Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη σε διατηρητέο - προϋποθέσεις


dada

Recommended Posts

Ξέρετε, μήπως, υπό ποιες προϋποθέσεις επιτρέπετε η προσθήκη σε διατηρητέο κτήριο; Σε ποιο φορέα να απευθυνθώ για περισσότερες πληροφορίες;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

προθήκη καθ'ύψος δεν επιτρέπεται αλλά κατ'επέκταση ναι υπό όρους. Τσέκαρέ το με πολεοδομία και με το φορέα που το έκρινε διατηρητέο

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εvan, αν και συμφωνω και καταννοώ ότι γιατι δεν πρεπει να επιτρέπεται η προσθήκη κατα ύψος,ειδικά π.χ αν έχεις κεραμοσκεπή, ωστόσο στο ΓΟΚ ή καποιο αλλο ΦΕΚ δεν βρήκα ρητή απαγόρευση περαν της αρχής του να μην θίγεται το διατηρητέο. Εχεις υπόψιν σου εσυ καποιο συγκεκριμένο άρθρο?

Επίσης στην Σύρο παρατήρησα σε παρα πολλα δυόροφα πετρόχτιστα να προστίθεται και τρίτος οροφος απο συμβατικά υλικά με τρόπο ομολογώ αρκετα πετυχημένο, η επέμβαση μου εμοιζε αρκετα νεότερη απο το υπολοιπο κτίριο το οποιο λογικά διατηρητεό θα είναι.

Θα ανεβασω αργότερα και σχετικες φωτό για να δειτε.

Οι κρίσεις τις ΕΠΑΕ δεν πρεπει να στηρίζονται σε καποια ποιο συγκεκριμένα αρθρα του ΓΟΚ, μπορέι να είναι και τελείως υποκειμένικές γύρω απο θέματα αισθητικής αντίληψης?

Παλι κατα επέκταση μπορείς να κολλήσεις στο πλαι σε τμήμα μίας όψης του διατηρητεου? Αυτό δεν θεωρείται ότι μπορέι να το θίγει?

Link to comment
Share on other sites

Palex, κοίτα αν ένα κτίριο έχει κριθεί διατηρητέο, στο σύνολό του, τότε πως μπορείς να το αλλάξεις; Μιλάω πάντα βάσει λογικής και πολύ μικρής εμπειρίας στο θέμα. Αν είναι διατηρητέο μόνο στις όψεις τότε το θεωρώ πιο πιθανό.

Το ότι δεν υπάρχει σαν διάταξη στον ΓΟΚ δεν σημαίνει πως επιτρέπεται ή απαγορεύεται.

Είναι μεγάλο θέμα πάντως αυτά τα διατηρητέα...

Link to comment
Share on other sites

Γενικά στα διατηρητέα κτήρια δεν επιτρέπεται, και οτιδήποτε κάνει ο ιδιοκτήτης μπορεί ο φορέας που το ενέκρινε διατηρητέο (αν το μάθει) να φωνάξει την αστυνομία και να σταματήσει τις εργασίες σου. Άσε που ο ιδιοκτήτης (μπορεί και εσύ) θα έχει και τραβήγματα μετά.

 

Γενικά η όλη διαδικασία περιγράφεται σε ένα έντυπο που θα πάρεις από τον αντίστοιχο φορέα.

Δηλαδή τεχνική περιγραφή,σχέδια,φωτογραφίες,κτλ, όλα αυτά τα καταθέτεις και μετά περιμένεις έγκριση! Αν είναι μικρή η τεχνική εργασία που θα κάνεις την έγκριση την παίρνεις και επί τόπου από τον διευθυντή ειδάλλως γίνεται συμβούλιο.

Γενικά οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες...

Link to comment
Share on other sites

Eτσι είναι, εξαρταται κατα περίπτωση, με συνηθές να μην σου επιτρέπουν επεμβάσεις.

Εν το μεταξύ απο οτι βλέπω στο συμβόλαιο προκεται για συνιδιοκτήσια, ο πελατης διαθέτει τμημα εννιαίου οικοπέδου και τμήμα διατηρητεου κτιρίου πανω σε αυτό, αν το εξετασω ώς ένα οικόπεδο δεν εχει υπολοιπόμενη κάλυψη παρα μόνο αν το θεωρήσω ανεξάρτητο, και κατάτμηση δεν μπορώ να κάνω διοτι προκύπτει μη κατα κανόνα άρτιο..

Κατα ύψος επέκταση σίγουρα θα την κόψουν λόγω και της διατάραξης της συνέχειας με το υπόλοιπο με το υπολοιπο διατηρητεό και δεν ξερω και στατικά αν γίνεται!

Και το κορύφαιο: το τμήμα του διατηρητεόυ του πελάτη εβγαλε πρόσφατα άδεια για αποκάτασταση οι οποία και εκτελέστηκε με αποτέλεσμα το μίσο να είναι φρεσκοφτιαγμένο και το αλλο μίσο σε άσχημη κατάσταση με διαφορετικά χρώματα κουφώματα κτλ!!

Τωρα αυτό πως εγινε...

Οποτε αγαπητοι συνάδελφοι παλι ψωνησα υπόθεση απο σβέρκο!!

Link to comment
Share on other sites

Εvan, αυτό ειναι το μονο για το οποίο δεν εχω απορία.. Το θεωρω σίγουρο!

και μια μικρη διασύνδεση με εδω...που το έθεσα ξανα πιο εξειδικευμενα το θέμα

http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=114603#post114603

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα σε όλους!

 

Γνωρίζει κανείς τη διαδικασία (αν και εφόσον επιτρέπεται) μεταβίβασης του δικαιώματος σε ύψος διατηρητέου κτιρίου? Σε ποιά υπηρεσία μπορώ να απευθυνθώ για πληροφορίες? Το κτίριο χαρακτηρίστξκε διατηρητέο από το ΥΠ.ΠΟ.

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

.... μεταβίβασης του δικαιώματος σε ύψος διατηρητέου κτιρίου? ...

...

Μεταφορά σε δικαίωμα ύψους δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ στις Ελληνικές πολεοδομικές νομοθετήσεις.

 

Μεταφορά τίτλου συντελεστή δόμησης θα εννοείς μάλλον, ο όποιος έχει παγώσει και ξεπαγώσει δεκάδες φορές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.