Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τί ισχύει για τα ιδιωτικά έργα;


Recommended Posts

Θέλω να ρωτήσω για τα ιδιωτικά έργα τι ακριβός ισχύει; Υπάρχουν και εκεί μελετητικά πτυχία ή πτυχία κατασκευαστών; Τί δικαιλωματα υπάρχουν ανάλογα με την κάθε ειδικότητα;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Στα ιδιωτικά έργα ισχύεουν τα εξής :

1. 23 χρονοι διπλωματούχοι με μηδενική εμπειρία υπογράφουν τα πάντα ακόμα και πέρα από την ειδικότητα τους , πουλώντας κυρίως την υπογραφή τους , μιά και είναι δύσκολο να έχουν οι ίδιοι πελάτες .

2. 60χρονοι πτυχιούχοι με 30+ χρόνια εμπειρία δεν μπορούν να υπογράψουν ούτε την πτυχιακή τους εργασία και συναλλάσονται με τους στο 1 αναφερόμενους .

3. Μηχανικοί ΠΕ και ΤΕ συναγωνίζονται σε εκπτώσεις γιά να βγάλουν άδειες , μιά κοι κοινωνία αυτό θεωρεί ότι κάνουν , καθότι τις μελέτες τις κάνουν οι κουμπάροι και οι μπατζανάκηδες που έχουν κτίσει και ξέρουν .

4. Οι εκάστοτε διοικήσεις του τεε διευκολύνοντας αυτούς που τις στηρίζουν δηλαδή μεγαλοκατασκευαστές και καθηγητικό κατεστημένο , χωρίς να ενδιαφέρεται να μεγαλώσει την εργασιακή πίττα , αφήνοντας τις αμοιβές των μελετών-επιβλέψεων στό 4-5% του κόστους κατασκευής αντί του 10-15 % που έπρεπε να είναι . Επίσης από το 1977 δεν προωθεί το ΜΗΚΙΕ και δεν καταργεί την αυτεπιστασία των ιδιωτών . Επειδή λοιπόν δεν κάνει τίποτα γιά να βελτιώσει την ζωή της μεγάλης πλειοψηφίας των μηχανικών , προβάλλει το θέμα των τει σαν φόβητρο , σαν Ελ Σίντ ώστε να μην βλέπουν τα μέλη του το πραγματικό πρόβλημα , λες και η αγορά δεν κινείται αυτόνομα αλλά περιμένει την άδεια της διοικούσας .

Αυτή είναι η κατάσταση , καλή δύναμη .

Link to comment
Share on other sites

Σαφές απάντηση δεν μπορώ να βρω, να μου πουν π.χ. μπορείς να υπογράψεις άδεια για ανέγερση ορνιθο-κτιριου, δεν μπορώ δηλ. να κάνω τπτ και για τις περιβαλλοντικές μελέτες μου είπα απο το τεε οτι για ιδιωτικά έργα πρέπει να έχω ΜΕΛ, και αυτο ισχύει μόνο για τις ΠΜ στα ιδιωτικά έργα, στο τέλος θα πάω στην Βουλγαρία θα πληρώσω και θα γίνω Πολ.Μηχανικός και αει στο κόρακα όλοι!

Link to comment
Share on other sites

ναι γιατι εχουμε τελειωσει ολα τα στυλο μας εμεις με τις υπογραφες........

 

τουλάχιστον ξέρετε τί μπορείτε να κάνετέ, αν τα κυκλώματα είναι που αναλαμβάνουν όλες τις δουλείες αυτό είναι άλλο θέμα, φαντάσου 5 χρόνια να σπούδαζες και μετα να αισθάνεσαι οτι τζάμπα καει η λάμπα

Link to comment
Share on other sites

Τέρμα οι επικαλύψεις , αμοιβές στο 10-15 % , ΜΗΚΙΕ και επαγγελματικά δικαιώματα με συνδυασμό σπουδών και εμπειρίας και γιά ΠΕ και ΤΕ και υπάρχουν δουλειές γιά όλους . Αλλιώς θα τις τρώνε οι μεσίτες και τα κυκλώματα . Α και μην ξεχάσω ΤΕΕ γιά όλους και όχι γιά το πολιτικό οικονομικό κατεστημένο και τα λεφτά της ΕΕ .

Link to comment
Share on other sites

xmaze

 

Από την ημ/νία λήψης του πτυχίου σου έχεις δικαίωμα υπογραφής περιβαλλοντικών μελετών κατηγορίας Β4 ΚΑΙ ΜΟΝΟ.Μετά την πάροδο 4 ετών από την η/νία λήψης του πτυχίου σου,μπορείς να γραφτείς στο μητρώο μελετητών κ να υπογράφεις περιβαλλοντικές μελέτες μεγαλύτερων κατηγοριών υπό προυποθέσεις.

 

Μην αισθάνεσαι αδικημένος.Οι συνάδελφοί σου του ΠΣΕ Περιβάλλοντος (ΑΕΙ Πανεπιστήμιο Αιγαίου) δεν είχαν ΟΥΤΕ ΚΑΝ δικαίωμα υπογραφής μόλις αποφοίτησαν,άσχετα από τα χρόνια λήψης πτυχίου(!!!!!).Πάλεψαν κ το πήραν ΜΕΡΙΚΩΣ.

 

Αυτό είναι το Υπουργείο Παιδείας κ το ΤΕΕ που μας μεγάλωσαν οι γονείς μας.Όποιος παραπονιέται,μπορεί να κάνει τον αγώνα του.

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.