Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα σε όλους. Ανέλαβα να κάνω τοπογραφικό για ένα οικόπεδο. Έχει εμβαδόν 129 τ.μ. με παρέκκλιση στην περιοχή τα 120 τ.μ.

Ο πιο παλιός τίτλος κτήσης που βρήκα είναι ένα προσύμφωνο του 1972 (το οποιο σαν ημερομηνία είναι πριν την ημερομηνία που απαιτεί η παρέκκλιση) το οποίο στην συνέχεια το 1989 (μετά την ημερομηνία της παρέκκλισης) έκαναν εκτέλεση σε οριστικό συμβόλαιο.

Πριν κάνουν το οριστικό συμβόλαιο (επίσης το 1989) έβγαλαν απο τον Δήμο μια βεβαίωση αρτιότητας που λέει οτι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση.

Η βεβαίωση αυτή έχει κάποια ισχύ σήμερα?

Το ρωτάω γιατί εγώ σήμερα πριν δω αυτή τη βεβαίωση ήμουν έτοιμος να το βγάλω μη άρτιο.

edit:Όταν λέω βεβαίωση απο το Δήμο εννοώ απο το Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.  

Edited by thief7710
Δημοσιεύτηκε

Στο προσύμφωνο του 1972 ή στον τίτλο του 1989 με ποιον τρόπο τεκμηριώνει αυτός που πουλάει ότι του ανήκει το πωλούμενο? Ποιός είναι ο τίτλος κτήσης του πωλητή?

Δημοσιεύτηκε

Ο πωλητής έχει τίτλο κτήσης του 1963 παραχωρητήριο μεγαλύτερης έκτασης. Το οικοπεδο που με ενδιαφέρει "κόπηκε" με το προσύμφωνο που αναφέρω.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Με το προσύμφωνο ΔΕΝ επέρχεται κατάτμηση. Η "βεβαίωση" του Δήμου είναι για τα σκουπίδια. Κανονικά, πρέπει να αγνοούμε οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο και να κάνουμε έλεγχο εξ αρχής.

Και για την Ιστορία: Κατάτμηση επέρχεται με τη μεταγραφή του συμβολαίου μεταβίβασης

Edited by tetris
Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ σε όλα όσα είπες και για αυτό είπα ότι εγώ θα το έβγαζα μη άρτιο. 

Η ερώτηση μου όμως έχει να κάνει με το αν έχει κάποια ισχύ η βεβαίωση του Δήμου. 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Απάντησα. Από τη στιγμή που η όποια βεβαίωση περιέχει ανακρίβειες (για να το θεσω ευγενικά), είναι για πέταμα. Ακόμη και πρόσφατη να ήταν, ακόμη και με υπογραφή υπουργού (ή προέδρου δημοκρατίας, κλπ) οφείλουμε να ελέγχουμε τα πάντα διότι, σε περίπτωση "στραβής", θα την πληρώσει ο υπογράφων τη δήλωση 651/77. Και, φυσικά, δεν μπορείς να επικαλεστείς το οποιοδήποτε χ έγγραφο διότι ο 651 είναι σαφής.

συμπλ.

ο σκεπτικισμός, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν

και, για να το πάω "πιο μακριά"  http://www.ndimou.gr/el/keimena/anthologia/dokimia/amfivolia/

Edited by tetris
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.