Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρολογικό σχέδιο σε συνένωση διαμερισμάτων


tsikos

Recommended Posts

Καλημερα! Θα ηθελα να ρωτησω αν, σε περιπτωση που εχουμε συνενωση δυο διαμερισματων, πρεπει να εκπονηθει και να κατατεθει στη ΔΕΗ νεα ηλεκτρολογικη μελετη εγκατάστασης, κάθως επίσης και ποια ειναι η διαδικασια στην περίπτωση αυτή. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά ναί και πρέπει να καταργηθεί το ένα ρολόι , όπως και του νερού . Τώρα στην πράξη εξαρτάται από την κατανάλωση αν σε συμφέρει αυτό .

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι πως το διαμερισμα είναι στη διαδικασία πώλησης και καθώς δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ποτέ έχει κολλήσει η διαδικασία εξαιτίας του σχεδίου. Οπότε όπως καταλαβαίνω, μάλλον η μελέτη είναι απαραίτητη. Που να απευθυνθώ; Σε ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη;

Σ'ευχαριστώ πάντως για την ταχύτητα της απάντησής σου!

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή πας για πρώτη ηλεκτροδότηση ουσιαστικά; Κουτιά μετρητών έχεις πάρει;

 

Ίσως δεν είναι μόνο το νέο σχέδιο που πρέπει να προσκομήσεις... Όπως για παράδειγμα νέες βεβαιώσεις από τον δήμο για τα τετραγωνικά....

 

Όπως και να έχει, θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς έναν ηλ/γο ή μηχ/γο μηχανικό (με όλη την εκτίμηση που τρέφω στους εγκαταστάτες!! ας μην το πάρουν στραβά! στο τέλος τέλος ίσως χρειαστεί και με εγκαταστάτη να μιλήσεις, αν για παράδειγμα χρειαστεί επαύξηση και είναι ακατάλληλο το παροχικό.....)

 

Όπως καταλαβαίνεις είναι πολλές οι παράμετροι για να σου δώσει κανείς την ορθότερη λύση.

 

Και πάλι, αν χρειαστείς κάι άλλο εδώ είμαστε!

Link to comment
Share on other sites

Aν πας για πρωτη ηλεκτροδοτηση τοτε χρειαζεσαι σχεδιο εγκαταστασης απο ηλεκτρολογο μαζι με τιμολογιο που θα πρεπει να σου κοψει ο ηλεκτρολογος που σου εχει κανει την εγκατασταση.

Link to comment
Share on other sites

η διαδικασία που ξέρω εγώ είναι ότι πας σε ηλεκτρολογο μηχανικό σου βγαζει τη μελέτη και απο κει και πέρα αναλαμβάνει αυτός την όλη διαδικασία με την δεη

 

Παρακαλώ αναγράψτε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας!

ilias

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς; Πως πρέπει να πας τιμολόγιο στην ΔΕΗ;

 

Από τον εγκαταστάτη για την εργασία που έκανε;

 

Ναι γιατι θεωριται νεα εγκατασταση και η ΔΕΗ εκτος απο το σχεδιο εγκαταστασης ζηταει και τιμολογιο απο τον ηλεκτρολογο που εχει κανει την εγκατασταση.(να ξερεις οτι πρεπει να του πληρωσεις το ΦΠΑ).Για ενα διαμερισμα μπορει να στο κανει και ενας απλος ηλεκτρολογος εγκαταστατης αδειουχος (στην πιατσα κυκλωφορουν πολλοι που δεν εχουν αδεια)γιατι η συνολικη ισχυ δεν θα ειναι πανω απο 20 kw και στο τελος θα πρεπει να σου δωσει την υπευθυνη δηλωση για την ΔΕΗ(το σχεδιο) και το τιμολογιο που θα επιβεβαιωνει οτι την ηλεκτρικη εγκατασταση την εκανε ο ιδιος.Τωρα αν βρεις ηλεκτρολογο μηχανικο ακομα καλυτερα:).

Link to comment
Share on other sites

Ασχετο - σχετικο αλλα επειδη δεν ξερω απο πια οπτικη το εξεταζεις και τι σχεση εχεις με το ακινητο, κανονικα θα πρεπει να ενημερωθει και η πολεοδομια για την ενεργεια αυτη..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.