Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σήμερα ο σταυρός, αύριο το σφυροδρέπανο;


Julius Caesar

Recommended Posts

theo, θα σε πειραζε αν ισουν βουδιστης, επειδη ειστε λιγοι, να κρεμας μονο στην δικη σου αιθουσα στο σχολιο ΚΑΙ το δικο σου συμβολο???

δλδ εμεις ειχαμε και 3 μουσουλμανακια στο δημοτικο. δεν ειπαν ποτε τιποτα στο σχολειο για την εικονα πανω στον πινακα. δεν βγαιναν εξω να παιξουν οταν ειχαμε θρησκευτικα. τους αρεζε και καθοντουσαν μεσα.

αλλα λεω εγω τωρα, θελω να ειμαι ελευθερος να εχω τον σταυρο στην ταξη μου. αν εχει μουσουλμανο η αιθουσα ας βαλουν και ενα κορανι. εστω και ενας να το θελει ας μπαινει. αν εχει και 3 θρησκια ας μπει και 3 συμβολο. ετσι και αλλιοτο 99% ειναι γραμμενοι ΧΟ. οπου υπαρχει και κατι αλλο ας βαλει και το δικο του.

τοτε ειναι ισοτητα. τα δυο συβλολα μαζι. οχι επειδη εισαι κατι αλλο να βγαλω το δικο μου?

σωστα?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 119
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Eγω θα πρότεινα να βγούν και οι θεολογικέσ σχολές απο τα πανεπιστήμια.Οχι να απαγορευτούν απλά να βγούν απο τα πανεπιστήμια.Γιά τον απλόυστατο λόγο ότι η Θεολογία ΔΕΝ είναι επιστήμη.

Link to comment
Share on other sites

κοιτα επιστήμη δεν ειναι μόνο πείραμα και παρατήρηση πχ η φιλοσοφία είναι επιστήμη η γλωσσολογία είναι επιστήμη κατ'αντιστοιχία, η μελέτη θρησκειών επίσης είναι επιστήμη και πολύ ενδιαφέρουσα μάλιστα.

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ.στην φιλοσοφία υπάρχει αληθινά αναζήτηση στην θεολογία όχι.Ας διορθώσω λοιπόν.Η να γίνουν οι θεολογικές σχολές πραγματικά αντικειμενικές και επιστημονικές όπου θα ερευνάται και θα υπάρχουν διδασκαλίες όλων των απόψεων(όλες οι θρησκείες-υλισμος-παγανισμός κλπ) η να μην είναι στα πανεπιστήμια

Link to comment
Share on other sites

(όλες οι θρησκείες-υλισμος-παγανισμός κλπ)

 

ενα απο τα πιο παλουκια ειναι αυτο περι ισλαμ. εχω γνωστο μεσα. τα ποσοστα ειναι σχεδον μοιρασμενα. σαφως κλεινει προς το ΧΟ αλλα οχι οσο νομιζουμε.

οι θεολογικες διμιουργουν αλλα προβληματα. ΠΧ ο προυπολογισμος της στην θεσσαλονικη ειναι οσος και του πολυτεχνιου...... και δεν ξερω γιατι. ισως ειναι τα εργαστιρια. θεος Ι/ ΙΙ/ ΙΙΙ, Προσευχη στον αλλαχ Ι, και το αμαρτιες ΙV, δικαιολογουν τετοιο προυπολογισμο.....

Link to comment
Share on other sites

καλά μην μπερδευεστε με τις θεολογικες σχολες στην Ελλαδα που η εκκλησια ειναι παντοδυναμη.

 

υπαρχουν σχολες θεολογιας σε αξιοσέβαστα πανεπιστημια με παραδοση 400 χρονων οπου η επιστημη της θεολογιας (το divinity που λενε) ειναι υψηλου φιλοσοφικου επιπεδου - και δεν εχει να κανει με συγκεκριμενες θρησκειες αλλα με φιλοσοφικα και θεολογικα θεματα ολων των θρησκειων. Περισσοτερο θα το ελεγα "θρησκολογια" αλλα εχει τοσο φιλοσοφια φυσικη και μεταφυσικη το προγραμμα σπουδων που το αδικει η λεξη.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως όπως και να χει, και ότι γνώμη και αν έχει ο καθένας για τις θρησκείες και την εκκλησία, χάρη σε αυτά έχουμε δει τα μεγαλύτερα επιτεύγματα μηχανικής, τέχνης και αρχιτεκτονικής..Παρθενώνα, Αγία Σοφία, Sistine Chapel, Πόλη Βατικανού, Παναγία Παρισίων κλπ κλπ κλπ Η πίστη σε Θεό εμπνέει τον άνθρωπο. Η πίστη στην ύλη (δηλαδή στο τίποτα, στο εφήμερο, στο προσωρινό) τί να εμπνέυσει?

Link to comment
Share on other sites

Η πίστη στην ύλη (δηλαδή στο τίποτα, στο εφήμερο, στο προσωρινό) τί να εμπνέυσει?

εδω νομιζω οτι ειναι το νοημα. τα τελευταια χρονια τα επιτευματα εχουν μονο μεγεθος. το εντυπωσιακο ειναι το υψος και η εκταση. αλλα απο τεχνη ΥΙΟΚ. (βλεπε ντουμπαι και 850m ουρανοξυστη......)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.