Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρκερ σε υφιστάμενο εξώστη δώματος


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, 

Έχουμε μία προσθήκη καθ'ύψος και το υφιστάμενο δώμα διαθέτει εξώστη. Σε περίπτωση που δημιουργηθεί έρκερ στο επίπεδο του δώματος (αναγκαστικά εσωτερικά του εξώστη) θα πρέπει να κοπεί το τμήμα του εξώστη μπροστά από το έρκερ; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα δεν είμαι σίγουρος ότι έχω αντιληφθεί πλήρως το ερώτημά σου. Θα ήταν χρήσιμο αν μπορούσες να ανεβάσεις κάτοψη-όψη της πρότασής σου. Αναφέρεσαι σε δώμα το οποίο διαθέτει εξώστη. Το δώμα περιλαμβάνει κλειστό χώρο κύριας χρήσης σε εσοχή έναντι υποκείμενου ορόφου και πέραν του περιγράμματος κάλυψης ορόφου υφίσταται προεξέχων εξώστης;

Το έρκερ σύμφωνα με τον ορισμό του θα πρέπει αφενός να προβάλει πέρα από τις επιφάνειες όψεων και να εξέχει του περιγράμματος κάλυψης του ορόφου. Διαθέτει αυτά τα στοιχεία;

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Επισυνάπτω διαγραμματική κάτοψη και τομή της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και της προσθήκης. Πολύ σωστά, στο υφιστάμενο δώμα υφίσταται προεξέχων εξώστης πέραν του περιγράμματος κάλυψης ορόφου. Κατά την προσθήκη, στο δώμα προστίθεται διαμέρισμα εντός του περιγράμματος κάλυψης στο οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί έρκερ (εκτός του περιγράμματος κάλυψης αλλά εντός του υφιστάμενου εξώστη). Οπότε πρακτικά το έρκερ εξέχει από το περίγραμμα της κάλυψης, αλλά βρίσκεται εσωτερικά του ανοιχτού εξώστη. Στα επισυναπτόμενα σχέδια έχω διαγραμμίσει την επιφάνεια που προσμετράται στην κάλυψη. 

Κάτοψη-Τομή προσθήκης.pdf Κάτοψη-Τομή υφισταμένου.pdf

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

να σε ρωτήσω στην κάτοψη της προσθήκης που έβαλες το έρκερ, είναι το μικρό ορθογώνιο παραλληλόγραμμο που εξέχει του κυρίως ορθογωνίου παραλληλόγραμμου που σχηματίζει την κάτοψη (της προσθήκης), σωστά ?
Και ο υποκείμενος όροφος, το περίγραμμα της κάτοψης του πιο κάτω ορόφου είναι στις ίδιες περασιές που είναι και το περίγραμμα του ορόφου που γίνεται προσθήκη, με εξαίρεση το μικρό ορθογώνιο παραλληλόγραμμο που εξέχει του κυρίος παραλληλόγραμμου στην κάτοψη του πάνω ορόφου, του ορόφου που πρόκειται δηλαδή να προστεθεί?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 6/3/2024 at 11:50 ΜΜ, Arche said:

...

ακριβώς, ναι 

 

On 6/3/2024 at 11:56 ΜΜ, jbosdas said:

....

είχα υπ'όψιν το συγκεκριμένο απόσμασμα του νοκ αλλά σκέφτηκα μήπως υπάρχει κάποια εξαίρεση που δεν έχω εντοπίσει σε περίπτωση υφιστάμενου ανοικτού εξώστη είτε διαφορετικά μήπως αφαιρεθεί ένα τμήμα του εξώστη ώστε να μην υφίσταται σε συνέχεια του έρκερ αλλά να παραμείνει ο υπόλοιπος ως έχει..

Φροντίζουμε να τηρούμε τους κανόνες της κοινότητας:

6. Δεν παραθέτουμε ολόκληρα μηνύματα 

jbosdas

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Τίποτα Mariela το πιο δύσκολο στην δουλειά αυτήν είναι να το δεχτεί ο ιδιοκτήτης και να το πληρώσει, θα κοπεί με μια αδιατάρακτη κοπή μπετόν και φρόντισε να βρεις τους ειδικούς που με τον κατάλληλο τρόπο θα απομακρύνουν τα μπάζα. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.