Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη για καναλάτο σύστημα κλιματισμού - αερισμού


sOc

Recommended Posts

Μπορείς να κοιτάξεις την Τεχνική Οδηγία του Τεχνικού Επιμελητηρίου ή/και να ψάξεις στις προδιαγραφές που ορίζει η ASHRAE.Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα τώρα για να σε διαφωτίσω περισσότερο. Επίσης, μια βόλτα από τη νομαρχία για τις αδειοδοτήσεις κτλ. Εγώ αυτό θα έκανα.

Link to comment
Share on other sites

Παρουσίαση υπολογισμού κλάδου αεραγωγού με καμπύλες

 

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=642

 

 

Εξαιρετικά πρακτικό download. Μπράβο! Τέτοιους οδηγούς χρειαζόμαστε. :)

Link to comment
Share on other sites

Η πείρα μου λέει ότι για συστήματα απευθείας εκτόνωσης, το ποσοστό νωπού αέρα πρέπει να κυμαίνεται μέχρι το 20% της συνολικής ποσότητας επιστροφής αέρα στο μηχάνημα για να μην χάνεις από την απόδοση του μηχανήματος.

Τώρα εάν δεν έχεις τέτοιο σύστημα αλλά χρησιμοποιείς "νερό" η δυνατότητα είναι μέχρι και το 100% νωπού, δηλ. η επιστροφή της εσωτερικής μονάδας να γίνεται απευθείας απ'έξω. Ολα αυτά βέβαια με σωστό υπολογισμό της ψυκτικής-θερμικής απόδοσης της μονάδας που θα χρησιμοποιήσεις.

Βέβαια η καλύτερη λύση είναι ο συνδυασμός κλιματιστικής-εναλλάκτη που μπορείς να καθαρίζεις μεγάλες ποσότητες αέρα απορροφώντας το φορτίο του.

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικά πρακτικό download. Μπράβο! Τέτοιους οδηγούς χρειαζόμαστε. :)

 

Το πρόγραμμα υπολογίζει τις διατομές χωρίς πρώτα να υπολογιστεί η πτώση πίεσης σε όλο το δίκτυο (Χωρίς να γνωρίζουμε όλο το μήκος αγωγών, κατά συνέπεια τις αντιστάσεις σε όλο το δίκτυο).

 

Δηλαδή αν το δίκτυο επεκτεινόταν χιλιόμετρα (με την ίδια παροχή) πάλι τις ίδιες διατομές θα είχαμε.

 

Απίστευτο πρόγραμμα http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=642

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.