Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απελευθέρωση αμοιβών


nik

Recommended Posts

Στα κανάλια και τις εφημερίδες τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ότι θα καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται? Εάν γίνει κάτι τέτοιο το επάγγελμα καταστρέφεται και ας πάμε όλοι να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι!

 

Τελικά αυτός ο περίφημος διπλασιασμός των αμοιβών πριν 2 χρόνια μήπως έγινε για να πάρουμε ότι προλάβουμε γνωρίζοντας τι έρχεται και μήπως τελικά είχε αρνητικές επιπτώσεις αντί για θετικές?

Link to comment
Share on other sites

Είναι ένα πακέτο μέτρων στα οποία πρέπει να αντιδράσουμε με κάποιο σχέδιο και όχι ρίχνοντας δεξιά και αριστερά ντουφεκιές.

Όταν μάλιστα ρίχνεις ντουφεκιές από διαφορετικές γωνίες στον αντίπαλο, ο οποίος είναι στο κέντρο, τότε είναι σίγουρο ότι αλληλοτραυματίζεσαι με τους δικούς σου.

Μια πρώτη προσέγγιση στο άρθρο: Κατενάτσιο σημαίνει συντήρηση http://leftengineers.wordpress.com/2009/07/16/katenatsio/

Link to comment
Share on other sites

Ποιο ΤΕΕ nik? Ποτε άκουσες το ΤΕΕ τελευταία φορά για οτιδήποτε?

 

εδώ έφτιαξε ΙΕΚΕΜ το οποίο ειναι ακριβότερο από Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια.

 

Για το ΤΕΕ και για τους "αγώνες" του έχει μιλήσει η ιστορία και το τελικό αποτέλεσμα

Link to comment
Share on other sites

Εσύ που είσαι μέσα στο ΤΕΕ πες μας τι κάνουνε εκεί.Το ΤΕΕ το ρωτάει κανείς?

Πρώτον δεν είμαι μέσα στο ΤΕΕ - απλώς αφού για αρκετό διάστημα το πάλευα μόνο μου για να ζήσω την οικογένειά μου, συνειδητοποίησα ξανά τα όρια της ατομικής προσπάθειας και αποφάσισα και πάλι να κάνω κάτι για τα κοινά. Μη ανησυχείτε - δεν θα αποκαλύψω το όνομά μου για να ψηφοθηρίσω για προσωπικό όφελος. (αυτά για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα)

Δεύτερον. Το ΤΕΕ, απ΄ότι έχω ακούσει συμμετέχει με εκπροσώπους του σε διάφορες επιτροπές για το θέμα και αυτό που γίνεται είναι η λογική της γάτας με το ποντίκι. Το Υπουργείο δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι θέλει ακριβώς - ούτε το ΤΕΕ αποκαλύπτει τη γραμμή αμύνης του.

 

Η γνώμη μου βέβαια είναι ότι πρέπει, πέρα από επιτροπές να γνωρίσει ο κόσμος τι σημαίνει ακριβώς Απελευθέρωση Επαγγέλματος Μηχανικού.

Το ψάχνω και εγώ και αν έχω νέα θα σας πω.

 

Τρίτον. Η παρέμβαση του προέδρου του ΤΕΕ στην τελευταία Αντιπροσωπεία προσπαθεί να απαντήσει ακριβώς αυτό το πακέτο διάλυσης του Επαγγέλματος. Δείτε σχετικά: Με τά μάτια στο 2025 http://leftengineers.wordpress.com/2009/07/15/%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-2025%E2%80%A6/

 

 

Πάντως το θέμα θα κριθεί αν και κατά πόσον θα ενημερωθούν οι μηχανικοί έγκαιρα και κατά πόσο θα κινητοποιηθούν και από το ΤΕΕ αλλά και από τους Συλλόγους (μην τους ξεχνάμε, ούτε να τους αφήνουμε στο απυρόβλητο). Ένα βασικό θέμα είναι ποιος θα τους πείσει να κινητοποιηθούν. Αμ έπος αμ έργον...

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να μας πεις ποιος είσαι.

 

Το θέμα είναι πάντως αν η ελληνική αγορά μπορεί να δουλέψει έτσι ελεύθερα. Πιστεύω ότι οι εργολάβοι οικοδομών θα βρούνε έναν μηχανικό φτηνό και θα κάνουν την δουλεία τους φτηνά και άνετα. Την μελέτη θα την φτιάχνει ο εργολάβος και ο μηχανικός απλά θα υπογράφει παίρνοντας ένα συμβολικό ποσό.

 

Δεν ξέρω τι λέει το υπουργείο πάντως το mega στις ειδήσεις το είπε καθαρά "κατάργηση της διοικητικά (από το Τ.Ε.Ε.) ελάχιστης αμοιβής".

 

Πάντως το μέλλον το βλέπω με αφεντικά και υπάλληλους. Ενδιάμεσα δεν θα υπάρχει τίποτα!!!

 

Για το τι μπορούμε να κάνουμε σαν άμυνα πολλά γίνονται.Για παράδειγμα δεν πρέπει να βάζουμε το κέρδος πάνω από την ασφάλεια μίας κατασκευής. Η στατική μελέτη πρέπει επομένως αντικειμενικά να έχει μία ελάχιστη αμοιβή κατά την γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

κατσε, γιατι και τωρα τι γινεται? στατικα με το μετρο δεν γινονται? απλώς ο manager-μηχανικος παιρνει την ελαχιστη νομοθετημενη και ο "μελετητης του μετρου" την ελάχιστη γενικώς

Link to comment
Share on other sites

Πυροπροστασίες, στατικά κλπ κλπ. Σχεδόν οτιδήποτε έχει να κάνει με ασφάλεια. Από την άλλη λαμβάνουμε μέσω της σφραγίδας μας την ευθύνη για ότιδήποτε προκύψει συμπεριλαμβάνοντας και την ασφάλεια σε κάθε τι που σφραγίζουμε στην ουσία. Με ελάχιστες πιθανές εξαιρέσεις λοιπόν, δεν θα έπρεπε με αυτό το σκεπτικό να παραμείνουν τα ελάχιστα όρια?

 

Δικό μου συμπέρασμα: nik δεν βάζουμε την λογική στην εξίσωση γτ η υπόθεση δεν γίνεται για την λογική. Γίνεται για την μεγιστοποίηση του κέρδους.

Link to comment
Share on other sites

Εάν γίνει ότι γίνει αυτά θα συζητάμε? Τουλάχιστον αυτό γίνεται με επιλογή αυτού που το κάνει. Άσε που τρώνε δύο άτομα άσχετα αν η μοιρασιά είναι άδικη. Τώρα εάν γίνουν αυτά που λέω η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί (γιατί ο manager μηχανικός δεν θα κάτσει να θυμηθεί στατικά στα 40 ή στα 50 του) απλά θα παίρνουν και οι δύο λιγότερα.

 

Και έτσι όπως το λες manager μηχανικός το παρουσιάζχεις σαν να βγάζει καμμία περουσία ο τύπος!

 

Αλλά όλα αυτά είναι άλλο θέμα...

Link to comment
Share on other sites

Άρα φαντάζομαι με βάση την τοποθέτηση παραπάνω περι ασφάλειας των κατασκευών δεν έχετε πρόβλημα να καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές των αρχιτεκτονικών μελετών ?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.