Εκαλπακίδου Δημοσιεύτηκε August 8, 2025 at 11:22 πμ Δημοσιεύτηκε August 8, 2025 at 11:22 πμ (edited) Καλησπέρα σε όλους, Είμαι πολιτικός μηχανικός και θα ήθελα τη βοήθειά σας σε μια υπόθεση που έχω αναλάβει: Πελάτης μου διαθέτει γωνιακή μονοκατοικία εντός συγκροτήματος, η οποία σύμφωνα με την οικοδομική άδεια διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης. Ο συγκεκριμένος χώρος, όμως, έχει διαμορφωθεί ως χώρος κύριας χρήσης (χωρίς να έχει τακτοποιηθεί).Ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να δημιουργήσει νέα θέση στάθμευσης στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και να αιτηθεί άδεια εισόδου-εξόδου από τον δήμο. Ο δήμος ζητά κάτοψη επικυρωμένη από την Πολεοδομία, όπου να φαίνεται η νέα διαμόρφωση με τη θέση στάθμευσης, ώστε να προβεί σε έλεγχο και ύστερα να εκδώσει την άδεια εισόδου-εξόδου. Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: Η νέα διαμόρφωση στον ακάλυπτο απαιτεί έκδοση βεβαίωσης του άρθρου 30 (Ν.4495/17), παράγραφος ιστ) “διαμόρφωση δαπέδου ακάλυπτου χώρου” και ιη) “κατασκευή εντός οικοπέδου για δημιουργία χώρων εισόδου” ; Χρειάζεται έλεγχος για τα επιτρεπόμενα τ.μ. ακάλυπτου ή για την ελάχιστη φύτευση στο σύνολο του οικοπέδου λόγω της νέας διαμόρφωσης; Αν ναι, τι πρέπει να υπολογιστεί ακριβώς; Υπάρχει περιορισμός στα ελάχιστα μέτρα για την δημιουργία χώρων στάθμευσης; Στην υπόθεση μου υπάρχει χώρος 2,95*6,30 στον ακάλυπτο που θα μπορούσε να δημιουργηθεί Θ.Σ. Edited August 8, 2025 at 11:26 πμ by Εκαλπακίδου
dimitris GM Δημοσιεύτηκε August 8, 2025 at 01:37 μμ Δημοσιεύτηκε August 8, 2025 at 01:37 μμ Αλλο ειναι μια μονοκατοικια σε ενα οικοπεδο, αλλο η μονοκατοικια με συσταση καθετης και αποκλειστικη χρηση ακαλυπτου και αλλο η δημιουργια ΘΣΑ στον κοινοχρηστο ακαλυπτο του οικοπεδου. Εσυ γραφεις για μονοκατοικια σε συγκροτημα. Αρα, βλεπεις τα παραπανω και αυτο: https://politis.pde.gov.gr/έγκριση-εισόδου-εξόδου-οχημάτων/
tetris Δημοσιεύτηκε August 8, 2025 at 02:21 μμ Δημοσιεύτηκε August 8, 2025 at 02:21 μμ Επίσης, αν το γεωτεμάχιο είναι εντός οικισμού ή σχεδίου: 1. δεν ζητείται άδεια εισόδου-εξόδου αλλά απότμηση πεζοδρομίου 2. ελέγχεται η φύτευση Η επιφάνεια 2.95*6.30 επαρκεί για χώρο στάθμευσης
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα