Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εσωτερική κλίμακα ενιαίας κατοικίας 60 εκ.


Recommended Posts

Συμφωνω και απορω και εγω.. Το εχω δουλεψει και το εχω ακουσει να το δουλευουν ουκ ολιγες φορες σε σκαλες αποκλειστικης χρησης σε μαιζονετες..

 

κανεις αλλος αποψη για το θεμα???

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

ότι περάσεις είναι,,,,, (συμφωνώ με το κουράγιο) Τώρα με το έως 90 εκ για μεγέθη έως τριόροφα (οπου τυχόν προσμετράται και pilotis) έχετε δεί αυτήν την παράγραφο για συνολικό μεβαδόν κτιρίου άνω των 300 τμ και όγκο μέγιστο ανω των 1600 κ. εκ ?

 

Αλήθεια ποιόν όγκο ενοεί αυτόν που μετράει στο συντελεστή ή τον συνολικό ? μ μ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

'' Δεν προσμετράται στη δόμηση: Η επιφάνεια κύριων κλιμάκων, η πέρα από τις ελάχιστες διαστάσεις που καθορίζονται από τις σχετικές διατάξεις και έως το 50% των διαστάσεων αυτών.

Τα παραπάνω εφαρμόζονται ανάλογα και για τα φρέατα ανελκυστήρων και τους διαδρόμους κοινής χρήσης. ''

Λίγο παράξενο δεν είναι δηλ. μέχρι 0,60μ. πλάτος μετράει στη δόμηση, έως και 0,30μ. επιπλέον πλάτους όχι, και όσο επιπλέον από 0,90 να μετράει.

Σκεφτόμουν σε εσωτερική ξύλινη σκάλα από ισόγειο σε σοφίτα, να αφαιρέσω την οπή στην σοφίτα 2 μ. x 0,80 μ. από τα τετραγωνικά της (σοφίτας), αλλά απ'ότι φαίνεται είναι λάθος;;; Δε λέει τίποτα για το υλικό κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λέει ότι αφαιρεί είναι από την επιφάνεια της κύριας σκάλας, εσύ θες να αφαιρέσεις την αέρινη στήλη πάνω από τη σκάλα.Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.Τη σοφίτα τη δείχνεις στα σχέδια και πως?

Link to comment
Share on other sites

Την μετράς στη δόμηση?Πάντως αφαιρείται από την τελευταία σκάλα η επιφάνεια των σκαλοπατιών που δεν έχουν από πάνω τους πλάκα και δημιουργεί αυτήν την αέρινη στήλη που σου είπα.

Link to comment
Share on other sites

Σημειώνω ότι το ελάχιστο πλάτος κύριας κλίμακας σε κατοικία δεν είναι 0,60 αλλά 0,80 σύμφωνα με τον κανονισμό πυροπροστασίας, εφόσον η κλίμακα αποτελεί την μοναδική όδευση διαφυγής.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά σε όλους! Με υγεία και αγάπη!

Manolis gon

Όχι θα την αφαιρέσω. Το ίδιο σκέφτομαι να πράξω και σε περίπτωση διώροφης οικοδομής και συγκεκριμένα για το κενό/οπή που περικλείεται από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο. Δηλαδή να αφαιρέσω αυτό το κενό από τη δόμηση δύο φορές, μια από το 1ο και μια φορά από τον 2ο όροφο.

Link to comment
Share on other sites

Σε συνεχόμενη σκάλα πολλών ορόφων αφαιρείται μόνο από την τελευταία, με την προυπόθεση να μην υπάρχει απόληξη κλιμακοστασίαυ.Πως λοιπόν θα την αφαιρέσεις εσύ 2 φορές?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.