Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αύξηση θερμομονωτικής ικανότητας τοιχείου (εσωτερικά)


EL-TORO

Recommended Posts

Ως νέος μηχανικός ξέρω ένα-δύο πράγματα θεωρητικά, αλλά απο πράξη μηδέν(Ελληνικά πανεπιστημία).Θέλω μια βοήθεια : Πρόκειται για τοιχείο(οπλ.σκυρόδεμα) που μαυρίζει, θέλω λοιπόν να αυξήσω την θερμομονωτική του ικανότητα.Αυτό που σκέφτικα (ύστερα από το κατάλληλο σκονάκι) είναι τα θερμομονωτικά επιχρίσματα, δηλαδή τσιμεντοκονίαμα με αυξημένη αντίσταση θερμοδιαφυγής!

Είναι σωστή η σκέψη μου;

Αν ναι γνωρίζει κανείς αν θα χρειαστεί να σκάψω λιγακί τον στόκο για να "δέσει" το καινόυριο υλικό.(όλο το διαμέρισματα είναι στοκαρισμένο,λεία επιφάνεια)

Αν όχι πια λύση προτείνετε;

Υ.Γ.1 Είναι σχετικά καινούρια η πολυκατοικία (4 ετών) και το "σημείο" του τοιχείου είναι μορφής Π,θα γίνει εντοιχισμένη ντουλάπα επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου και αισθητικής(για το επίχρισμα 1-2cm).

Υ.Γ.2 Εάν έχει κάποιος υπόψιν κάποια επωνμία στα επιχρίσματα ας μου το στείλει σε π.μ!

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μια σημείωση:

Είναι θερμομόνωση κι όχι θερμόνωση, θερμομονωτικό κι όχι θερμονωτικό, κλπ.

 

Ίσως λόγω αυτού του λάθους σου, σου διέφυγε κάτι στις αναζητήσεις σου.

Link to comment
Share on other sites

είσαι βέβαιος πως χρει'αζεσαι θερμομόνωση;;;

μήπως θες υγρομόνωση;;;

 

όταν λες πως μαυρίζει εννοείς πως πιάνει μούχλα;

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να είναι η θερμομόνωση το πρόβλημα διότι πρόκυται για τοιχείο (οπλ.σκυρόδεμα) το οποίο απο όσα ξέρω πολλές φορές δεν θερμομονώνουν επαρκώς.Το πρόβλημα παρουσιάζεται τους χειμερινούς μήνες.

Έχω επισυνάψει ένα σκαρίφημα..!

myri όταν λές πρόβλημα υγρομόνσωσης εννοείς την δημιουργία υδρατμών;δεν νομίζω γιατί πρόκειται για υπνοδωμάτιο που αερίζεται επαρκώς και η περιοχή είναι "ελεύθερη".

Link to comment
Share on other sites

maik η καλύτερη και σίγουρη λύση είναι αυτή που προτείνεις, αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς είναι τέταρτος όροφος και για μια τόσο μικρή περιοχή να κάνω τόση φασαρία; Η λύση που προτείνω παραπάνω; είσαι σύμφωνος ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

τα θερμομονωτικά επιχρίσματα, δηλαδή τσιμεντοκονίαμα με αυξημένη αντίσταση θερμοδιαφυγής!

 

Άλλο επίχρισμα και άλλο τσιμεντοκονίαμα.

 

αν θα χρειαστεί να σκάψω λιγακί τον στόκο για να "δέσει" το καινόυριο υλικό.(όλο το διαμέρισματα είναι στοκαρισμένο,λεία επιφάνεια)

Ενοείται πως θα τρίψεις και την παρετίνα και το μάρμαρο, ίσως και το λάσπωμα, αναλόγως αν το καινούργιο επίχρισμά σου είναι ισχυρότερο από το υπάρχον.

 

Αν όχι πια λύση προτείνετε;

Υ.Γ.1 Είναι σχετικά καινούρια η πολυκατοικία (4 ετών)

 

Αφού η πολυκατοικία είναι καινούργια τότε έχει σίγουρα ένα τριάρι φύλλο εξηλασμένης πολυστερίνης (αρκετά ικανότερης από τα θερμομονωτικά επιχρίσματα). Άρα για να αντιμετωπίσεις σίγουρα το πρόβλημα μονώνεις εσωτερικά: πετροβάμβακας - φράγμα υδρατμών και τέλος γυψοσανίδα. Δεν μπλέκεις και με λασπώματα σε σπίτι που κατοικείται...

Link to comment
Share on other sites

@ EL-TORO : Οταν εγραψα την προηγούμενη απάντησή μου δεν ειχα δει το σκαρίφημά σου. Συμφωνώ με Brasco αλλά αντί για πετροβάμβακα + φράγμα υδρατμών βάλε εξηλασμένη πολυστερίνη 3-5 εκ. (ολοι οι .... βάμβακες εχουν πρόβλημα με τις κάθε είδους υγρασιες.)

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά σας ευχαριστώ πρωτίστως για τις απαντήσεις σας.

Θα λάβω υπόψιν τις γνώμες όλων.Σας ευχαριστώ όλους.

Υ.Γ.1τα θερμομονωτικά επιχρίσματα, δηλαδή τσιμεντοκονίαμα με αυξημένη αντίσταση θερμοδιαφυγής! (ορισμός από <ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΩΝ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ>, Άννα Κοκκινάκη -Δανιήλ ,Δρ.Πολ.Μηχ. Επίκουρη Καθηγήτρια Α.Π.Θ)

Υ.Γ.2 Προς τους συντονιστές: H απορία λύθηκε, παρακαλώ να κλείσει το θέμα. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.