Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα OΑΕΔ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες (2009 & 2010)


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λυπάμαι αλλά για να πάρεις λεφτά με έδρα το σπίτι πρέπει να έχεις παιδί προσχολικής ηλικίας και πάλι πρέπει να δείξεις έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που θα λειτουργεί ως γράφειο...και εννοείται να είσαι η μαμά του παιδιού!

 

Τις αγορές τις έχω κάνει και με το παραπάνω, πρώτα τα ξοδεύεις, δείχνεις τα τιμολόγια και μετά τα παίρνεις πίσω στην ουσία

Διάβασε λίγο καλύτερα το πληροφοριακό έντυπο

Link to comment
Share on other sites

Όποιος συνάδελφος γνωρίζει , ας βοηθήσει. Ανήκω κι εγώ στους ταλαιπωρημένους πολ. μηχανικούς που είχα κάνει έναρξη το 08 με έδρα την οικία μου. Στις 15/7/10 πήρα χαμπάρι ότι στο πρόγραμμα του 09 έχουμε δυνατότητα να ενταχθούμε κι εμείς του 08 , με προυπόθεση την μεταβολή της έδρας , από την οικία σε ανεξάρτητο επαγγελματικό χώρο (άργησα λιγάκι!!!). Μένω στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας (η αρχική μου έδρα) και έσπευσα στην εφορία και έκανα μεταβολή έδρας στον πρώτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας. Ο πρώτος όροφος ανήκει στην μητέρα μου , η οποία μου κανε πριν την μεταβολή το σχετικό παραχωρητήριο. ΝΑ σημειωθεί ότι στον πρώτο όροφο μέχρι κι σήμερα μένουν ενοικιαστές , οι οποίοι μας είχαν ενημερώσει ότι τέλη Αυγούστου θα φύγουν, ενώ κάτι πήγε στραβά με το σπίτι που βρήκαν και θα φύγουν τέλη Σεπτέμβρη με βάσει τα λεγόμενά τους. Εγώ έχοντας υπόψιν ότι αυτοί θα φύγουν Αύγουστο και με τον φόβο μην κλείσει το πρόγραμμα , έσπευσα και έκανα την μεταβολή οπως προείπα και την ηλεκτρονκή αίτηση στον οαεδ στη συνέχεια. Υπολόγιζα από φίλους συναδέλφους ότι από την ημερομήνία της υποβολής της αίτησης μέχρι την προέγκριση θα πέρναγε τουλάχιστον ένασ μήνας κι ότι από την προέγκριση θα έιχα πάλι ένα μήνα περιθώριο ως τον έλεγχο. Όποτε και οι νοικάρηδες θα χαν φύγει κι όλα θα ήταν μια χαρά. ΔΥΣΤΥΧΩΣ για μένα πήρα προέγκριση μετά από δέκα μέρες από την υποβολή της αίτησης. Οπότε ο έλεγχος μπορεί να τρενάρει ένα μήνα μετά την προέγκριση που στην περίπτωσή μου είναι τέλη Αυγούστου. Οι νοικάρηδες δεν θα χουν φύγει και η γκαντεμία μου με αυτό το πρόγραμμα συνεχίζεται!!!Πως μπορώ να καθυστερήσω τον έλεγχο?Γίνεται?Είναι μα@κια για έναν μήνα να μείνω εκτός. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τελικα πηρα προεγκριση! Με ενημερωσαν και τηλεφωνικα οτι εχω ενταχθει στο προγραμμα και οτι θα με ειδοποιησουν για την ημερομηνια ελεγχου.

 

Το γραφειο που εχω ειναι του πατερα μου και του θειου μου, το αφησε ο παππους διαθηκη στους δυο, και ακομη δεν εχει βγει ο τιτλος κυριοτητας. Αποδοχη κληρονομιας εχει γινει πριν 1 βδομαδα περιπου. Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω καποιο επισημο χαρτι (πλεον περα απο τη διαθηκη) που να δειχνει οτι ειναι του πατερα μου και οτι μου παραχωρει καποιο χωρο ή του θειου μου και οτι νοικιαζω μερος αυτου ή ολοκληρο.

Σκεφτηκα να κανω ενα μισθωτηριο οπου θα δειχνει οτι το νοικιαζω απο τον θειο μου αλλα λογικα δε θα πρεπει να δειξω στους ελεγκτες και αντιγραφο του τιτλου κυριοτητας?

 

Λετε να εχω προβλημα με το να δειξω απλα ενα μισθωτηριο? Εχω την εντυπωση πως δεν αποτελει επισημο εγγραφο/αποδεικτικο στοιχειο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδιά!Ρωτώντας στο τοπικό οαεδ σήμερα μου είπαν οτι υπάρχει πρόβλημα καθώς έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος.Θα πρεπε λένε να είχα πάρει την επιδότηση και μετά να έκανα την έναρξη.Πληροφοριακά η έναρξη έγινε μέσα Ιουνίου.Ισχύει κάτι τέτοιο?

Επίσης σαν έδρα έχω δηλώσει έδρα ένα διαμέρισμα στο πατρικό μου όπου θα εγκταστήσω το γραφείο.Υπάρχει κάποιος πρόβλημα μ αυτό?

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να εχεις κανει εναρξη. Δεν γινεται να παρεις επιδοτηση χωρις να εχεις δηλωσει τη δουλεια σου στην εφορια.

 

Θα πρεπει να εχεις γραφειο εκτος της οικιας των γονιων σου η δικη σου. Τα γραφει κ η οδηγια. Τα γραφει κ η Γιωτα μια σελιδα πριν....

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι εχει παρει κανεις την προκαταβολη απο αυτους που εγκριθηκαν το τελευταιο διμηνο???

 

Σήμερα που κοίταξα, δεν έχουν μπει ακόμα τα χρήματα της προκαταβολής. Προεγκρίθηκα τέλη Μαΐου και εντάχθηκα στο πρόγραμμα 17 Ιουνίου. Στην Αθήνα..

 

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να εχεις κανει εναρξη. Δεν γινεται να παρεις επιδοτηση χωρις να εχεις δηλωσει τη δουλεια σου στην εφορια.

 

Θα πρεπει να εχεις γραφειο εκτος της οικιας των γονιων σου η δικη σου. Τα γραφει κ η οδηγια. Τα γραφει κ η Γιωτα μια σελιδα πριν....

 

Μπορει ρε παιδιά κάποιος να μου διευκρινίσει το γεγονός οτι πρέπει το γραφείο να είναι εκτός κατοικίας?Και τι εννοώ....Μένω στο πατρικό μου ,οπου έχουμε ένα διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο και το οποίο βλέπει σε δρόμο.Αυτό σκέφτομαι να το διαμορφώσω σε γραφείο.Υπάρχει κάποιο κόλλημα σε αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.