει από αυτά που ισχύουν σήμερα, πλην του οτι τα βλέπω πλέον συγκεντρωμένα στο άρθρο 21, ενώ πριν ήταν διάσπαρτα σε διάφορες εγκυκλίους και νόμους...

Ίσως να υπάρχει και μια απαλλαγή από ελεγκτή δόμησης, αν και δεν είναι ξεκάθαρο... Και φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε το τελικό κείμενο, αφού διορθωθεί και ψηφιστεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.