Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλημέρα,

Σε πολυκατοικία όπου η αποκλειστική χρήση της ταράτσας και το δικαίωμα υψούν ανήκει στον πατέρα μου και τη θεία μου (έχουν πεθάνει), ο πατέρας μου έχτισε με άδεια από την πολεοδομία ένα δώμα και με εσωτερική σκάλα το συνέδεσε με το κάτω διαμερίσμα. Όμως δεν το τακτοποίησε κι έτσι αυτό το δώμα εκτός από την άδεια δεν φαίνεται πουθενά.

Με βάση αυτά τα στοιχεία μπορείτε να μου πείτε σε ποιον ανήκει αυτό το δώμα και τι θα μπορούσε να γίνει για να νομιμοποιηθεί; Έχω απευθυνθεί σε ειδικούς αλλά οι απαντήσεις τους είναι αντικρουόμενες και δεν με κάλυψαν.

Ευχαριστώ 

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

πας σε Μηχανικό και Συμβολαιογράφο

Στο Μηχανικό θα χρειαστεί να σου κάνει Ηλεκτρονικη Ταυτότητα για το Διαμέρισμα και την προσθήκη του ορόφου. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να τσεκάρει αν έχεις και πολεοδομικές υπερβάσεις κι αν ναι να "τακτοποιηθούν¨

Στον //ην συμβολαιογράφο να σου πει τι άλλο θα χρειαστεί για να κάνει διόρθωση της σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας που έχετε.....

Οι ίδιοι θα σε ενημερώσουν για όλα τα απαιτούμενα. 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Πήγα ήδη. Ο μηχανικός λέει ότι δεν μπορεί να κάνει αίτηση για να μπούμε στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα γιατί δεν υπάρχει ιδιοκτήτης για το δώμα. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;

Edited by engem
Δημοσιεύτηκε (edited)

να συνεργαστούν ο Μηχανικός σου με τον συμβολαιογράφο....

και φυσικά να υπάρχουν στην σύσταση οριζοντίου χιλιοστά για τον μελλοντικό αέρα προς τον πατέρα σου και όχι μόνο αποκλειστική χρήση.

Υπάρχουν λύσεις αρκεί να γνωρίζουν τις διαδικασίες.

Δεν μπορεί να δοθεί λύση με μπλα μπλα μόνο στο φόρουμ με ελάχιστα δεδομένα και μερικές λαθεμένες περιγραφές που άθελα σου κάνεις.

Edited by Didonis
Δημοσιεύτηκε
On 1/9/2025 at 12:04 ΜΜ, Didonis said:

Στη σύσταση λέει ότι αν χτιστεί νέος όροφος θα μειωθούν τα χιλιοστά των υπολοίπων. Αυτό που λέει ο μηχανικός ότι δεν μπορεί να κάνει αίτηση επειδή δεν υπάρχει ιδιοκτήτης για το δώμα ισχύει ή είναι μπαρούφα;

Δημοσιεύτηκε

Σωστά σας λέει ο μηχανικός σας! Αφού ο ιδιοκτήτης πατέρας σας και η θεία σας έχουν πεθάνει... Προϋπόθεση για την ύπαρξη ιδιοκτήτη είναι το να γίνει και να ολοκληρωθεί η αποδοχή κληρονομιάς των θανόντων, από τους κληρονόμους τους! Όταν ολοκληρωθεί αυτό, τότε θα "βρεθεί - βρεθούν" και ο ιδιοκτήτης - ιδιοκτήτες!

Δημοσιεύτηκε
On 1/9/2025 at 12:04 ΜΜ, Didonis said:

....και φυσικά να υπάρχουν στην σύσταση οριζοντίου χιλιοστά για τον μελλοντικό αέρα προς τον πατέρα σου και όχι μόνο αποκλειστική χρήση..

On 1/9/2025 at 12:25 ΜΜ, engem said:

..... αν χτιστεί νέος όροφος θα μειωθούν τα χιλιοστά των υπολοίπων....

ένα ενα τα λες... Άρα δεν έχει χιλιοστά ο "αέρας" .....

οπότε δες και τα σωστά που σου γράφει και ο ΙΑΣΟΝΑΣ

Δημοσιεύτηκε
On 1/9/2025 at 12:30 ΜΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Σωστά σας λέει ο μηχανικός σας! Αφού ο ιδιοκτήτης πατέρας σας και η θεία σας έχουν πεθάνει... Προϋπόθεση για την ύπαρξη ιδιοκτήτη είναι το να γίνει και να ολοκληρωθεί η αποδοχή κληρονομιάς των θανόντων, από τους κληρονόμους τους! Όταν ολοκληρωθεί αυτό, τότε θα "βρεθεί - βρεθούν" και ο ιδιοκτήτης - ιδιοκτήτες!

Άρα αν καταλαβαίνω καλά ιδιοκτήτες του δώματος είμαστε οι απόγονοι του πατέρα μου και της θείας μου;

Δημοσιεύτηκε
On 1/9/2025 at 1:08 ΜΜ, Didonis said:

ένα ενα τα λες... Άρα δεν έχει χιλιοστά ο "αέρας" ....

Άρα τι σημαίνει αυτό; Κακώς χτίστηκε;

Δημοσιεύτηκε (edited)
On 1/9/2025 at 2:48 ΜΜ, engem said:

Άρα αν καταλαβαίνω καλά ιδιοκτήτες του δώματος είμαστε οι απόγονοι του πατέρα μου και της θείας μου;

μέχρι να γίνει αποδοχή κληρονομιάς, δεν υπάρχει ιδιοκτήτης

On 1/9/2025 at 2:50 ΜΜ, engem said:

Άρα τι σημαίνει αυτό; Κακώς χτίστηκε;

Αν στη σύσταση δεν υπήρχαν (ως φαίνεται) ποσοστά για τον "αέρα", κακώς εκδόθηκε άδεια και μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε. Το "αν χτιστεί μελλοντικός όροφος..." (αν αναφέρεται έτσι στη σύσταση) σημαίνει τροποποίηση της σύστασης πριν την ανέγερση του "αέρα". 

Θεωρώ ότι (έτσι όπως μας παρουσίασες την κατάσταση) υπάρχει σοβαρό νομικό και πολεοδομικό θέμα

Edited by tetris

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.