Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί του πόστ "οδηγίες προς αρχιτέκτονες.."


Highlander

Recommended Posts

Πάντως, συμβουλές δεν μπορείτε να δώσετε καθότι η σύνθεση δεν διέπαιται από νόμους της φυσικής ή της χημείας όπως όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι των μηχανικών, αλλά από καλλιτεχνικό οίστρο.

 

lol!

 

Άρα οι σχολές Αρχιτεκτονικής ανά την υφήλιο είναι άχρηστες, και οι καθηγητές που διδάσκουν σε αυτές αργόμισθοι, που δεν μπορούν να διδάξουν σύνθεση, διότι αυτή "διέπεται" μόνο απο "καλλιτεχνικό οίστρο"!!!

 

lol!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Άρα οι σχολές Αρχιτεκτονικής ανά την υφήλιο είναι άχρηστες, και οι καθηγητές που διδάσκουν σε αυτές αργόμισθοι, που δεν μπορούν να διδάξουν σύνθεση, διότι αυτή "διέπεται" μόνο απο "καλλιτεχνικό οίστρο"!!!

Αυτό το λές εσύ. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.

 

Πάντως με φυσική και χημεία είστε μίλια μακριά... Με ιστορία τέχνης κάτι κάνετε!

 

Πάντως ξέρετε κάτι; Όσο δεν υπήρχαν αρχιτέκτονες, υπήρχε λαϊκή αρχιτεκτονική που τώρα την αντιγράφουμε. Τώρα που υπάρχουν αρχιτέκτονες, δείτε τις πόλεις μας και προβληματιστείτε.

Αυτός είναι λόγος να σκίσετε τα πτυχία σας...

 

Αλλά και πάλι το ξαναλέω: εκτιμώ την αρχιτεκτονική.

Link to comment
Share on other sites

 

Highlander, ελπίζω οτι μετά τις εξηγήσεις μου, να κατανοείς αν όχι να δέχεσαι, τις επιλογές μου. Λυπάμαι που σε πείραξαν και να είστε σίγουροι οτι ακόμα και η ένσταση ενός ατόμου θα ήταν αρκετά ισχυρός λόγος να αλλάξω τον τίτλο.

 

Δυστυχώς όμως, από την στιγμή που τόσο καιρό το συγκεκριμένο "άρθρο" υπάρχει και αλλού, θεωρώ λάθος το να αλλάξω τον τίτλο.

 

 

 

 

YΓ.

Θα ήθελα πολύ να δω ένα θέμα "οδηγίες σωστής σύνθεσης σε πολιτικούς μηχανικούς".

 

Σέβομαι την γνώμη σου και δέχομαι την εξήγηση σου όπως και το γεγονός ότι όντως άλλοι παράγοντες με πείραξαν και έθιξα σήμερα αυτό το θέμα, που όμως καιρό είχα δεί και με πείραζε.

Οντως η λέξη οδηγίες αν διαβαστεί αυτό το πόστ και μεταφραστεί με αυτόν τον τρόπο που λές δεν πειράζει αλλά διαφορετικά το λέω εμάς τους αρχιτέκτονες με την πρώτη εντύπωση μας θίγει.

Σου εξήγησα και τους λόγους γιατί.. Η οδηγία κατευθήνει. Η δουλειά του πολ. μηχ. σήμερα δεν είναι να κατευθήνει βλέπω τα όρια πολύ στενά το ΓΟΚ πολύ περιοριστικό. Τους νόμους - μια σκέψη που είχα πάντα και θα έχω - ότι αυτοί που είναι σήμερα όπως και αυτοί που ήταν κάποτε θα αλλάξουν οπότε δεν μπορεί να μας κατευθήνει ο νόμος.

Συνήδειση όπως η περιβαλλοντική που έθιξα ή η στέγαση με οικονομικότερο τρόπο των κατώτερων οικονομικά τάξεων θα έπρεπε να μας προβληματίζει.

Δεν θεωρώ ότι η ισχύουσα νομοθεσία περί αντισεισμικής συμπεριφορά τοιχείων θα έπρεπε να κατευθήνει.

Ενοώ βέβαι ότι είναι μια γνώση που απαραίτητα Ο ΚΑΘΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑς θα πρέπει να έχει αλλά επέτρεψε μου πλέον να βλέπω βαθύτερα.

Τέλως πάντων ευχαριστώ και για τον ωραίο διάλογο και Chow chow αν και σε γενικές γραμμές συμφωνούμε σήμερα παραλίγο να τα χαλάσουμε (αν και το έσωσες προς το τέλος) και Αχιλέα το ίδιο

και Acnt τα σέβη μου επίσης.

 

Αν και για τον οδηγό αρχιτεκτονικής θα τα χαλάσουμε. Επειτα εμείς στατικά δεν ξέρουμε να κάνουμε, στερέψαν και οι θάλασσες ούτε ψαράδες μπορούμε να γίνουμε αλλά..........

