Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Κόριαν ή τεχνογρανίτη;


Agrammatos

Recommended Posts

Το Corian είναι υπερτιμημένο, και έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη φήμη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα επειδή εντυπωσιαζόμαστε από τα πλεονεκτήματά του χωρίς να έχουμε σοβαρό feedback από τη μακροχρόνια χρήση του.

Όντως μπορεί να πάρει απίστευτα σχήματα, χωρίς εμφανείς ενώσεις, έχω δει όμως να ανοίγουν ενώσεις σε νιπτήρα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα (προφανώς θεωρώ και λόγω κακοτεχνίας του τοποθετητή). Είναι ευπαθές στην υψηλή θερμοκρασία, και ο εισαγωγέας έχει προτείνει τη λύση με τις ράβδους που θα δείτε σε πολλές εκθέσεις με κουζίνες, αλλά δεν είναι η απόλυτη λύση.

Όντως επίσης χαράσσεται εύκολα, και οι κατασκευαστές λένε ότι μπορείς και μόνος σου να το επισκευάσεις σε μικρογρατζουνιές (δίνουν οδηγίες για τρόπο τριψίματος και υλικό).

Επίσης μου έχει δώσει την εντύπωση γήρανσης του υλικού.

Τέλος είναι πανάκριβο και γι' αυτό το θεωρώ υπερτιμημένο - αν ήταν στη μισή τιμή θα το ξανασκεφτόμουν, όχι τόσο για κουζίνα όσο για άλλες χρήσεις σε σπίτια και καταστήματα.

 

Για τα χαλαζιακά δεν έχω ενδείξεις για την ευπάθειά τους σε πραγματικές συνθήκες, αλλά είναι κάπως τσιμπημένα - είναι όμως ωραία και από πλευράς τυπικών προδιαγραφών τα σημάδια είναι θετικά.

 

Ο βακελίτης είναι σε λογική τιμή και δοκιμασμένη λύση, αλλά έχει περιορισμένες δυνατότητες διαμόρφωσης.

Link to comment
Share on other sites

Στο κόστος του Corian , αφαιρέστε το κόστος του νεροχύτη μιας άλλης λύσης.

Επίσης καλή λύση είναι να γυρίσεις την πλάτη και να μην βάλεις πλακάκια.

Κυριότερα πλεονεκτήματα.

1. Αισθητικό αποτέλεσμα

2. Δεν έχει πόρους , άρα καθαρίζεται εύκολα και ακριβώς επειδή δεν έχει πόρους (μη διαπερατότητα σε υγρά )προτιμάται ως λύση για τα ιατρεία.

3. Πλάστιμο υλικό , παίρνει οποιοδήποτε σχήμα και δε χρειάζονται αρμοί.

4. Επισκευάσιμο υλικό.

 

 

Κυριότερα μειονεκτήματα.

1. Τιμή.

2. Είναι βραδύκαυστο και όχι άκαυστο.

 

Όσο για την τιμή , να σας πω για την περιοχή μου. Π.χ. υπάρχουν 20 έμποροι επίπλων κουζίνας. Ένας είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της Corian αλλά παράλληλα είναι και κατασκευαστής κουζίνας. Αυτός έχει το Corian 30% φτηνότερα.

Corian δεν είναι η επιστημονική ονομασία του υλικού αλλά μια εταιρεία που το παράγει.

Γι'αυτό θα ακούσεται και για τα τύπου Corian.

Είναι όπως το φελιζόλ (διογκωμένη πολυστερίνη) και ο ηρακλίτης (ξυλόμαλλο).

περισσότερα http://www.leadingproducts.gr/greek/corinfo5.htm

http://www.corian.gr/

http://corian.co.uk/Corian/en_GB/index.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συγγνώμη που ξανανοίγω το ίδιο θέμα, αλλά ήρθε η ώρα της κατασκευής κουζίνας. Μέχρι τώρα ήμασταν αποφασισμένοι για κόριαν, αλλά αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε. Ένας κουζινάς μας προτείνει τεχνογρανίτη. Μας έδειξε μάλιστα ότι σέρνοντας ελαφρώς μία κατσαρόλα σε επιφάνεια κόριαν, γινόταν γρατσουνιά. Ο τεχνογρανίτης μας άρεσε σαν υλικό. Επίσης μας άρεσε ότι παίρνει υποκαθήμενο νεροχύτη από το ίδιο υλικό. Μας είπε ότι το κόστος του είναι περίπου το ίδιο με το κόριαν.

