Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση γηπέδου 8.550τ.μ. με 144μ. πρόσωψη σε αγροτικό δρόμο


Recommended Posts

Το πρόβλημά μου, είναι ότι έχω στην Κεφαλλονιά ένα γήπεδο 8.550τ.μ. με 144μ. πρόσωψη σε αγροτικό δρόμο. Θέλω να το χωρίσω σε δύο κομμάτια άρτια και οικοδομήσιμα. Το πρόβλμα είναι ότι ο αγροτικός δρόμος (ο οποίος είναι ασφαλτοστρωμένος) δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι προϋπάρχει του 1923, διότι με το σεισμό του 1953 κάηκε το υποθηκοφυλάκιο (οπότε δεν υπάρχει κανένα παλαιότερο συμβόλαιο) και δεν υπάρχουν αεροφωτογραφίες τόσο παλαιές. Αλλο που δεν ξέρω τι σημαίνει, είναι ότι είναι σε Ζ.Ο.Ε. περιοχή 5. Τι προβλέπεται σε αυτήν την περίπτωση?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Αν μας έλεγες και το όριο κατάτμησης της ΖΟΕ,τότε μπορεί κ να μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε.ΑΥΤΟ είναι το πιό σημαντικό.Έτσι από την απ' έξω κ μόνο βάσει ενστίκτου από αυτά που λες,νομίζω ότι δεν μπορείς να κατατμήσεις.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε by_tom

το διάταγμα της ΖΟΕ συνήθως αναφέρει όριο κατάτμησης δηλ το ελάχιστον εμβαδό που πρέπει να έχει κάθε νέο γεωτεμάχιο εντός αυτής και το εναπομείναν απο το αρχικό

παράδειγμα

Αν έχεις 16 στρ και το όριο κατάτμησης είναι 8 στρ μπορείς να δημιουργήσεις 2 νέα γεωτεμάχια

Αν έχεις 15 στρ και το όριο κατάτμησης είναι 8 στρ ΔΕΝ μπορείς να δημιουργήσεις 2 νέα γεωτεμάχια

αυτά όμως είναι πολύ γενικά

συνεργάσου με έναν συνάδελφο Τοπογράφο Μηχανικό

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Είναι στο Νομό Κεφαλληνίας, Δήμος Ληξουρίου, και βρίσκομαι στα Χανιά. Εξ΄ού και το πρόβλημα. Υπάρχουν άραγε κάπου χάρτες των Ζ.Ο.Ε.?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί φίλοι , σαφώς θα πρέπει να ελεχθεί το όριο κατάτμησης στη ΖΟΕ και αν υποθέσουμε ότι συνεχίζει να είναι 4 στρέμματα ( απίθανο γιατί συνήθως γίνεται 6 ή 8 στρέμματα ) το κάθε ένα από τα 2 νέα τεμάχια, θα πρέπει να έχει πρόσωπο ελαχίστου μήκους 25μ. σε κοινόχρηστη οδό. Κοινόχρηστες οδούς αποτελούν οι εξής :

α) οι δρόμοι που δημιουργήθηκαν προ της ισχύος του Ν.Δ. 17-7/16.8.1923 και εφόσον υπάρχει διαπιστωτική απόφαση του οικείου Νομάρχη σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 20 ΝΔ 17-7/16.8.1923 ( υποβάλεις απόσπασμα 1:5000 της ΓΥΣ με την θέση της οδού και ζητάς βεβαίωση ότι προϋφισταται το 1923 )

β) οι δρόμοι που δημιουργήθηκαν για μεταφορά αγροτικών προϊόντων και εφόσον υπάρχει διαπιστωτική απόφαση του οικείου Νομάρχη σύμφωνα επίσης με την παρ. 4 του άρθρου 20 Ν.Δ. 17-7/16.8.1923. ( η ίδια διαδικασία με το α))

γ) οι δρόμοι που δημιουργήθηκαν από απαλλοτρίωση, από τον Δήμο ή Κοινότητα βάσει του άρθρου 275 του κώδικα περί Δήμων και κοινοτήτων.

δ) οι δρόμοι που δημιουργήθηκαν από απαλλοτρίωση για πρόσβαση στις ακτές (άρθρο 24 Ν. 1337/83 που έχουν την ιδιαιτερότητα όμως να μην υπάγονται στις κατηγορίες των οδών που παρέχουν ειδικές δυνατότητες κατάτμησης και ανοικοδόμησης).

ε) οι δρόμοι που δημιουργήθηκαν κατόπιν συντελέσεως της απαλλοτριώσεως ζωνών παραλίας.

η) οι δρόμοι που δημιουργήθηκαν με απαλλοτρίωση του Ελληνικού Δημοσίου, ήτοι οι Διεθνείς, εθνικοί και επαρχιακοί οδοί.

θ) οι κυριότεροι ή μοναδικοί δημοτικοί και κοινοτικοί δρόμοι που ενώνουν οικισμούς του αυτού δήμου ή κοινότητας μεταξύ των ή οικισμούς ομόρων δήμων ή κοινοτήτων ή με Διεθνείς, Εθνικές ή Επαρχιακές οδούς κλπ.

ι) οι τελευταίοι δρόμοι εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων, ήτοι οι περιφερειακοί δρόμοι κάθε εγκεκριμένου σχεδίου πόλης. (Δηλαδή, όσων τα γήπεδα εκτός σχεδίου, έχουν πρόσωπο στους διανοιγμένους περιφερειακούς δρόμους εγκεκριμ. Σχ. Πόλεων). Για την περίπτωση αυτή απαιτείται πρόσωπο σε οικοδομική γραμμή (κόκκινη) ή πρόσωπο σε οικοδομική και ρυμοτομική γραμμή (κόκκινη και πράσινη που υποδηλώνει ύπαρξη πρασιάς).

κ) οι δρόμοι που αφέθηκαν σε διανομές του Υπουργείου Γεωργίας για αστική αποκατάσταση δικαιούχων του Υπουργείου Γεωργίας.

λ) οι δρόμοι που δημιουργήθηκαν από απαλλοτριώσεις της Υπηρεσίας Εγγείων Βελτιώσεων.

μ) οι δρόμοι που αναφέρονται στους απότερους (προ της ισχύος του Ν.Δ. 17-7/16.8.1923) τίτλους ιδιοκτησίας του ακινήτου.

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα σας στο προφίλ σας,ευχαριστώ

ZaXoYs

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.