Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακά στο εξωτερικό από το τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής


baso@!

Recommended Posts

Καλησπέρα!Τελειώνω το τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής και ενδιαφέρομαι για μετατυχιακό.Έχει να μου προτείνει κάποιος μεταπτυχιακά στο εξωτερικό; Ιταλία ή Αγγλία;Κάνοντας ένα μεταπτυχιακό τι δικαιώματα αποκτάς;Με ποά κριτήρια σε επιλέγουν και γίνεται αναγνώριση στην Ελλάδα με εξετάσεις;

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δικαιώματα απ' όσο γνωρίζω δεν αποκτας με μεταπτυχιακό/διδακτορικό.

 

Θα σε παρακαλούσα να προσθέσεις την ειδικότητά σου στο προφίλ σου όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

Δικαιώματα απ' όσο γνωρίζω δεν αποκτας με μεταπτυχιακό/διδακτορικό.

 

Θα σε παρακαλούσα να προσθέσεις την ειδικότητά σου στο προφίλ σου όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοι.

 

Συνυπογράφω. Είναι ακαδημαϊκοί τίτλοι και μόνο και απλά πιστοποιούν ότι κατέχεις γνώσεις σχετικά με ένα αντικείμενο. Από εκεί και πέρα αξιοποιείται στην ακαδημαϊκή κοινότητα (αν πας προς διδακτορικό) και στον εργασιακό τομέα ως πιστοποιητικό των εν λόγω γνώσεων. Δεν μπλέκεται με τα επαγγελματικά.

Επιπλέον για ανγνώριση στην Ελλάδα πέρα από μια αναζήτηση, μπορείς να απεθυνθείς και στο ΔΙΚΑΤΣΑ.

 

Τέλος όπως έγραψε και ο συνάδελφος Αλέξανδρος συμπλήρωσε την ειδικότητά σου σε πρώτη ευκαιρία.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε όμως baso@! αν πάρεις το msc από εξωτερικό μπαίνεις στην οδηγία της ΕΕ περί επ. δικαιωμάτων και επίσης μπορείς να εγγραφείς (μετά από κάποια εμπειρία) ακόμα και ως chartered enginner σε επιμελητήριο της βρετανίας (ecuk). Η πιο δύσκολη περίπτωση είναι να καθιερωθει πτυχίο ΤΕΙ + msc να δίνουν απεριόριστα επ. δικαιώματα. Μία από τις 3 περιπτώσεις θα σου κάτσει.

 

Αυτή τη στιγμή η 2η περίπτωση οδηγεί σίγουρα σε επιθυμητό αποτέλεσμα

 

Για περισσότερα pm

Link to comment
Share on other sites

Η κατάσταση είναι νεφελώδης. Ορθά, υπό μιαν έννοια, οι Αλέξανδρος και mred-akias λένε ότι -μέχρι στιγμής- η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου δεν οδηγεί σε πρόσθετα επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί τελείως. Διότι αυτή τη στιγμή, το προς συνυπογραφή σχέδιο Π.Δ. για τις ειδικότητες μηχανικών ΤΕΙ δομικών έργων, έργων υποδομής κλπ που βρίσκεται στα συρτάρια του ΥΠΕΧΩΔΕ, προβλέπει τη σημαντική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των επ. δικαιωμάτων των πτυχιούχων μηχανικών ΤΕ των εν λόγω ειδικοτήτων με την κατοχή μεταπτυχιακού διπλώματος.

 

Προσοχή λοιπόν. Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου πιθανόν να είναι σημαντική για τα επ. δικαιώματα των πτυχιούχων μηχανικών ΤΕΙ. Οφείλω βέβαια να υπενθυμίσω baso@! ότι παρά τις προσπάθειες και του ΥΠΕΠΘ και άλλων φορέων να σταματήσει επιτέλους η άθλια αυτή κατάσταση επαγγελματικής ομηρίας των μηχανικών ΤΕΙ, τα συναρμόδια Υπουργεία, υποκύπτοντας στις πιέσεις των γνωστών πια κύκλων, αρνούνται ακόμα και σήμερα να συνυπογράψουν τα σχετικά Π.Δ. που τους έχουν αποσταλεί και έτσι η κατάσταση παραμένει ρευστή.

 

Έχει ενδιαφέρον να ακούσει κανείς αυτές τις μέρες τις ομιλίες των βουλευτών στη συζήτηση που διεξάγεται αυτή τη ώρα (και αύριο) στη Βουλή για το Νομοσχέδιο που κατέθεσε το ΥΠΕΠΘ που αφορά κυρίως στα ΤΕΙ της χώρας.

 

edit. H διαδικασία της αναγνώρισης είναι η κλασσική. Καταθέτεις αντίγραφο πτυχίου επικυρωμένο από δικηγόρο στο ΔΟΑΤΑΠ, παράβολο από την Τράπεζα της Ελλάδος και μαζί μια σειρά από χαρτιά (αναλυτική βαθμολογία κλπ) που δίνει το πανεπιστήμιο και περιμένεις. Το πόσο θα περιμένεις είναι μια άλλη ιστορία ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.