Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλιματισμός διαμερίσματος με καναλάτο κλιματιστικό


petrosg

Recommended Posts

Τι πρέπει να προσεχθεί σε μια εγκατάσταση κλιματισμού σε ενα διαμέρισμα με χρήση κατοικίας με καναλάτο μηχανημα?Πρέπει να δημιουργηθουν επιστροφές απο χαμηλά για τη θέρμανση ή οχι μιας και το ύψος είναι 3μ?Να μπουν κανάλια μονωμένα ή μονωμενοι εύκαμπτοι αεραγωγοί?

Link to comment
Share on other sites

Αν προορίζετε για κατοικία, να κοιτάξεις περισσότερο, τις ταχύτητες και τον θόρυβο του αέρα. Είναι ενοχλητικά κυρίως στα υπνοδωμάτια.

Τα υπόλοιπα, καλό είναι να είναι χαμηλά η επιστροφή, όσο για το είδος των καναλιών χρησιμοποιείς αυτό που σε διευκολύνει, έχουν σχεδόν τις ίδιες ιδιότητες. Διαφέρουν στην δυσκολία τοποθέτησης και στην τιμή.

Link to comment
Share on other sites

3m θα είναι το ελεύθερο ύψος; Ρωτάω γιατί αφού μιλάμε για κανάλια λογικά θα κάνεις ψευδοροφή άρα το ελεύθερο ύψος θα μικρύνει (με ότι αυτό συνεπάγεται)

Link to comment
Share on other sites

Όλα αυτά που ρωτάς (επιστροφές από χαμηλά και είδος αεραγωγών) έχει να κάνει με το εμβαδόν που θες να καλύψεις. Το ότι έχεις μικρό ύψος σε βοηθά να αποφύγεις επιστροφές από χαμηλά.

Link to comment
Share on other sites

Λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου σε θέματα κλιματισμού συμφωνώ με τους προηγούμενους. Θα επιμείνω όμως στο θέμα της επιστροφής από χαμηλά (όσο είναι εφικτό). Αν όχι τουλάχιστον όσο γίνεται πιο απομακρυσμένα το στόμιο προσαγωγής με το στόμιο επιστροφής. Όλα τα προβλήματα δημιουργούνται το χειμώνα λόγω του ότι η ζέστη ανεβαίνει ψηλά.

Link to comment
Share on other sites

.... Θα επιμείνω όμως στο θέμα της επιστροφής από χαμηλά (όσο είναι εφικτό). Αν όχι τουλάχιστον όσο γίνεται πιο απομακρυσμένα το στόμιο προσαγωγής με το στόμιο επιστροφής. ...

 

Συμφωνώ απόλυτα, απλά πρόσεχε το μηχάνημα που θα βάλεις να έχει την στατική για να μπορέσει να στείλει τον αέρα εκεί που πρέπει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.