Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα στην οριοθέτηση διανομής Υπ.Γεωργίας.


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας.

 

Έχω μια διανομή του 31. Η διανομή αν και έχει ορισμένα ορόσημα, στην πράξη δεν υφίσταται κανένα και συντεταγμένες στην τοπογραφική έχει μόνο ένα.

Άρα για την επίλυση της διανομής σε ηλεκτρονική μορφή χρησιμοποίησα το ένα ορόσημο και στην συνέχεια έλυσα με καθετότητες μιας και ευτυχώς αναγράφονταν όλες οι διαστάσεις.Τώρα η παραδοχή της καθετότητας είναι ένα θέμα αλλά και γραφικά έτσι δείχνει.

Πάμε τώρα στην αποτύπωση.

Αρχικά δούλεψα ανεξάρτητα και αποτύπωσα σχεδόν μία πλάκα. 6 ιδιοκτησιών.

Ανατολικό όριο ρέμμα δυτικό σιδηροδρομικές γραμμές βόρειο αγροτική οδός και νότιο εθνική οδός χωρίς όριο απαλλοτρίωσης. Στην ανατολή - δύση το έφερα με τις υφιστάμενες περιφράξεις και κάθισαν όλες με απόκλιση 15 -20 πόντων. Στο βορρά νότο πάλι έκανα το ίδιο μόνο που το κληροτέμαχιο εφάρμοζε μερικώς μέσα στην άσφαλτο. Αλλά επειδή στο βόρειο όριο έπεφτε καλά ο υφιστάμενος αγροτικός το άφησα εκεί. Στην συνέχεια βρήκα τιμές απο ένα τριγωνομετρικό που σώζεται. Προσανατολισμό μου έδωσε η τοπογραφική αλλά ανεπήσιμα μετρήσεις ενός υπαλλήλου που δουλεύει μέσα. Και τώρα άρχισαν τα όργανα.

Όχι μόνο βρίσκω διαφορές 6 μέτρων στον βορρά νότο , δηλαδή το κληροτεμάχιο πλέον καλύπτει το αγροτικό δρόμο και ανεβαίνει και πιο πάνω, αλλά και και 1 μέτρο στον άξονα ανατολή δύση.

Τι κάνω???

Κρατάω τα υφιστάμενα και συνεχίζω ή μεταφέρω όλη την αποτύπωση σύμφωνα με την εξάρτηση και αρχίζουν όλοι οι γείτονες να γκρεμίζουν περιφράξεις?

Σας επισύναπτω ι ένα αρχείο με την λυση που είχα δώσει.

Επίσης πριν απο λίγο έμαθα ότι υπάρχει άλλο ενα τριγωνομετρικό διανομής από την άλλη όμως μεριά του αγροκτήματος και δεν υπάρχει όρατότητα.

TELIKO.zip

Link to comment
Share on other sites

Το οτι υπάρχει και 2ο τριγωνομετρικο μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο.

Μετρήστε τα 2 τριγωνομετρικα και κάποιες στάσεις της αποτύπωσής σας με gps για να πάρουν τιμες σε ΕΓΣΑ και λύστε την αποτύπωση σε ΕΓΣΑ. Με γνωστές συντεταγμένες των τργωνομετρικών και εγσα και hatt μπορείτε να κάνετε μετασχηματισμο της αποτύπωσης που έχετε λύσει απο ΕΓΣΑ σε Ηatt και να δείτε που πέφτει. Ο μετασχηματισμός με στροφή-μετάθεση-κλίμακα που θα κάνετε με 2 ζευγάρια γνωστά τριγ. σημεία δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε αν είστε 6 μέτρα παραδίπλα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο θα κάνουμε την Δευτέρα. Αλλά το ερώτημα παραμένει...

Έστω ότι με βγάζει εκεί που με έβγαλε και η πρώτη εξάρτηση.

Αφου έτσι όπως είναι χωράνε όλα τα κληροτεμάχια...τι θα τους πω...παιδιά πάμε όλοι 1 μέτρο δεξιά και 6 πίσω..?

Δύσκολα τα πράγματα...

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε netmin909

δεν μπορείς να βασισθείς στην εξάρτηση που σου έδωσε ένας υπάλληλος

απο την στιγμή που η επίθεση των δύο διαγραμμάτων(αποτύπωσης και διανομής) δίνει ικανοποιητικά στα πλαίσια τις ακρίβειας που μπορεί να επιτευχθεί σε αυτές τις περιπτώσεις να κρατήσεις την δική σου δουλειά

Link to comment
Share on other sites

Μετά απο 14 ώρες πάνω απο μια διανομή μάλλον αντιλήφθηκα τι έχει γίνει...

Η εξάρτηση του υπαλλήλου καταρχήν είναι σωστή.

Αλλά ενώ η διανομή γράφει 116 μέτρα και 134 μέτρα στις κρίσιμες διαστάσεις μετρώντας πάνω στο διάγραμμα βγαίνουν 122 και 140 αντίστοιχα...Άρα αν ξεκινήσεις απο το ορόσημο (πάνω πλευρά), όντως υπάρχει πρόβλημα. Αν ξεκινησεις από την κάτω πλευρά (με γραφικές) βγαίνουν όλα σύμφωνα με την υφιστάμενη. Βέβαια σχέδον όλοι οι συνάδελφοι θα ξεκινήσουν απο το ορόσημο και όπου τους έβγαζαν οι αναγραφόμενες διαστάσεις. Αλλά νομίζώ ότι δεν είναι σωστό να περάσω τον αγροτικό μέσα απο την αυλη του υφιστάμενου σπιτιου και βέβαια να βγάλω το σπίτι αυθαίρετο.

Ο ΘΕΟΣ βοηθός.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.