Μετάβαση στο περιεχόμενο

Master πενταετούς φοίτησης ΕΜΠ και προκηρύξεις δημοσίου


vasiliki-cv

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 89
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντως η ιστορια με αυτο το χαρτι που δινει μαστερ με ειδικευση στο αγνωστο, εγινε την ιδια εποχη με το θεμα με τα Τει ..Αρα τιποτα δεν ειναι τυχαιο σε αυτη τη χωρα, οταν προκειται για απατεωνια!

Τελος, αν το ΤΕΕ υβριζεται αδικα, τοτε να κανει μηνυση τοΤΕΕ στον προεδρο της αξιωματικης αντιπολιτευσης και ισως μελλοντικο πρωθυπουργο, που το αποκαλεσε δημοσια <<συντεχνια>>.ΑΡα μην πειραζει καποιους η λεξη. Και μεσα στη βουλη ειπωθηκε τελευταια.Αντι να μας πειραξουν οι πραξεις ενος π.χ. που σκοτωσε καποιον , μας πειραζει οτι το λενε καποιοι δολοφονο?

Οπως ξαναειπα , η ιστορια με ενα χαρτι που ονομαζεται μαστερ χωρις να υπαρχει θεσμικα, ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια και διεκδικει μια θεση στο βιβλιο Γκινες για πλακα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αν το ΤΕΕ δεν παρέβαινε στην εξομοίωση - ισοπέδωση ΑΕΙ - ΤΕΙ...
... όλα θα ήταν πολύ καλύτερα σε αυτό το τόπο. Και σήμερα ο καθένας θα είχε το ρόλο του όπως έγινε σε όλη την Ευρώπη σε παρόμοιες περιπτώσεις και δεν θα υπήρχε αυτός ο εμφύλιος πόλεμος στις τάξεις των μηχανικών.

 

Διότι εγώ πιστεύω ότι το ΤΕΕ δεν παρεμβαίνει για να εμποδίσει την ισοπέδωση των Πανεπιστημίων όπως λες, αλλά για να επιτύχει την ισοπέδωση... των ΤΕΙ.

 

Σε ότι αφορά το master που συζητάμε, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ προφανές ότι master που χορηγείται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών δεδομένων και επιταγών (πιστωτικές μονάδες ECTS) δεν μπορεί να μην συνοδεύεται από μια γενικότερη ρύθμιση που αφορά ΟΛΑ τα αναγνωρισμένα και δημόσια Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Ένας μόνο φορέας στέκεται εμπόδιο σε αυτή την εξέλιξη.

Link to comment
Share on other sites

κάνεις λάθος στο:

 

" Σε ότι αφορά το master που συζητάμε, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ προφανές ότι master που χορηγείται στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών δεδομένων και επιταγών (πιστωτικές μονάδες ECTS) δεν μπορεί να μην συνοδεύεται από μια γενικότερη ρύθμιση που αφορά ΟΛΑ τα αναγνωρισμένα και δημόσια Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Ένας μόνο φορέας στέκεται εμπόδιο σε αυτή την εξέλιξη. "

 

το 2000, δεν υπήρχε καμία τέτοια εξέλιξη, ήταν όλα μια κακόγουστη φαντασίωση κάποιων που τώρα είναι αρκετά χρόνια υφυπουργοί δημοσίων έργων.

 

