Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση φωτοβολταικού πάνελ σε κάγκελα εξώστη


Recommended Posts

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! (και καλημέρα)

Ειμαι σε διαδικασία(έκδοση ΕΕΔΜΚ) κατασκευης Περγκολας στη βεράντα του διαμερισματος μου οπου θα τοποθετηθούν φωτοβολταικα πάνελ.
Ωστόσο 2 Πανελ "δεν χωρανε"  μπορώ να τα τοποθετησω καθετα στερεωμένα πάνω στα κάγκελα της βεραντας μου (από τι μέσα μεριά)? Ή θεωρειται αλλίωση οψης πολυκατοικιας οποτε μια αλλη λυση (δεν θελω να μεγαλωσω τις διαστασεις της περγκολας) ειναι τοποθετημενα επικλινη σε πλάκες(αν το λεω σωστα) πεζοδρομιο (δεν θελω να τρυπησω το πατωμα)

Edited by immunity
Link to comment
Share on other sites

1. Είναι βέβαιο ότι επιτρέπονται πάνελ σε πέργκολα? Γιατί έχω την εντύπωση ότι άλλα λέει ο ΝΟΚ (ειδικά η παρ. στ του άρθρου 19)

2. Ο μηχανικός σου τι λέει?

Link to comment
Share on other sites

1, 2 ) Ο ΝΟΚ "ερμηνευεται?" οτι επιτρεπονται φωτοβολταικα πανελα σε περγκολα σε οριζοντια ομως θεση (αντι για κινητα, ευκαμτα υλικα, ή καλαμωτες) το ιδιο και ανεφερε και ο μηχανικος. (το Διαμερισμα/βεραντα βρισκεται στον πρωτο οροφο 5οροφης πολυκατοικιας)

στ) Κατασκευές για τη στήριξη των φυτών,

πέργκολες που μπορούν να επικαλύπτονται από ελαφρά εύκαμπτα υλικά ή κινητά συστήματα, καλαμωτές, φωτοβολταϊκά πανέλα και μόνο σε οριζόντια θέση.

Edited by immunity
Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, immunity said:


Ωστόσο 2 Πανελ "δεν χωρανε"  μπορώ να τα τοποθετησω καθετα στερεωμένα πάνω στα κάγκελα της βεραντας μου (από τι μέσα μεριά)?

Είναι σίγουρο ότι από άποψη απόδοσης του συστήματος θα λειτουργήσουν ευεργετικά? Γιατί μάλλον μεγάλη ζημιά θα κάνουν...

Link to comment
Share on other sites

@astrah Καλημερα και χρονια πολλα!
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Πιο πολυ τα θελω για να πιασω τα 10.5Kw που εχω δηλωσει στην συμβαση + επιδοτηση θα μπουνε μαζι με αλλα 3 Panel σε ξεχωριστο MPPT/String.  Και μεταγενεστερα οταν ανεβουν και αλλο οι αποδοσεις τον φωτοβολταικων θα ευελπιστώ να αντικατασταθουν με λιγοτερα πανελ ιδιας συνολικης ισχυς(αρα να υπαρχουν panel μονο πανω στην περγκολα). (Η αποδοση του συστηματος ειναι σε δευτερη μοιρα γενικα στο ολο εγχειρημα, αν δε ηταν η επιδοτηση το φωτοβολταικα στη στεγη θα γινοταν στεγαστρο με πολυκαρβουνικα πανελ ή πανελ οροφης (σκιανση/ μια προστασια απο τη βροχη)

Μια ερώτηση @astrah οι optimizer μπορούνε να μπουνε μονο στα δυο panel αυτα πανελ που θα εχουν μειωμενη αποδοση η πρεπει να μπουνε σε ολα τα panel του string για να δουλεψει το concept τους?

Link to comment
Share on other sites

Έχετε φροντίσει, εσείς ή ο μηχανικός σας, να πάρετε πρωτίστως εγγράφως τη συναίνεση του συνόλου των συνιδιοκτητών του ακινήτου (πολυκατοικίας) για την αδειοδότηση της κατασκευής της πέργκολας κ.λπ.

Link to comment
Share on other sites

@ΙΑΣΟΝΑΣ όχι ουτε ο μηχανικος μου ζητησε κατι τέτοιο. Είναι ιδιωτικός χώρος (+ προυπηρχε στεγραστρο ξυλινο, θα γινει αποξηλωση και καταστευή περγκολας στη θεση του)

Link to comment
Share on other sites

Για οποιαδήποτε "επέμβαση" στις όψεις ακινήτου με ΣΟΙ απαιτείται συναίνεση των συνιδιοκτητών του ακινήτου! Οι όψεις είναι κοινόχρηστες! Συνιστώ ιδιαίτερη προσοχή...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.