Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


Anastasia

Recommended Posts

γιατι θα μεινουνε 1) μεγαλες οργανωμενες εταιρειες πχ ove arup που θα παρεχουν ολες τις υπηρεσιες και 2) μερικοι ιδιαιτερα ικανοι, οργανωμενοι και ταλαντουχοι ή πολύ εργατικοί επαγγελματιες

 

Στα μεγαλα εργα πανε οι μεγαλοι και στα ιδιωτικα ή όταν θελουμε originality παμε στους μικρους.

 

οτι δηλαδη ισχυει σε ολον το κοσμο που δεν εχουν 150.000 μηχανικους ανα 10 εκατομμυρια κατοικους. Η μελετη στην Αγγλια για μια προσθηκη μπορει να βγει και λιγοτερα λεφτα απο την ελαχιστη του ΤΕΕ αυτη τη στιγμη. Η διαφορα ειναι οτι η πιτα μοιραζεται σε λιγοτερους επαγγελματιες και οτι το πελατολογιο ειναι πιο ενημερωμενο.

 

μην με παρεξηγητε, ξερω οτι αυτο που λεω σημαινει οτι θα γινει σφαγη και δεν ειμαι και σιγουρος οτι εγω θα επιζησω, αλλα ετσι ειναι παντου, εδω υπηρχε διαστρεβλωση, και τωρα _ελπιζω_ οτι παμε προς τα εκει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλά εδώ όπως έχεις καταλάβει ζούμε τα πλεον παράλογα ανά την υφήλιο

ήθελα να γράψω πως εδώ είναι Βαλκάνια αλλά τελικά ούτε αυτό εκφράζει την περίπτωση

 

εδώ θα μείνουν μόνο όσοι έχουν λεφτά να διαφημιστούν ελευθερα και να τσαμπουνάνε πως η μελέτη είναι δωρεάν

καμμία σχέση με ποιότητα, ταλέντο ή εργατικότητα

 

άντε να έχουμε και μερικά μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία μερικά από τα οποία θα ανήκουν σε διακοσμητές

 

καλα όλα τα υπόλοιπα,

αυτό με την υψηλότερη ανταγωνιστικότητα της χώρας τι εννοείς;;;;

Link to comment
Share on other sites

Οι γιατροί δεν έχουν ελάχιστες αμοιβές.

Υποτίθεται πως η αμοιβή που αναγνωρίζει το ΤΣΜΕΔΕ ανά επίσκεψη είναι 20 ευρώ.

Γνωρίζεται πολλούς γιατρούς να αμοίβονται με 20ευρώ/επίσκεψη;

Link to comment
Share on other sites

@ myri

 

ε αυτη τη στιγμη δεν φημιζομαστε για την ποιοτητα της αρχιτεκτονικης μας μελετης.

 

απεναντιας μερικες μεγαλες ελληνικες κατασκευαστικες χτυπανε εργα στο εξωτερικο με ιδιαιτερη επιτυχια. να σημειωσω οτι η J&P στην Ελλαδα ετοιμαζεται για κλεισιμο λογω βλακειας, ενω στην Ιορδανια, στη Λιβυη και αλλου χτυπαει λιμανια, αεροδρομια και τεραστια οικιστικα εργα.

 

αν αυριο προκυψουν 5 μελετητικα γραφεια με originality και αποψη, και τιμες ΚΡΙΣΗΣ, γιατι να μην χτυπησουν δουλειες στα Βαλκανια, στη Μεση Ανατολη κλπ ?

 

Θελω να πω, μην κρυβομαστε, οταν ο βασικος πηγαινει στα 564 ευρω απο τα 710, σε μια μερα γιναμε πιο ανταγωνιστικοι. Οταν εγω ο μεγαλοαρχιτεκτονας που πουλαω τρελα στα ψυχικα και στις βουλιαγμενες (λεμε τωρα τα ονειρα μας) αυριο μπορω να στελεχωσω γραφειο μελετων με 10 παιδια με ικανοτητες και να δινω 1000 αντι για 1500 ή 2000 που θα εδινα πριν 2,5 - 3 χρονια, δεν ειμαι πιο ανταγωνιστικος να χτυπησω μια μεγαλη δουλεια σε Βουλγαρια, Ρουμανια, Πολωνια κλπ ?? (που πανε τωρα και καποια λεφτα ΕΕ οπως Ελλαντα επι κινεζοκαταστροφεα?)

