Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπερύψωση ισογείου με υπόγειο και χωρίς υπόγειο


Recommended Posts

''1.3.- Με την παρ. 2 του άρθρου 41 ορίζεται ότι προκειμένου ο υπόγειος χώρος να μην προσμετράται στον συντελεστή δόμησης του οικοπέδου, η οροφή του υπογείου σε κανένα σημείο από την οριστική στάθμη του πέριξ εδάφους δεν υπερβαίνει το 0,80 μ. αντί του 1,50 μ., που ίσχυε με την παρ. 1Ββ του άρθρου 7 του Ν. 1577/85 (ΓΟΚ).''

 

Τις περιπτώσεις που δεν κάνουμε ΥΠΟΓΕΙΟ ισχύει το 1.50 ύψος απτό έδαφος ? Ισχύει το 7,50 + στέγη ?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να επαναδιατυπώσεις σαφέστερα το ερώτημά σου;

Τί εννοείς "ισχύει το 1,50 ύψος από το έδαφος;" και "ισχύει το 7,50 + στέγη;".

Link to comment
Share on other sites

Μήπως εννοείς αν υπάρχει δυνατότητα όλο το κτήριο να υψωθεί κατά 1,50 μ. (εν είδει μπαζώματος) εφόσον δεν υπάρχει υπόγειο που αυτόματα καθορίζει υψ. διαφορά 80 εκ?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είναι υπόγειο, δηλαδή αν είναι εντός ΣΔ, τότε νομίζω ότι κάνεις ότι θέλεις, σωστά? Ο περιορισμός ύψους από το έδαφος είναι σε συνάρτηση με τον ορισμό του τί είναι υπόγειο... Παλιά ήταν υπόγειος ο χώρος μέχρι 1.50 και τώρα μέχρι 0.80... Δηλαδή αν εσύ το κάνεις 0.95 δεν έχεις δικαίωμα να γράφεις στο σχέδιο ότι είναι υπόγειο... Απλώς αυτό... Αν εννοείς με μπάζωμα να ανεβάσεις όλο το κτίριο, τότε υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες... Δεν γίνεται πάντα δεκτό να κάνεις ένα λόφο μέσα στο οικόπεδό σου και να βάλεις πάνω το σπίτι...Αν έχεις οικόπεδο με κλίση και ταλέντο στο μπαλαμούτι και υπάλληλο στη πολεοδομία που ανέχεται κάτι τέτοια, όλα γίνονται

Link to comment
Share on other sites

Εννοούσα απτών φυσικό έδαφος όχι να κάνουμε ένα λόφο :) ( Ευχαριστώ JTB, ss_sk, Chilon ) ...απ ότι κατάλαβα μπορούμε να υψώσουμε το κτίριο ( ισόγειο ) 1.5 . Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις ..

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 4 months later...

Επειδή μπερδεύτηκα, τι ισχύει τελικά? εάν το ύψος του υπογείου δεν υπερβαίνει το 1,5μ από το Φ.Ε τότε δεν προσμετράται στην δόμηση? ακόμη και εάν υπάρχουν παράθυρα?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.