απλά εγώ, ,μιλάω πάντα προσωπικά, καθώς και το 99% των αποφοίτων εκείνης της χρονιάς, γελάσαμε αρκετά και το κατατάξαμε στο αρχείο στην κατηγορία, αχρηστα.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου Λευτέρη, δεν θα διαφωνήσω ως προς την κακόγουστη φαντασίωση μερικών. Ομως πρέπει να επισημάνω ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 90' και δεδομένης της Οδηγίας 48/89 (την οποία εφήρμοσε πρώτη η Μ. Βρετανία με την μετατροπή των polytechnics σε universities) ήταν ήδη γνωστό το τι θα επακολουθούσε και πως θα αναγνωρίζονταν οι τίτλοι σπουδών. Πόσο μάλλον το έτος 2000. Ο ενιαίος ευρωπαϊκός χάρτης της ανώτατης εκπαίδευσης δεν ξεκινά το 2005 με την Οδηγία 36/05, ούτε με τη Συνθήκης της Μπολόνια αλλά έχει τις ρίζες του από τα τέλη της δεκαετίας του 80' με την 89/48 και ακόμα παλιότερα. Θα τολμήσω να πω ότι για τη χώρα μας ξεκινά από τον Ν. 1404/83, τον Ιδρυτικό δηλαδή νόμο των ΤΕΙ, όπου εισάγεται για πρώτη φορά ο όρος "τριτοβάθμια εκπαίδευση", όρος καθαρά "ευρωπαϊκός" και οργανώνονται τα ΤΕΙ ως τεχνολογικά ιδρύματα με βάση τα δεδομένα που ισχύουν από τη δεκαετία του 70 στην Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία. Τα ΤΕΙ στη πραγματικότητα είναι αδερφάκια με τα Fachochschule της Γερμανίας τα οποία το 1998 μετονομάζονται σε Universities of Applied Sciences και μπορούν να οργανώσουν αυτόνομα μεταπτυχιακά προγράμματα. Όλα αυτά φυσικά, τα γνώριζε πολύ καλά και το ΤΕΕ και οι εκάστοτε υφυπουργοί και υπουργοί στο ΥΠΕΧΩΔΕ και ΥΠΕΠΘ. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την προσαρμογή της χώρας μας στα Ευρωπαϊκά δεδομένα ώστε να υπάρξει μια ομαλή και δίκαιη λύση για όλους διότι κάθε προσπάθεια προσέκρουσε πάντα στο ΤΕΕ του οποίου κύριο μέλημα ήταν πως θα απαξιώσει τα ΤΕΙ και πως θα μπλοκάρει τα επ. δικαιώματά τους.

Σήμερα λοιπόν, βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων (βλέπε κολέγια) όπου η ισοτίμηση των διπλωμάτων με master εκτός του ότι θα γίνει με προχειρότητα , θα αποτελέσει ξανά νέα αιτία πολέμου με τα ΤΕΙ, τα οποία ούτε επ. δικαιώματα απέκτησαν, ούτε ρυθμίστηκε ώστε να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τις αντίστοιχες και ισότιμες προς αυτά σχολές των χωρών με μελών της Ε.Ε. Η υπόθεση master είναι γνωστή από καιρό και εγώ νομίζω ότι το θέμα θα είχε λήξει αν είχε βρεθεί μια λύση που θα αφορούσε στο σύνολο των Ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η ισοτίμηση με master δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα μόνο για τα πολυτεχνεία χωρίς να υπάρξει γενικότερη ρύθμιση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Βεβαίως, η ισοτίμηση με master αυτομάτως αναιρεί τον ενιαίο πενταετή κύκλο σπουδών, οπότε και εδώ η υποκρισία περισσεύει. Ακόμα κι αν ακολουθηθεί το Γαλλικό μοντέλο ισοτίμησης με master (αυτό επιθυμεί το ΤΕΕ) και όχι το αμιγώς ευρωπαϊκό-αγγλοσαξονικό (3-4έτη +1 που υποστηρίζει το ΥΠΕΠΘ) πάλι στην ουσία δεν υπάρχει αμιγώς ενιαίος κύκλος σπουδών. Μην ξεχνάς ότι το Γαλλικό μοντέλο είναι αυτό στο οποίο μπορεί κανείς να αποκτήσει 2 πτυχία στον ίδιο χρόνο σπουδών, κάτι άλλωστε που βλέπουμε και σε μερικές διαφημίσεις κολεγίων.

Συμφωνώ μαζί σου, ότι πρόκειται για μια κακόγουστη φαντασίωση ορισμένων διότι πιστεύω ότι το οργανωμένο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών των πολυτεχνικών σχολών δεν μπορεί να βαφτιστεί σε "μεταπτυχιακό" χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές στο σύνολό του. Και φυσικά παραμένει το θέμα όλων των μεταπτυχιακών που οργανώνει τώρα το ΕΜΠ και τα άλλα πολυτεχνεία αλλά και όσων φύγανε στο εξωτερικό για να κάνουν master. Tι θα γίνει με αυτά τα μεταπτυχιακά ? θα καταργηθούν ? Θα σταματήσουν ? Ας μην ξεχνάμε ότι πολλά εξ αυτών είναι επί πληρωμή με ότι αυτό συνεπάγεται. Τεσπα, μεγάλη ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

Συγχωρέστε με, δεν έχω ασχοληθεί σε βάθος με το θέμα της εκπαίδευσης, αλλά γιατί λέτε ότι δεν έχετε επαγγελματικά δικαιώματα ενώ καλείστε Πολιτικοί μηχανικοί οι εκ' των ΤΕΙ?

Γνώμη μου είναι ότι δε θα πρέπει να αποδεχτείτε αυτόν τον τίτλο, αν δε συνοδεύεται από επαγγελματικά δικαιώματα.

Θα έπρεπε τότε να είχατε ασκήσει βέτο και όχι να μπείτε στη λογική "σήμερα Πολιτικοί μηχανικοί ΤΕ" και αύριο και επαγγελματικά δικαιώματα.

Γνώμη μου είναι όποιος τελειώνει σχολή 3 χρόνια στην Ευρώπη και με ένα μάστερ θεωρείται μηχανικός από την Ελλάδα, έτσι και όταν τελειώνει ΑΤΕΙ κάποιος και κάνει μάστερ να θεωρείται μηχανικός.

Τα μηχανικός Τ.Ε. είναι λίγο μεσοβέζικα για εμένα.

Ξεκάθαρα πράγματα όπως τους συναδέλφους από το εξωτερικό.

Και πάλι συγχωρείτε με γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα της παιδείας σε βάθος. Αλλά ούτε οι υπουργοί αφού δεν ασκείται οικουμενική πολιτική στο θέμα αυτό και κάθε τόσο ξεκινάει "από μηδενική βάση" όπως είχα αναφέρει στην αρχή της κουβέντας.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί άλλο ο ακαδημαϊκός τίτλος και άλλο τα επαγγελματικά δικαιώματα. Μακάρι η σύνδεση των δύο να γίνονταν αυτομάτως, θα είχαμε γλιτώσει από καιρού από όλα αυτά τα προβλήματα. Σκέψου το λίγο ως εξής: το ότι φέρω την ιδιότητα του μηχανικού δεν αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη ώστε να εργαστώ ως μηχανικός. Ακαδημαϊκά λοιπόν η πολιτεία και η ΕΕ μας αναγνωρίζουν ως μηχανικούς, επαγγελματικά όμως μόνο η ΕΕ. Για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις εννοώ ότι μπορούμε και εδώ να ασκούμε το επάγγελμα του μηχανικού αλλά με επαγγελματικά δικαιώματα που δεν ανταποκρίνονται στα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά των σχολών αποφοίτησης.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα καταρχας,αντί να αντιδικούμε μεταξύ μας οι μηχανικοί για τα επαγγελματικά δικαιώματα ή για τον κύριο Πρύτανη του ΕΜΠ που προχώρησε αυθαίρετα στην αναγνώριση του διπλώματος ως master,δε θα έπρεπε να σκεφτούμε την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας των μηχανικών με τη συμπίεση των αμοιβών προς τα κάτω,με την ελαστικοποίηση τω ν όρων εργασίας, τη μαύρη εργασία...Τι έκανε το ΤΕΕ όλα αυτά τα χρόνια για τις μελλοντικές γενιές μηχανικών,τι έκαναν όλες οι διοικήσεις του επιμελητηρίου? υποθήκευσαν το μέλλον μας, των νέων μηχανικών.Δε θα έπρεπε να ασχολούμαστε με την αναγνώριση των κολλεγίων,των τίτλων σπουδών που χορηγούν,των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους,των έλεγχο της υλικοτεχνικής υποδομής τους? Η διαδικασία αναγνώρισης προχωράει γοργά με ρυθμούς πρωτοφανείς για το ελληνικό κράτος.Όλα στην Ελλάδα γίνονται με προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό.Αθάνατη Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

Εχεις απόλυτο δίκιο ΕΡΜΗΣ. Όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ εμείς οι Μηχανικοί ΤΕ δεν έχουμε ουσιαστικά επαγγελματικά δικαιώματα, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να ασχοληθούμε με τα τόσο ουσιώδη που έθεσες αλλά να αναλωνόμαστε στο κυνήγι του αυτονόητου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.