κάποιες συμβουλές θα έπρεπε να στις δίναμε. Τες πά αφού αρχιτεκτονίζετε, τέσ πά όταν βρεθεί χρόνος και χώρος και κατ ιδίαν ......................

 

 

 

αν και λίγο πολύ τα πράγμτα είναι όπως στα είπε ο chow και ο Αχιλέας:

 

"υπαρχουν κανονες.

Αναλογιας, ανθρωπομετριας, προσανατολισμου, κυκλοφοριας, οικονομιας, αισθητικης, ογκομετριας, κατανομης δραστηριοτητων, ιδιωτικοτητας, ενταξης στον περιβαλλοντα χωρο και αλλα πολλα"

 

"όχι, αγαπητέ, δε γίνεται να στηθεί από ένα Αρχιτέκτονα που σέβεται την επιστήμη του βιβλιαράκι οδηγιών για Αρχιτεκτονική Σύνθεση. Αυτά που μαθαίνουμε στα πέντε πρώτα χρονάκια είναι η σταγόνα του ωκεανού - σε όλη μας την υπόλοιπη ζωή είμαστε καταραμένοι να παιδευόμαστε για την εξέλιξή μας. Τί να κάτω να σου υποδείξω?"

**ένα quote απο τον ss_sk (!)

 

 

Ενας καθηγητής μου στην σχολή έλεγε τότε.

 

Τώρα που φτάσαμε τα 40 μάθαμε επιτέλους αρχιτεκτονική

αν και αμφιβάλω, γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ειμαι της γνωμης οτι ενα κτιριο πρεπει να ειναι ασφαλες πανω απο ολα σωστο δηλαδη κατασκευαστικα αλλα αυτο ισχυει απο σπιτια μεχρι φυλακες ή αποθηκες. Και αυτο ειναι το κομματι του Πολ. Μηχανικου Να κανει ενα κτιριο ασφαλες κατασκευαστικα Ο Αρχιτεκτονας θα πρεπει να δωσει σε αυτη την οικοδομη την ιδιοτητα του σπιτιου η της αποθηκης αναλογα με το τι ζηταει ο πελατης η τι προβλεπει ο Αρχιτεκτονας οτι θα χρειαστει ο πελατης του απο το κτιριο του . Και να δημιοργησει μια κατασκευη στο οποιο ο πελατης του θα αισθανεται οτι "συμβαδιζει μαζι του" . Και μετα απο ολα αυτα τα ποιητικα ... Το καλυτερο κτιριο ειναι συνηθως αυτο που και οι δυο ιδιοτητες εχουν συνεργαστει σωστα.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε οι αρχιτέκτονες είναι καλλιτέχνες ούτε οι Π.Μ. κάνουν "στατικά" εφαρμόζοντας κάποιους κανονισμούς. Ας αφήσουμε τις εμπάθειες που οδηγούν σε ανακρίβειες. Ο καθένας μας κρίνεται από τη δουλειά του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είναι γνωστό ότι έχουν βραβευθεί έργα όχι τόσο για την αρχιτεκτονική σύληψη, όσο για τον εμπνευσμένο συνδιασμό των στατικών με την αρχιτεκτονική επύλιση.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί ο όρος 'οδηγίες'.

Σε τελευταία ανάλυση κάθε εφαρμοσμένη αρχιτεκτονική σύνθεση οφείλει να εμπεριέχει και την στατική επίλυση έστω και 'όχι' εμπνευσμένη αλλά οποσδήποτε αξιόπιστη και σύμφωνα με τους κανόνες ή τους κανονισμούς.

Ψάχνω να βρώ το θέμα (τις 'οδηγίες') να το κατεβάσω και δεν το βρίσκω! Μπορεί να βοηθήσει κανένας?

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ε) Θα πρέπει να καταλάβετε επιτέλους, ως κλάδος, οτι υπάρχουν κι άλλες επιστήμες ισάξιες της δικής σας, αν όχι πολύ σημαντικότερες. Το λάθος σας, εκφράζεται αυτολεξεί στην φράση σου " προηγείται η αρχιτεκτονική και κατόπιν διέπεται κανόνων να στέκονται", μια φράση που έχει ενσωματωθεί στο DNA του κλάδου σας. Όχι φίλοι μου, αν θέλετε να φέρετε τον τίτλο του Μηχανικού, θα πρέπει να καταλάβετε πως στα κτηριακά έργα προηγείται η ασφάλεια του κοινού.

 

Και τα λαγούμια είνει ασφαλή και αφού προέχει η αφάλεια θα πρότεινες να ζεί? κόσμος σ' αυτά?

Link to comment
Share on other sites

Ψάχνω να βρώ το θέμα (τις 'οδηγίες') να το κατεβάσω και δεν το βρίσκω!

Το link που ζητάς είναι το: http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=3231.

Όμως, συνάδελφε, διάβασε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.