Varavvas Δημοσιεύτηκε September 27, 2025 at 11:32 πμ Δημοσιεύτηκε September 27, 2025 at 11:32 πμ (edited) (Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33) Έχω εκδώσει δυο οικοδομικές άδειες των 92 τ.μ περιπου για δυο κατοικίες απο το σύνολο των 186 τ.μ. που δικαιούμαι σε εκτός σχεδίου. Η πρώτη έχει προχωρήσει και είναι σε φάση αποπεράτωσης. Γίνεται να αλλάξω την δεύτερη άδεια απο κατοικία σε κτήριο για γραφείο ή κατάστημα (να γίνει και αλλαγή στο αρχιτεκτονικό σχέδιο ) ; Ή είναι ενιαία η άδεια για το σύνολο των τετραγωνικών σε εκτός σχεδίου ; Αν είσαι Μηχανικός βάλε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Didonis Υ.Γ Δεν είμαι μηχανικός ,ρωτάω γιατι ο μηχανικός είναι λιγο ξεροκέφαλος αλλα οικογενειακός φίλος και δεν με κατατοπίζει για το τι θα μπορουσα να κανω και τι οχι. Edited September 27, 2025 at 02:43 μμ by Pavlos33
nbr Δημοσιεύτηκε September 27, 2025 at 02:38 μμ Δημοσιεύτηκε September 27, 2025 at 02:38 μμ Τουλάχιστον γράψε μας τι ακριβώς σου λέει αυτός ο "ξεροκέφαλος" μηχανικός?? Ξεροκέφαλος σημαίνει πως ο συν. μηχανικός δεν κάνει αυτό που του λες εσύ? Όμως τις δύο Ο.Α. μπόρεσε και τις έβγαλε.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε September 27, 2025 at 02:48 μμ Δημοσιεύτηκε September 27, 2025 at 02:48 μμ On 27/9/2025 at 2:32 ΜΜ, Varavvas said: Έχω εκδώσει δυο οικοδομικές άδειες των 92 τ.μ περιπου για δυο κατοικίες απο το σύνολο των 186 τ.μ. που δικαιούμαι σε εκτός σχεδίου. Η πρώτη έχει προχωρήσει και είναι σε φάση αποπεράτωσης. Γίνεται να αλλάξω την δεύτερη άδεια απο κατοικία σε κτήριο για γραφείο ή κατάστημα (να γίνει και αλλαγή στο αρχιτεκτονικό σχέδιο ) ; Ή είναι ενιαία η άδεια για το σύνολο των τετραγωνικών σε εκτός σχεδίου ; Απαιτείται αναθεώρηση της Ο.Α με νέες μελέτες. Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο για τον οποίον εκδόθηκαν δυο οικοδομικές άδειες για δυο κατοικίες ενώ, όπως αναφέρεις, η πρώτη άδεια δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί (θα μπορούσε να γίνει αναθεώρηση της 1ης ως προς την ανέγερση δεύτερης κατοικίας). Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα συζητήσεις με τον μηχανικό σου.
Varavvas Δημοσιεύτηκε September 27, 2025 at 02:49 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε September 27, 2025 at 02:49 μμ Καλησπέρα , Επειδή είμαι ιδιώτης και δεν γνωρίζω γι'αυτο ρωταω εδω γιατι ο μηχανικός μου δεν πρόκειται να μου εξηγήσει τι μπορω και τι δεν μπορώ. Η άδεια ειναι μια και εχει δυο πραγματοποιούμενα Κ1 και Κ2. Το Κ1 είναι κατοικία με χρήση κατοικίας και το Κ2 κατοικία με χρήση αποθήκης. Εμένα με ενδιαφέρει Το Κ2 , του ζήτησα να κανουμε μια "αποθήκη" δηλαδη ενα κτήριο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εργαστήρι ή να ενοικιαστεί σε κάποιον για δουλειά. Το σχέδιο ομως είναι σπιτι και λειτουργικά δεν εχει καμια αξία γι'αυτο που λεω εγω. On 27/9/2025 at 5:48 ΜΜ, Pavlos33 said: Απαιτείται αναθεώρηση της Ο.Α με νέες μελέτες. Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο για τον οποίον εκδόθηκαν δυο οικοδομικές άδειες για δυο κατοικίες ενώ, όπως αναφέρεις, η πρώτη άδεια δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί (θα μπορούσε να γίνει αναθεώρηση της 1ης ως προς την ανέγερση δεύτερης κατοικίας). Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα συζητήσεις με τον μηχανικό σου. Έκανα λάθος μια αδεια είναι κι έκανε αναθεώρηση για τα υπόλοιπα μέτρα να γίνει δεύτερο κτήριο .
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε September 27, 2025 at 02:57 μμ Δημοσιεύτηκε September 27, 2025 at 02:57 μμ Αυτά που ρωτάς απαιτούν μελέτη και γνώση του ακινήτου σου και θα στα πει ο μηχανικός σου.
Varavvas Δημοσιεύτηκε September 27, 2025 at 02:59 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε September 27, 2025 at 02:59 μμ On 27/9/2025 at 5:57 ΜΜ, Pavlos33 said: Αυτά που ρωτάς απαιτούν μελέτη και γνώση του ακινήτου σου και θα στα πει ο μηχανικός σου. Καλά ευχαριστώ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα