Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση από ΟΑΕΕ σε ΤΣΜΕΔΕ


K1200

Recommended Posts

Θα προσπαθησω να ειμαι συντομος.....

 

Ειμαι μετοχος-εταιρος Α.Ε με εμπορικη δραστηριοτητα οποτε υποχρεωτικα υπαγομαι στον ΟΑΕΕ οπου πληρωνω τις εισφορες μου μια δεκαετια

 

Ειμαι κατοχος πτυχιου Μηχ Μηχανικου αλλα δεν ασκω το επαγγελμα. Τον τελευταιο καιρο

ομως εχω αλλαξει τα πλανα μου και το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να παρω την αδεια ασκησεως επαγγελματος που σημαινει ΤΕΕ και αυτοματως ΤΣΜΕΔΕ

 

Αρχικα εχω 3 αποριες:

 

Μπορω να συνεχισω να ειμαι ασφαλισμενος στον ΟΑΕΕ και ταυτοχρονα να πληρωνω εισφορα για την κυρια συνταξη του ΤΣΜΕΔΕ η πρεπει υποχρεωτικα να ξεχασω τον ΟΑΕΕ (Υπαρχει καποιο παραθυρακι να μη γινει αυτο??)

 

Το ΤΣΜΕΔΕ θα με ριξει στις εισφορες κατω πενταετιας σαν νεοασφαλιζομενο η θα γινει καποιος συμψηφισμος ?

 

 

 

Προς το παρων δεν εξεταξω το θεμα απο οικονομικης αποψεως αλλα μαλλον με διαδοχικη ασφαλιση ζημιωμενος θα βγω αφου εχω την δυνατοτητα να πληρωνω στον ΟΑΕΕ 1200Ε το διμηνο (Προεραιτικη Κλιμακα) το οποιο σημαινει οτι αν παρεμενα θα εβγαζα παρα πολυ καλη συνταξη ενω στο ΤΣΜΕΔΕ θα ειμαι περιπου στα 600Ε το διμηνο αν τα εισα καλα στου πινακες.......

 

Ευχαριστω εκ των προτερων

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία, με τόνους και το πρώτο γράμμα κεφαλαίο

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.acnt

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@Κ1200

 

Αφού λύθηκαν οι απορίες σου (προφανώς από άλλες πηγές) για ποιο λόγο δε λες και σε εμάς τι συμβαίνει στην περίπτωση αυτή? Ίσως και κάποιος άλλος στο μέλλον χρειαστεί τις πληροφορίες αυτές.

 

Φιλικά Παναγιώτης

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδη και εγω αντιμετωπισα το ιδιο ζητημα

 

Η ασφαλιση στο ΤΣΜΕΔΕ για μηχανικο εγγεγραμενο στο ΤΕΕ ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.Ανεξαρτητως αν εσυ αποφασισεις η οχι να κοψεις την ασφαλιση στον ΟΑΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ θα πληρωνεται κανονικοτατα.

 

Οσον αφορα τον ΟΑΕΕ υπαρχει η δυνατοτητα να διακοψεις την καταβολη εισφορων, να διαγραφεις, και να συνεχισεις κανονικοτατα την προτερη δραστηριοτητα σου χωρις κανενα προβλημα.Αυτο οφειλεται στο γεγονος πως ασφαλιζεσαι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο ΤΣΜΕΔΕ σα μηχανικος.Μαλιστα στο ΤΣΜΕΔΕ θα πρεπει να κανεις αιτηση χορηγησης πιστοποιητικου, το οποιο αναφερει ρητα οτι εισαι ασφαλισμενος εκει-θα γραφει επισης "το παρον χορηγειται για τη διαγραφη του ταδε απο τον ΟΑΕΕ βασει του νομου ταδε".Το συγκεκριμενο πιστοποιητικο θα το προσκομισεις στον ΟΑΕΕ για να σε διαγραψουν, μαζι με καποιες υπευθυνες δηλωσεις που θα υπογραψεις εκει.

 

Εχεις τη δυνατοτητα να μη διακοψεις στον ΟΑΕΕ, αλλα νομιζω ειναι χαζο να πληρωνεις διπλες εισφορες.Οτι εχεις πληρωσει μεχρι σημερα δεν παει χαμενο.Λογω διαδοχικης ασφαλισης οταν ερθει η ωρα να παρεις συνταξη θα τσιμπησεις κατι απο τον ΟΑΕΕ.

