Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναζήτηση σύστασης πολυκατοικίας.


Recommended Posts

Καλησπέρα σας! 

Έχω πρόβλημα με ένα ακίνητο το οποίο κληρονομιάς και δεν μπορεί να γίνει το συμβόλαιο λόγω ελλιπείς στοιχεία στο προηγούμενο. 

Το ακίνητο είναι υπόγειο,ισόγειο κατάστημα στην βάση μια πολυκατοικία. Αυτό που δεν έχει συμπεριληφθεί είναι η σύσταση της πολυκατοικίας μέσα στο προηγούμενο συμβόλαιο, και δεν υπάρχει το υπόγειο ούτε στα σχέδια από την πολεοδομία. 

Θα ήθελα να μάθω που και πως θα μπορούσα να βρω την σύσταση της πολυκατοικίας, μήπως αναγράφεται εκεί το υπόγειο. Η εάν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να αποδείξω ότι είναι χτισμένο την ίδια χρονιά με την πολυκατοικία.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

ποιας χρονιάς είναι το συμβόλαιο που ήδη έχετε??

(συνάντησα 1-2 φορές, να συντάχθηκαν πρώτα   συμβόλαια πώλησης π.χ ενός διαμερίσματος  και μετά από π.χ ένα χρόνο να συντάχθηκε η σύσταση)

Link to comment
Share on other sites

  Η αρχικη ερωτηση δεν ηταν σαφης....ειδικα αφου αναφερεις οτι το υπογειο δεν αναγραφεται σε "προηγουμενο"  συμβολαιο  [ποιο ειναι αυτο;]

 Ευλογα προκυπτουν ερωτηματα....

σε ποιον ανηκει το υπογειο, ποιος το εχτισε, ποιός το απεκτησε και πώς.

  Γνωμη μου ειναι οτι  θα χρειαστεις δικηγορο να ερευνησει το ΚΑΕΚ του οικοπεδου και τα ΚΑΕΚ   των  επι μερους ιδιοκτησιών ...καθως και μηχανικο για ελεγχο της  αδειας.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Quote

Το συμβόλαιο είναι το 1997. Που θα. Μπορούσα να απευθύνω? Στο υποθηκοφυλακείο?

 

Σε δικηγορο, (δεν μπορεις να πας εσυ στο υποθηκοφυλακειο να ψαξεις).
Βρισκεις ποιος συμβολαιογραφος συνταξε το πρωτο συμβολαιο πιθανοτατα εχει συνταξει και την συσταση και επικοινωνείς μαζι του για να παρεις
την συσταση. Ίσως μπορείς να δεις και το εργολαβικο συμβολαιο αν εχει γίνει με αντιπαροχη (αλλα επειδη δεν ειμαι μεταγγραψιμο δεν μπορεις να παρεις αντιγραφο μονο να το δεις)

Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα η συσταση να εχει σπασει σε πολλα συμβολαια :D .
Εχεις την αρχική συσταση ιδιοκτησιας/κανονισμο πολυκατοικιας η οποια δεν αναφερει τα παντα (κυριως τα διαμερισματα που πηραν οι ιδιοκτητες του οικοπεδου που εδωσαν αντιπαροχη) και μετα υπαρχουν τα συμβολαιο που ειναι και επιμέρους συσταση ιδιοκτησιας που αναφερονται τμήματα (τα διαμερισματα που ανηκουν στον εργολάβο δλδ για να εχει ευχερεια πως να τα διανημει).
Για τον παραπάνω λόγo χρειαζεσαι δικηγορο να ψαξει προσυμφωνα/εργολαβικα συμβολαια κτλ κτλ

Edited by immunity
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.