 

Θα μου πεις τωρα, εδω ο κοσμος καιγεται (κυριολεκτικα) εσυ το χαβα σου για ανταγωνιστικοτητα. Και εγω θα πω (ξανα), το ξερω οτι θα μας τσουξει ολους, αλλα μονο ετσι θα βγει (αν βγει) ακρη.

 

Τωρα για το "μελετη δωρεαν" που λες, βρε συ, γιατι σημερα δεν ισχυει το "μελετη δωρεαν"?

 

Εδω ακομη κι εχθες παρεξηγηθηκε ο συναδελφος που ειπα οτι λιγοι και εκλεκτικοι πελατες πανε σε αρχιτεκτονα για το σπιτι τους και οχι σε ΠΜ και το στραβοπηρε ο αλλος οτι κανω κουβεντα για δικαιωματα ενω εγω εννουοσα αυτο που λες, οτι στο ελλαδισταν καλα κρασια απο πελατες, ασχετοι ηταν, ειναι και θα ειναι. Ολοι πανε στο "τσαμπα" ή στο πιο φτηνο.

 

Αυριο θα σου σκαναρω φυλλαδιακι που μου ηρθε στη πολυκατοικια του γραφειου πριν λιγες μερες που λεει για "ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ-ΚΟΥΖΙΝΕΣ-ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ" και τις λοιπες βλακειες, νομιζα οτι ηταν κανενας απατεωνισκος ολα-τα-κανω-ολα-τα-μαχαιρωνω και γυρναω πισω και λεει "ΜΕΛΕΤΗ ΔΩΡΕΑΝ!"

 

ξερεις τι στοιχεια επικοινωνιας ειχε? κινητο, σταθερο και διευθυνση *****@tee.gr δηλαδη μηχανικουλης ο κυριουλης και πολυ μα πολυ πονηρουλης (μεχρι να μην εχω δουλεια πια, να πινω καφε μια μερα και να του τραβηξω μια καταγγελια στο ΤΕΕ)

 

Και συζηταμε τωρα για μελετες δωρεαν? Αυτος που θελει μελετη, θα σου ερθει. Ο αλλος, ουτε τωρα σου ερχοτανε κατα τη γνωμη μου.

Link to comment
Share on other sites

Θελω να πω, μην κρυβομαστε, οταν ο βασικος πηγαινει στα 564 ευρω απο τα 710, σε μια μερα γιναμε πιο ανταγωνιστικοι. Οταν εγω ο μεγαλοαρχιτεκτονας που πουλαω τρελα στα ψυχικα και στις βουλιαγμενες (λεμε τωρα τα ονειρα μας) αυριο μπορω να στελεχωσω γραφειο μελετων με 10 παιδια με ικανοτητες και να δινω 1000 αντι για 1500 ή 2000 που θα εδινα πριν 2,5 - 3 χρονια, δεν ειμαι πιο ανταγωνιστικος να χτυπησω μια μεγαλη δουλεια σε Βουλγαρια, Ρουμανια, Πολωνια κλπ ?? (που πανε τωρα και καποια λεφτα ΕΕ οπως Ελλαντα επι κινεζοκαταστροφεα?)

μαλιστα. ο συναδελφος μας λεει ξεκαθαρα την ολη αληθεια γιατι καταργουντε οι ελαχιστες.

ετσι θελουν να μας καταντησουν.δουλακια σε αλητηριους πονηρουληδες δημοσιοσχεσιτες.

Ο καθενας προ των ευθυνων του.

