Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης ημιυπαίθριου χώρου σε κατοικία (λόγω περίσσειας ΣΔ)


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα σας,

 

Έχω κάνει μια έρευνα στις υπόλοιπες συζητήσεις αλλά δεν μπόρεσα να βρω την απάντηση στο ερώτημά μου, το οποίο είναι το εξής:

 

" Μπορώ να κάνω αλλαγή χρήσης ενός ημιυπαίθριου χώρου σε χρήση κατοικίας? Ο ημιυπαίθριος χώρος είναι νόμιμος και υφίσταται με οικοδομική άδεια του 1994. "

Link to comment
Share on other sites

Έκανε αγορά διπλανού οικοπέδου, οπότε μπορώ να κάνω την αλλαγή σε κατοικία. Μήπως γνωρίζεις συνάδελφε τον τρόπο υπολογσμού των αμοιβών για την διαδικασιά αυτή?

 

Επίσης, επειδή ο χώρος είναι ήδη κλειστός ( έχουν γίνει τοιχοποιίες ), μήπως είναι καλύτερα να κανω νομιποιίηση αυθαιρέτου?? Και αν ναι, ο υπολογισμός του προστίμου για το αυθαίρετο τμήμα πως υπολογίζεται?? Ευχαριστώ για το χρόνο σας...

Link to comment
Share on other sites

Οχι καλύτερα να κάνεις προσθήκη , αλλιώς θα μπλέξεις .

Και γιά τις αμοιβές θα ισχύει η προσθήκη , τώρα τυπικά θα έπρεπε να αφαιρέσεις την του Η/Υ αλλά θα μπείς σε διαδικασίες .

Link to comment
Share on other sites

Νομιμοποίηση αυθαιρέτου δεν γίνεται γιατί δεν έχεις περίσσεια σδ. Η περίπτωση της προσθήκης είναι εξεταστέα αλλά εάν ο ΗΧ είναι σε πολυκατοικία, που σημαίνει, περισσότεροι του ενός συνιδιοκτήτες, η σκέψη για τη χρησιμοποίηση του διπλανού οικοπέδου δεν είναι σωστή.

 

Η ευκαιρία για την "τακτοποίηση" πέρασε και ο πελάτης σου δεν την εκμεταλλεύτηκε. Κατά την άποψή μου, πρέπει να περιμένει το εξάμηνο, που έχει θέσει η Μπιρμπίλη, για να ανακοινωθεί η νέα ρύθμιση που θα προτείνει, να την αξιολογήσουμε και να κρίνει ο πελάτης σου αν τον συμφέρει ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.