Ερώτηση: Κάνουμε καλά που προσανατολιζόμαστε πλέον στον τεχνογρανίτη;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

γεια σε ολους και ολες.. γραφτηκα στο site για να σας πω λιγα πραγματΑ για το corian μιας και ηταν η δουλεια μου για καμποσα χρονια.. σιγουρα ειναι ουαου το αποτελεσμα αισθητικα αλλα τι λεει απο ποιοτητα και αντοχη??? ας ξεκινησω απο την επεξεργασια του υλικου- ακομα και ο καλυτερος τεχνιτης αναλογα τον φορτο της εργασιας του μπορει να παραδωσει τον παγκο με σημαντικα μειονεκτηματα οσον αφορα το κοψιμο στις διαφορες γωνιες στροφες,το ταιριαγμα,το κολλημα και το τριψιμο..αυτΑ για τον καλο τεχνιτη ειπαμε. ενας ασχετος υπαρχουν πολλοι θα σας κανει να το μετανοιωσετε πικρα.λοιπον οσον αφορα το κοψιμο-δεν ασχολουνται οσο πρεπει για να καλυψουν τα κενα μεταξυ ξυλου και υλικου και τα γεμιζουν με μπολικη σιλικονι που εκτος οτι ειναι ασχημο καποτε θα ανοιξει.. το ταιριαγμα- τα κομματια που θα κολληθουν μεταξυ τους για να μη φανει ο αρμος πρεπει να να ειναι τελεια κομμενα και ταιριαγμενα ωστε να μην περναει τριχα αλλιως θα φανει η ενωση .. συνεχιζω με το κολλημα- η ενωση στον παγκο για να μην ανοιξει πρεπει απο κατω κατα μηκος της ενωσης να κολληθει αλλο ενα κομματι που θα ενισχυει την ενωση(πολλοι δεν το βαζουν και αλλοι το ξεχνανε).η επισκευη χρειαζεται πολυ καλο τεχνιτη αλλιως η ενωση θα ξαναανοιξει.στις εστιες επισης συνηθως ραγιζει το υλικο λογω θερμανσης(τα φοβαται τα ζεστα πεθαινει με τα καυτα) επειδη δεν ενισχυουν το πλαισιο της τρυπας με εξτρΑ υλικο κολλημενο ξαπλα( βαζουν ορθιες μονο λωριδες..τελος το τριψιμο--εχει πολυ μα παρα πολυ σκονη. πολυ δυσκολο και θελει υπομονη απο τον τεχνιτη για να το κανει τελειο αλλιως θα δειτε πολλες γρατζουνιες θαμπαδες και σημεια με ατριφτη κολλα..να ειστε παρων και να ελεγχετε. προσοχη χαραζετε πολυ ευκολα το υλικο και ποτιζει επισης ευκολα απο καποια προιοντΑ. να σας πω λιγα και για τα χρωματα- αποφυγετε τα σκουρα sos( δειχνουν σε 5πλασιο βαθμο τις ατελειες που ανεφερα πιο πανω και το τριψιμο σπανια δινει το τελειο. αν αποφασισετε για σκουρο απαιτειστε να σας βαλουν αλοιφη η οποια θα περαστει με τριβειο.. τα πολυ ανοιχτα χρωματα οπως το λευκο και το υπολευκο οντως κιτρινιζουν με το καιρο. αν δεν τα συντηρειτε αρκετα συχνα θα χρειαστουν τριψιμο και το σπιτι θα γεμισει παλι σκονη και ας χρησιμοποιουν σκουπα στα τριβεια. με λιγα λογια ειναι υπερτιμημενο και μπελας το υλικο. θελετε μια κουζινα βιτρινα? βαλτε corian

θελετε μια κουζινα λειτουργικη? ψαχτειτε αλλου. ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο.. γεια σας

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Φυσικο γρανιτη η μαρμαρο, εχει υγρο αδιαβροχοποιησης και δεν απορροφουν. Κ αν ειναι ωραιο ακομη πιο τονισμενο το χρωμα του, βερνικι εμποτισμου.

Τα τεχνητα ειναι ιδιαιτερα ''τελεια- ομοιομορφα'' καμια σχεση με τ πραγματικα υλικα. Βακελιτης κοριαν κτλ ενταξει ειναι.. αλλο πραγμα, αλλο υλικο. Η απομιμηση ομως σε πετρωμα για πολλους ειναι κακογουστη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.