Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια καθαρισμού έκτασης 40 στρεμμάτων


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω πελάτη που θέλει να καθαρίσει μία ημιορεινή έκταση εκτός σχεδίου 40 στρέμματα από θάμνους και σχίνους. Η έκταση αυτή είναι σε περιοχή αναδασμού αλλά δεν είναι δασική. Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να βγάλω άδεια και τι άδεια χρειάζεται; Ο καθαρισμός θα γίνει εννοείται με μπουλντόζα λόγω της μεγάλης επιφάνειας και της δυσκολίας να γίνουν εργασίες εκεί με τα χέρια. Χρειάζεται άδεια από δασαρχείο, υπηρεσία γεωργίας ή πολεοδομία; Δεν πρόκειται να κοπούν δέντρα μικρά ή μεγάλα. Απλά θάμνοι και πόες και μικρή διαμόρφωση θα γίνει.     

Link to comment
Share on other sites

Για διαμορφώσεις μέχρι και 80 εκ από την φυσική στάθμη χρειάζεται να εκδόσεις μόνο τη  βεβαίωση του άρθρου 30. Για το αν επιτρέπεται να καθαρίσεις βλάστηση που εμπίπτει σε κατηγορία δασικής θα ρωτήσεις στο Δασαρχείο. 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, sikyonios said:

 Μετά την βεβαιωση του άρθρου 30 τι επιλέγω ως κατηγορία;

  

Με την βεβαίωση του άρθρου 30, δηλώνεις ότι δεν απαιτούνται εγκρίσεις από φορείς για όποιες εργασίες (αν θα κάνεις περισσότερες από διαμόρφωση εδάφους μέχρι 80 εκ)  του εν λόγω άρθρου, υλοποιηθούν. Καλό είναι στο έντυπο της βεβαίωσης να τις αναγράψεις γιατί το σύστημα δεν τις βγάζει από μόνο του.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία τότε σε αυτή την περίπτωση τι δίνω; Από την πολεοδομία μου είπαν μία βεβαίωση του άρθρου 30. Αλλά αν λόγω θάμνων πρέπει να πάω στο δασαρχείο τότε η άδεια βγαίνει από το δασαρχείο ή μήπως από την υπηρεσία γεωργίας επειδή είναι από αναδασμό το σύνολο της έκτασης. Πάντως δασικό δεν είναι έχω και τον χάρτη.   

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.