ΥΓ αν ειναι να πεσει καμια καρτα ,πεστε το,τουλαχιστον να βρισω οπως θα ηθελα και να το φχαριστηθω

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη εγω που ημουν υπαλληλος για 10 χρονια και εφτασα να ειμαι νουμερο 2 σε μεγαλη εταιρεια ημουν "δουλακι" ρε φιλε? πλακα μας κανεις τωρα?

 

τοτε ολη η Ελλαδα και ολος ο πλανητης εκτος ελληνων μηχανικων ελευθερων επαγγελματιων ειμαστε "δουλακια".

 

το 'αλητηριος δημοσιοσχεσιτης' δεν ξερω γιατι το λες. Το τι ειμαι εγω και πώς κανω τη δουλεια μου δεν μπορεις να το ξερεις. Βρισε οσο θες αλλα κανενα επιχειρημα εχεις ?

 

επισης μου αρεσει το σεναριο συνωμοσιας που κλασσικα ξεφυτρωνει παντα σε μαλακοκουβεντες. Ηρθε το ΔΝΤ και επεβαλε την καταργηση των ελαχιστων για να φανε οι 10 μεγαλοι ελληνες αρχιτεκτονες δηλαδη? Ειναι για παραδειγμα η ISV τοσο δυνατη και κοντρολαρει και τα οικονομικα μετρα?

 

Ρε ασχετοι, τα μεγαλα γραφεια χρεωνανε 4 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΥΣΙ. Ξυπνηστε.

Link to comment
Share on other sites

1.δεν εχω μαζι σου κατι προσωπικο.εξαλου δεν σε ξερω.

2.το δημοσιοσχεσισιλικι ειναι το βασικο μοντελο αναληψης δουλειων στην Ελλαδα.

και ειδικα για πολιτικους.γνωριζα Βουλευτη Μηχανικο ,που επαιρνε δουλειες δημοσιου,που ειχε 4-5 δουλακια και εβγαζαν τη δουλεια και αυτος ουτε πατουσε στο γραφειο.

Φυσικα και αυτοι ειναι αλητηριοι ,γιατι και δεν ξερουν την δουλεια και δεν δουλευουν και παιρνουν τη μεριδα του λεοντος.

3.Το ανωτερω μοντελο απλα μου αναβει τα λαμπακια και με βγαζει εκτος εαυτου.

η φιλοσοφια μου ειναι αξιοπρεπεις αμοιβες σε οσουν δουλευουν,οι νταβαντζηδες στην πυρα.

4.Ουδεν προσωπικο εχει η ανωτερω θεση.

ΥΓ οσοι το αξιζουν να πληρονωντε και 3 και 4 φορες πανω.ουδεν προβλημα.αξιοκρατια.Αλλα αξιοκρατια.οχι νταβαντζιλικι.

Link to comment
Share on other sites

πρεπει να καταλαβετε οτι το μοντελο που σας αρεσει και εχουμε μαθει στο ελλαδισταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.

 

Ειμαστε πολλοι, ειμαστε ασχετοι, ειμαστε μπερδεμενοι με τις δουλειες μας (εγω τοπογραφικα, εσυ αρχιτεκτονικα κλπ κλπ)

 

Το μονο που λεω εγω ειναι

 

πρωτον , η τεραστια πλειοψηφια των μηχανικων ανα τον κοσμο δουλευει με υπαλληλικη σχεση, ( το ιδιο και οι δικηγοροι. )

 

Δευτερον, μιλωντας με οικονομικους ορους και παρολο που δεν θα ειναι ευχαριστο για τον καθεναν, στην Ελλαδα τρωγαμε, ξοδευαμε, πληρωνομασταν και συζηταγαμε περισσοτερα λεφτα απο οσα επρεπε. Αρα τωρα θα παμε προς τα κατω.

