Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεγάλο πρόβλημα ΙΚΑ με πληρωμένα ένσημα


Recommended Posts

Σε έργο με τίτλο Διαμόρφωση Περιβάλλοντος έργου με πίνακα 3 έχουν δηλωθεί 175 ένσημα. Οι εργασίες όμως "συνεχίστηκαν" και έχουν κολληθεί 1300 ένσημα.

Πηγαίνοντας εκ νέου Πινακα 3 για τη δήλωση των 1300 ενσήμων σήμερα, θέλοντας να εκδοθεί νέα οικοδομική άδεια, ο προϊστάμενος των οικοδομών του ΙΚΑ θεώρησε (και με το δίκιο του) αδικαιολόγητη τη διαφορά των ενσήμων και ζήτησε επιτόπιο έλεγχο.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Αφού έχουν πληρωθεί αυτά τα ένσημα, για ποιο λόγο το ΙΚΑ να ζητάει ελέγχους; Απ΄ότι ξέρω το ΙΚΑ δεν έχει αρμοδιότητες του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών της Πολεοδομίας.

Θα ήθελα την άποψή σας.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Και τι θα γίνει αν διαπιστώσει πως τα 1300 είναι εντάξει αλλά αφορούν το έργο που σήμερα πάω να του δηλώσω;

Το ΙΚΑ καλεί την Πολεοδομία;

Βάζει πρόστιμο;

Link to comment
Share on other sites

Το ΙΚΑ δεν έχει δικαίωμα/υποχρέωση να καταγγείλει στην Πολεοδομία. Όμως εφόσον του δηλώνεις νέο έργο δεν θα δεχθεί αναδρομικότητα ενσήμων. Θα πρέπει να καταβληθούν ΚΑΙ τα ένσημα του νέου έργου. Αυτό γιατί τα 1300 έχουν δηλωθεί στην καρτέλα του προηγούμενου.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα. Δηλαδή μου λέτε, πως πρέπει με κάποιο τρόπο να καταβληθούν στο ΙΚΑ άλλα 1100 ένσημα για εργασίες που έχουν γίνει; Είναι δυνατόν;

Link to comment
Share on other sites

Μα τα 1100 ένσημα αφορουν άλλο έργο ή τη συνέχεια της διαμόρφωσης. Όχι όμως τη διαμόρφωση. Το ΙΚΑ πάντως δεν καλεί πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί τα ένσημα να αφορούν στην πραγματικότητα περαιτέρω εργασίες από αυτές που προέβλεπε το έργο αρχικά αλλά εφ'όσον το νέο έργο θα λάβει ΝΕΟ ΑΜΟΕ πώς θα μπορέσει ο υπάλληλος να διαγράψει τα 1100 του παλαιού και να τα περάσει στο νέο ΑΜΟΕ; Οι ΑΠΔ έχουν ήδη κατατεθεί στον παλιό ΑΜΟΕ και έχουν ήδη πληρωθεί. Το γεγονός και μόνο ότι η δήλωση έναρξης εργασιών θα έχει μεταγενέστερη ημερομηνία από τις ΑΠΔ καθιστά οποιαδήποτε μεταβολή απαγορευτική.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελικά έγινε αυτοψία, διαπιστώθηκαν οι εργασίες που έχουν γίνει παραπάνω, και με το ίδιο ΑΜΟΕ (μεταβολής έργου) όλα τελείωσαν ομαλώς.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.