Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εγώ ανακεφαλαίωση έκανα (για όσους βαριούνται να διαβάζουν απο την αρχή).

Το πρόβλημα το έλυσαν οι δύο συνάδελφοι που σχολίασαν πρώτοι.

Καλή συνέχεια.

Δημοσιεύτηκε
On 24/7/2025 at 10:08 ΠΜ, ΚΑΝΑ said:

Είδες λοιπόν πως σιγά -σιγά με απλούς συλλογισμούς,  έβγαλες τελικά ένα λογικό συμπέρασμα!

Αν η κοιλοδοκος ήταν κατάλληλη (π.χ μεταλλική και όχι απο στρατζαριστη λαμαρίνα δεν θα είχε πρόβλημα με το νερό. Τις δικές μου (SHS 80*80*2.5 ανα 3μ ) που στηρίζουν πέργκολες τις έχω γεμίσει με τσιμεντοκονίαμα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα (εδώ και 25 χρόνια και με φορτίο στην οροφή ) 

Δημοσιεύτηκε
On 24/7/2025 at 2:01 ΜΜ, PPW said:

Παγώνει και το τσιμεντοκονίαμα;

Έχει σχέση; Ασκεί όμως πίεση 

Και προφανώς μεγαλύτερη από το νερό .Όμως αν εννοείς διόγκωση λόγω πάγου τότε θα πρέπει να έχει παγώσει όλη η στήλη στα 2,70 και να είναι κλειστή η κοιλοδοκος από επάνω(τότε πως μπήκε το νερό μέσα?). Και πάλι η πίεση δεν δικαιολογεί την θραύση της συγκόλλησης παρά μόνο αν το υλικό ήταν στρατζαριστη λαμαρίνα αναδιπλούμενη και συγκολλητή και όχι χάλυβας.

On 24/7/2025 at 5:58 ΜΜ, kfil said:

Έχει σχέση; Ασκεί όμως πίεση 

Και προφανώς μεγαλύτερη από το νερό .Όμως αν εννοείς διόγκωση λόγω πάγου τότε θα πρέπει να έχει παγώσει όλη η στήλη στα 2,70 και να είναι κλειστή η κοιλοδοκος από επάνω(τότε πως μπήκε το νερό μέσα?). Και πάλι η πίεση δεν δικαιολογεί την θραύση της συγκόλλησης παρά μόνο αν το υλικό ήταν στρατζαριστη λαμαρίνα αναδιπλούμενη και συγκολλητή και όχι χάλυβας.

Μπορεί να μας πει  ο PPW το είδος της κοιλοδοκου και το πάχος του;

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω. Πώς μπορώ να καταλάβω το είδος; Πώς μπορώ να μετρήσω το πάχος σε κλειστή σωλήνα; Υπάρχει τρόπος;

Δημοσιεύτηκε

Έτσι όπως το βλέπω κολλημένο στην βάση σιγά μην είναι στεγανό ώστε να συσωρευτεί το νερό εκεί και να παγώσει

Δημοσιεύτηκε

Εκεί που έχει σκιστεί αν μπορείς να το ανασηκώσεις λίγο.

Τα στατζαριστά έχουν συνήθως μικρο πάχος (φτάνουν βέβαια μέχρι 5 mm άλλα σπάνια χρησιμοποιούνται). Αλλοιώς ρώτα τον κατασκευαστή ή τον ιδιοκτήτη .Οι κοιλοδοκοί από στατζαριστη γίνονται συνήθως με αναδίπλωση της λαμαρίνας και συγκόλληση της ραφής .Αυτή ακριβώς η συγκόλληση πάσχει (και βέβαια το μικρο πάχος της κοιλοδοκού ) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.