Μετάβαση στο περιεχόμενο

H/Ζ : υπαίθριο ή σε οικίσκο;


xafto

Recommended Posts

Υπαίθριο Η/Ζ...

Εκτεθειμένο σε ήλιο, βροχή, αέρα, παγωνιά, χιόνι και επίσης εκτεθειμένο σε μάτια περαστικών κλεφτών...

Εάν πρόκειται για προσωρινή (κανά δυό-τρεις τέσσερις μήνες το πολύ) εγκατάσταση, θα το έβαζα υπαίθριο, αλλά εάν πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση, τότε μία προστασία από τα καιρικά φαινόμενα (και τα επίβουλα μάτια, μην το ξεχνάμε αυτό, ειδικά σε απόμακρες εγκαταστάσεις) θα έβγαζε τα λεφτά της με το παραπάνω.

 

Και φυσικά όσο μεγαλύτερη η αξία του Η/Ζ (άρα και του υποστηριζόμενου εξοπλισμού), τόσο μεγαλύτερη προστασία θα πρέπει να έχει.

 

Για τι μέγεθος Η/Ζ μιλάμε; Ξεχωριστή δεξαμενή καυσίμου θα έχει; Και αν ναι, πού θα την βάλεις;

Link to comment
Share on other sites

Τα ηχομονωμένα Η/Ζ τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς πρόβλημα. Και είναι πολύ εύκολη η τοποθέτηση του - είναι plug & play!

 

Οπότε λύνεις το θέμα του οικίσκου αλλά και του θορύβου... εκτός αν δεν σε νοιάζει(!), της δολιοφθοράς καθώς όλες οι πόρτες πρόσβασης στην μηχανή και την γεννήτρια κλειδώνουν, της καμινάδας, του αερισμού κτλ.....

 

Αν δεν σε νοιάζει καθόλου το θέμα του θορύβου, μπορείς να παραγγείλεις το Η/Ζ με κάλυμα καιρού (νομίζω πως έτσι λέγεται!). Κάνει την ίδια δουλειά, χωρίς ηχομόνωση στο BOX και στην καμινάδα....

Link to comment
Share on other sites

Καλά τα λέει ο xaxa. Έχουμε τοποθετήσει αρκετά Η/Ζ σε υπαίθριους χώρους. Για πρόσθετη ασφάλεια μπορείς να φτιάξεις μια ελαφριά κατασκευή στέγασής του. Θα πρέπει όμως να φροντίσεις να υπάρχουν περσίδες για τον αερισμό καθότι οι παροχές αέρα των Η/Ζ είναι μεγάλες. Βεβαίως μπορείς να το παραγγείλεις και ηχομονωμένο εξωτερικου χώρου (στάθμη θορύβου μικρότερη των 70-75 db στα 7μ για ισχύς εως και 200 kVA) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα από βροχές, χιόνια κλπ. Αν πρόκειται για μόνιμη κατασκευή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να δεις μερικές λεπτομέρειες για τις μπαταρίες κλπ..θα επανέλθω με λεπτομέρειες γιατί είμαι στο γραφέιο υπό σφοδρή πίεση lol

Link to comment
Share on other sites

είναι εντός οικισμού οπότε υπάρχει πρόβλημα με τον ήχο άρα συζητάμε για ηχομονωμένο

 

 

Καλά τα λέει ο xaxa. Έχουμε τοποθετήσει αρκετά Η/Ζ σε υπαίθριους χώρους.

 

σε σχέση με την εγκατάσταση εντός οικίσκου παρουσιάζονται επιπλοκές στην λειτουργία του λόγω εγκατάστασής δηλαδή με λίγα λόγια υπάρχει εμπιστοσύνη στην υπαίθρια εγκατάσταση Η/Ζ ????

Link to comment
Share on other sites

Τα επώνυμα η/ζ με ηχομονωμένο canopy (κουτί) δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από θέμα αξιοπιστίας. (εδώ τα έχει η ΔΕΗ και δουλεύουν ασταμάτητα μέσα στον ήλιο στην Μεγαλόπολη)

Link to comment
Share on other sites

Για πείτε λεπτομέρειες από Η/Ζ σε ύπαιθρο

Ισχύς και είδος καυσίμου

Ποιά εφαρμογή καλύπτει (τηλεπικοινωνίες, αντλιοστάσιο, φωτισμό, παραγωγική μονάδα κ.ο.κ)

Ωρες λειτουργίας ανά έτος

Γεωγραφική περιοχή όπου είναι εγκατεστημένο

Ετος πρώτης λειτουργίας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.