Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μικρό οικόπεδο για αντιπαροχή (παλιά πόλη Ηρακλείου Κρήτης)


Recommended Posts

...και αγνοώ τα πάντα σχετικά.  Ρώτησα κάποιο τεχνικό γραφείο μέσω mail -που το βρήκα στο δίκτυο- από πού να αρχίσω και μου είπαν ότι επειδή το οικόπεδο είναι μικρό δεν γίνεται αντιπαροχή.  Το σπίτι είναι εντός των τειχών Ηρακλείου Κρήτης και υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες με μικρό οικόπεδο από τουρκοκρατίας  που χτίστηκαν καθ'ύψος.  Ρώτησα την ai και μου ανέφερε εκτος των άλλων και την ιστοσελίδα σας.

Υπάρχει κάποιο όριο στο εμβαδόν του οικοπεδου για να ανεγερθεί πολυκατοικία;  To σπίτι είναι τώρα ισόγειο και δυο όροφοι και έχει εμβαδόν οικοπέδου περί τα 90 τμ.

Ευχαριστώ

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

..'και μου είπαν ότι επειδή το οικόπεδο είναι μικρό δεν γίνεται αντιπαροχή'

'Υπάρχει κάποιο όριο στο εμβαδόν του οικοπεδου για να ανεγερθεί πολυκατοικία;'

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αν ρώτησες κάποιους μηχανικούς ή κατασκευαστές στην περιοχή και σου είπαν ότι το οικόπεδο δεν έχει ενδιαφέρον για αντιπαροχή τότε μάλλον έτσι θα είναι. Εμείς τι άλλο να σχολιάσουμε. Γενικώς μπορεί να ισχύει το ότι ένα πολύ μικρό οικόπεδο να μην έχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Όμως, δεν παίζει ρόλο μόνο το εμβαδόν του οικοπέδου και κάθε τέτοια σκέψη εξετάζεται με βάση και άλλα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα η ζήτηση, η σπανιότητα, η ύπαρξη υφιστάμενου κτίσματος με μεγαλύτερη δόμηση από την σημερινή επιτρεπόμενη και η διερεύνηση της επισκευής, ανακαίνισης κλπ. Οπότε, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να μιλήσεις μόνο με ανθρώπους του επαγγέλματος που δραστηριοποιούνται εκεί. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ρώτησα τοπικά κατ'αρχήν ρώτησα ένα οποιοδήποτε κατασκευαστή από το δίκτυο.  Δεν βρίσκομαι στην πόλη για να επικοινωνήσω με τοπικά γραφεία.

Αν δεν υπάρχει τυπικός περιορισμός των τετραγωνικών του εμβαδού θα κάνω ό,τι λέτε δηλαδή να βρω κάποιο τοπικό γραφείο.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχεις κάνει λάθος, για αρχή ρώτησες ένα γραφείο που φτιάχνει κατασκευές αντιπαροχές στο διαδίκτυο, μετά μπορείς να πας να δημοσιεύσεις μια αγγελία στο διαδίκτυο. Ακόμα άκου η εμπειρία μου λέει το οικόπεδο είναι μικρό για αντιπαροχή, μια καλή κίνηση είναι να ρωτήσεις τους διπλανούς σου αν δίνουν και αυτοί το/ τα δικά τους γιατί αν τα οικόπεδα συνενωθούν, τα μέτρα αυξάνονται οπότε το ενδιαφέρον των ειδικών για αντιπαροχή θα είναι πιο μεγάλο. 

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ρώτησα την πολεοδομία και μου είπαν να τους υποβάλω ένα τοπογραφικό για να μου απαντήσουν αν είναι αρκετό το εμβαδόν για να κτίσω, μου είπαν ότι το θέμα δεν είναι μόνο το εμβαδόν αλλά και άλλοι παράγοντες και έτσι πήρα το τοπογραφικό από το συμβολαιογράφο όπου το είχε για να τους το στείλω.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κανείς ξέρει το συντελεστή δόμησης στον Τ.Κ. 71201 ή πού μπορώ να τον βρω -εν τω μεταξύ, περιμένοντας δηλαδή, κάνω υπολογισμούς. :)

 

Link to comment
Share on other sites

Όπως σου έχουμε εξ αρχής απαντήσει θα πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία με μηχανικούς και κατασκευαστές της περιοχής. Με μια απλή αναζήτηση στο ιντερνετ μπορείς να βρεις τηλέφωνα και διευθύνσεις συναδέλφων μηχανικών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο.  Οι μελέτες ακινήτων δεν γίνονται ούτε από τα φόρουμ, ούτε δια αλληλογραφίας. Η πολεοδομία δεν θα σου απαντήσει αν συμφέρει κάποιον να πάρει το οικόπεδο αντιπαροχή, αλλά θα βεβαιώσει όρους δόμησης (κατόπιν αιτήσεως του μηχανικού σου και φυσικά αφού εκπονηθεί πρώτα το τοπογραφικό διάγραμμα)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.