Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράνομη προσθήκη σε εξώστη - καταγγελία και χρόνος ισχύος


Φωτεινή Κ

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

είμαι καινούριο μέλος και διαβάζοντας εδώ και καιρό τα θέματά σας αποφάσισα να σας εκθέσω το πρόβλημα μου μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει.Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι του επαγγέλματος σας.

Το 2001 ο πεθερός μου αποφάσισε να κάνει μια προσθήκη στο μπαλκόνι σε δυόροφη οικοδομή και για να μεγαλώσει λίγο το μπαλκόνι που ήταν στενό.Έτσι χωρίς να συμβουλευτεί κάποιον μηχανικό για το αν είναι νόμιμο ή όχι αυτό και βλέποντας τις δύο διπλανές οικοδομές να έχουν κάνει το ίδιο ακριβώς μεγάλωσε ένα μέρος του μπαλκονιού (ήταν τα παλιά σχέδια δηλαδή το μπαλκόνι ήταν 12μ μήκος και 80εκ.φάρδος) και έκανε μία προσθήκη στα 2μ από το μήκος πρόσθεσε 70εκ.στο φάρδος.Για να δημιουργηθεί ένα κομμάτι μπαλκονιού σαν τετράγωνο.Για να στηριχτεί η προσθήκη αυτή μπήκαν και δύο κολόνες από τσιμέντο στον ισόγειο χώρο.

Όταν έριχνε ο χτίστης τις πρώτες κολόνες του ισογείου και την προσθήκη στον πρώτο όροφο ήρθε η αστυνομία μετά από καταγγελία ενός γείτονα.Δεν βρήκαν τον πεθερό μου που έλειπε εκείνη την ώρα και αφού ρώτησαν για το αν υπάρχει άδεια η όχι έφυγαν.Ο πεθερός μου όμως συνέχισε τις προσθήκες και στον δεύτερο όροφο και στην ταράτσα.

Κάποια στιγμή έγινε το δικαστήριο και επειδή ήταν άρρωστος με ανίατη ασθένεια πήραμε αναβολή 2 φορές και την τρίτη είχε ήδη πεθάνει οπότε δικαστήριο δεν έγινε.

Το θέμα είναι ότι εμείς έχουμε τον δεύτερο όροφο τον οποίο τελειώσαμε πριν 5 χρόνια και δεν μπορούμε να πάρουμε ρεύμα λόγω αυτής της καταγγελίας.

Όπως μου είπε ο μηχανικός που συμβουλεύτηκα πρέπει να περιμένουμε γύρω στα δέκα χρόνια από την καταγγελία για να δούμε μήπως μπει στο αρχείο.Και ότι δεν γίνεται νομιμοποίηση γιατί υπάρχουν οι τσιμεντένιες κολόνες στον ισόγειο χώρο οι οποίες δεν είναι 4μ μέσα από τον δρόμο.

Και θέλω όποιος μπορεί να μου απαντήσει στα εξής

 

Υπάρχει χρονικό όριο για το πότε εξετάζεται μια καταγγελία;

 

Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος,πέρα από την κατεδάφιση της προσθήκης, που μπορώ να το νομιμοποιήσω;

 

Και το κυριότερο,για να μπορέσω να κατοικήσω στο σπίτι και να έχω δικό μου ρεύμα,υπάρχει τρόπος να πάρω ρεύμα εφόσον υπάρχει η καταγγελία;

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Και να προσθέσω ότι με την κατασκευή αυτή (μπετονένια υποστυλώματα) έχει δημιουργηθεί στο ισόγειο αυθαίρετος ημιυπαίθριος χώρος. Καλύτερα να το γκρεμίσετε και αν θέλετε κάντε επέκταση του εξώστη με άδεια και στατική μελέτη!

 

Για το αν και πότε γίνεται παραγραφή μπορείτε να ρωτήσετε στην Πολεοδομία ή στο Νομικό Τμήμα του ΤΕΕ (2103291266).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Να ρωτήσω και κάτι ακόμα.Όταν έγινε η καταγγελία οι εργασίες ήταν ακόμα στον πρώτο όροφο.Πάλι δεν μπορώ να πάρω ρεύμα στον δεύτερο όροφο στον οποίο δεν είχαν γίνει παράνομες εργασίες την στιγμή της καταγγελίας;Να σημειώσω ότι ο πρώτος όροφος έχει ρεύμα από το 1975.

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι ημιυπαίθριος οι κολώνες είναι απλώς παράνομες αφού δεν είναι 4 μέτρα εντός της πρασιάς, τον μόνο τρόπο που βλέπω είναι κατεδάφιση των κολωνών και στήριξη του εξώστη εφόσον επιτρέπεται με άλλη κατασκευή πχ μη φέρουσα - που δεν θα εδράζεται στο ισόγειο παρά στον πρώτο όροφο ΄και/ ή θα βγαίνει με φουρούσια - σημειώσεις για το μηχανικό σας - Επειτα θα κλειθείτε να νομιμοποιήσετε αυτές τις κατασκευές το μεγαλύτερο εξώστη όπου θα έχει δημιουγηθεί εφόσον επιτρέπεται φυσικά, διαφορετικά δεν βλέπω άλλη λύση πέρα της κατεδάφισης.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με τα λεγόμενα του ss_sk

 

Highlander γιατί δεν δημιουργείται ημιυπαίθριος?Εγώ λέω ότι δημιουργείται ημιυπαίθριος τουλάχιστον 2,00 χ 0,70 και στη χειρότερη περίπτωση ελεγκτή 2,00 χ 1,50.

Αυτό πώς νομιμοποιείται?;)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω ότι δημιουργείται ημιυπαίθριος τουλάχιστον 2,00 χ 0,70

 

Δεν νοείται ημιυπαίθριος γιατί είναι εκτός δομούμενης επιφάνειας αν διαβάσεις παραπάνω τα γραφόμενα της φίλης Φωτεινής θα δείς ότι ο χώρος "δεν αφήνει την απαιτούμενη απόσταση 4 μ" άρα βρίσκεται στην πρασσιά.

Link to comment
Share on other sites

Κατασκευές έστω κ εκτός δομούμενης επιφάνειας όπως λες,δεν θεωρούνται ως κατασκευές κ μάλιστα αυθαίρετες??Εγώ νομίζω ότι όχι μόνο είναι αυθαίρετες,αλλά δεν νομιμοποιούνται κιόλας,κ γι' αυτό το λόγο το τόνισα με bold,πώς νομιμοποιείται αυτή η ''κατασκευή'' εντός της πρασιάς?Μπορεί να κάνω κ λάθος βέβαια.Δεν διαφώνησα στο ότι η λύση που προτείνεις είναι η σωστή.Διαφώνησα στο ότι αν δεν κατεδαφιστούν οι κολώνες,τότε δημιουργείται ημιυπαίθριος.

 

Πάντως Highlander,αν έχεις δίκιο,θα μπορούσες να αναφέρεις κ τη διάταξη?

 

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιμοποιούνται. Τι να νομιμοποιήση? Αυτό έλεγα και στο κείμενο μου παραπάνω αν έχεις την καλοσύνη ξαναδιάβασε το.

Link to comment
Share on other sites

οκ,συμφωνούμε,παρανόησα το ποστ σου,συγγνώμη.

 

Φωτεινή Κ

 

Δεν νομιμοποιούνται,ρεύμα παίρνεις μόνο με κατεδάφιση δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.