 

Οτι αλλο θες στειλε πμ

Link to comment
Share on other sites

εγώ που έιμαι είδη στο ΤΣΜΕΔΕ για να φτιάξω μία Ο.Ε. εισπραχτική χρειάζεται ΟΑΕΕ?

Στο ΤΣΜΕΔΕ μου είπε ότι το μόνο χαρτί που δίνει είναι η διαγραφή από το ΟΑΕΕ.

ΤΕΛΙΚΑ έκανα έναρξη και περιέργος πήγα ασφαλιστική ενημερότητα ΤΣΜΕΔΕ και κανείς δεν ζήτησε ΟΑΕΕ όπως περίμενα.

Μήπως έπρεπε να εγγραφώ και να διαγραφώ από τον ΟΑΕΕ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Σε συνέχεια του αρχικού θέματος θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει συμβεί σε κανέναν το παρακάτω:

 

Έναρξη στην εφορία με πτυχίο μηχανικού ΤΕ και ασφάλιση στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ), εργασία για 1-1,5 χρόνια, αναγνώριση διπλώματος μηχανικού εξωτερικού και άδεια ασκήσεως από το ΤΕΕ (ουσιαστικά τα 1-1,5 χρόνια είναι η αναμονή για αναγνώριση από ΔΟΑΤΑΠ και εξετάσεις ΤΕΕ) και εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ.

 

Η διαγραφή μου από τον ΟΑΕΕ είναι δεδομένη, όπως και η δημιουργία νέας σφραγίδας. Θα πρέπει όλα τα παραπάνω να δηλωθούνε στην εφορία με αποτέλεσμα αλλαγή ΑΠΥ, βιβλίων, κτλ δεδομένου ότι οι ΚΑΔ παραμένουν οι ίδιοι?

 

Το ξέρω ότι θα πρέπει να ρωτήσω και λογιστή άλλα έλεγα μήπως υπάρχει το δεδικασμένο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Να ρωτησω και εγω με την σειρα μου, γιατι τελικα θα τρελαθουμε τελειως στην χωρα των ασχετων.

 

Απο το 2002 ειμαι μελος σε εταιρεια Ο.Ε. για την οποια πληρωνα κανονικα της εισφορες του τοτε ΤΕΒΕ. Μετα το 2006 που ασφαλιστηκα υποχρεωτικα στο ΤΣΜΕΔΕ ζητησα ΟΠΩΣ ΜΕ ΠΡΟΕΤΡΕΨΑΝ να διαγραφω απο το ΤΕΒΕ γιατι δεν χρειαζοταν να πληρωνω διπλες εισφορες.

 

Τωρα χρειαζομαι την βεβαιωση απαλλαγης - εξαιρεσης του ΟΑΕΕ για την Εφορια για να τρυπισω βιβλια για μια νεα κινηση που κανω, και οι Μ του ΟΑΕΕ αρνουνται πεισματικα να μου την δωσουν πατωντας στο οτι: δεν μπορουμε να δωσουμε βεβαιωση σε ατομο που εχει διαγραφει. Η εφορια δεν τρυπαει ΑΝ δεν προσκομισω το χαρτι αυτο.

 

Μηπως τυχαινει καποιος να γνωριζει κατι παραπανω, ή εχει τον Νομο 2335 του 1995 ή 2005 δεν συγκρατισα, ο οποιος αναφερεται στην απαλλαγη των μηχανικων οι οποιοι εχουν και αλλες δραστηριοτητες ?

Link to comment
Share on other sites

και οι Μ του ΟΑΕΕ αρνουνται πεισματικα να μου την δωσουν πατωντας στο οτι: δεν μπορουμε να δωσουμε βεβαιωση σε ατομο που εχει διαγραφει. Η εφορια δεν τρυπαει ΑΝ δεν προσκομισω το χαρτι αυτο.

δεν μπορώ να σε βοηθήσω επί της ουσιας

 

αλλά τέτοιες απαντήσεις απαιτείς να δίδονται γραπτώς

κάνεις γραπτή αίτηση με Αρ. Πρωτ. και αναμένεις τη γραπτή απάντηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.