 

Τριτον, υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα (εγω δεν δινω παραπανω απο 10%) με την καταστροφη αυτη που μας βρηκε, το συστημα εν μερει να αλλαξει προς το καλυτερο. Δηλαδη να εξορθολογιστει το ολο θεμα για το συμφερον και της κοινωνιας (καλυτερες και φθηνοτερες υπηρεσιες) και για τους μηχανικους (αν ειναι λιγοτεροι που μοιραζονται την πιτα, αν ειναι υπαλληλοι αλλα με ικανοποιητικες αποδοχες οπως πολυ σωστα λες κλπ κλπ)

 

Η δαιμονοποιηση της υπαλληλικης σχεσης, η δαιμονοποιηση της επιτυχιας και γενικα το να αφοριζουμε και να λεμε οτι οποιος παιρνει δουλειες ειναι αεριτζης απατεωνας εμενα μου θυμιζει αλλα. Και σιγουρα δεν τα λεει κανενας που ανταμοιβεται για τους κοπους του.

 

Το να βαφτιζουμε καποιον που εχει υπαλληλους εκμεταλλευτη μικρων φτωχων σκλαβων τι ειναι ? καινουργιο φρουτο?

 

Και για το προβλημα σου για το στυλ εχω να σου πω οτι ουτε εγω πατησα στο γραφειο μου σημερα φιλε μεχρι τις 8 το βραδυ. Τι σημαινει αυτο δηλαδη? Επειδη ο αλλος ξημεροβραδιαζεται στο σχεδιαστηριο ειναι πιο ηθικος ή καλυτερος απο εμενα που ετρεχα να πληρωθω, να κανω ραντεβου, να παρω μια δουλεια μπας και σωθουμε? Ταιζει αυτος που θεωρεις εσυ μη-αεριτζη 5 ανθρωπους που με τη σειρα τους ταιζουν ο καθενας απο 2-3 ? Εγω ναι. Και για να το κανω θα κανω και δημοσιες σχεσεις που τοσο στην Ελλαδα θεωρουνται κατι μεταξυ γκει και ναζι.

 

Και για να ξεκαθαριζουμε και τα πραγματα, επειδη εγω δεν εχω κανει ποτε δημοσιο εργο, ποτε μα ποτε δεν μιλαω για τιποτα παρα μονο για ιδιωτικα εργα, απλα γιατι για τα αλλα ειμαι τελειως ασχετος.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το πρόβλημα των μεγάλων γραφείων είναι τα 500x10=5000 ευώ το μήνα

και δεν το ξέραμε;;;

Για τα 5-10γραφεία της Ελλαδας που θα γίνουν πιο ανταγωνιστικά στα Βαλακάνια μιλάμε;;;

Σιγα το ανταγωνιστικό πελονέκτημα!!!

 

Οταν σχολιάζεις την αρχιτεκτονική μελέτη την περιορίζεις σε αυτή που παράγεται από αρχιτέκτονες ή γενικά και από την κουτσή Μαρία;

 

Για να δουλέψει ο καπιταλισμός πρέπει να τηρούνται κάποιες προυποθέσεις. Μία από αυτές είναι ο ελάχιστος μισθός να είναι τόσο όσο μπορεί το άτομο να καταναλώσει!

Διαφορετικά βράστα!

Στην Ελλάδα τα εορτοδάνεια μας κράτησαν για καμμια 10ετία. Αλλά πλέον όλα αυτά τέλος.

Ενας από τους λόγους που δεν έχουμε αξιόλογη αρχιτεκτονική παραγωγή είναι πως το βιοτικό μας επίπεδο δεν μας το επιτρέπει.

 

Όσο για τον πελάτη, μέχρι τώρα ήθελε δεν ήθελε τη μελέτη την πλήρωνε!!!!

Μπορεί να γύρναγε 10 μηχανικούς αλλά στο τέλος πλήρωνε.

Του άρεσε δεν του άρεσε στο τέλος μάθενε πως η μελέτη, η υπογραφη και η επίβλεψη πληρώνεται.

Link to comment
Share on other sites

αυριο μπορω να στελεχωσω γραφειο μελετων με 10 παιδια με ικανοτητες και να δινω 1000 αντι για 1500 ή 2000

ε οχι.απλα δεν συμφωνω με αυτη τη λογικη.με τιποτα.μα με τιποτα.

και παιδια με ικανοτητες θες και 1000 να δινεις.σαφεσταστο και αποκαλυπτικο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.