Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το ECDL AutoCAD αναγωρίζεται στον ΑΣΕΠ;


anitallad

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους..Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα μηχανικών επιστήμης υλικών στο 4ο έτος.Ελπίζω να γράφω στο σωστό σημείο παρ'όλα αυτά...Λοιπόν η ερώτηση μου είναι αν το autocad του ecdl αναγνωρίζεται από τον ασεπ...Γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας θέλω να αποκτήσω όσα περισσότερα εφοδια μπορώ...

Link to comment
Share on other sites

anitallad εαν κάποια προκύρηξη το ζητάει( έχει ως απαραίτητη προυπόθεση τη γνωση autocad) , τότε ναι αναγνωρίζεται!!!Διαφορετικά όχι!!!

Δεν μπορεις να πιστοποιήσεις ότι γνωρίζεις υπολογιστες με το autocad ecdl απλά μόνο ότι γνωρίζεις το σχεδιαστικό πακέτο!!

Προσωπικά, πριν ένα χρόνο που έδωσα στον ΑΣΕΠ για μια θέση μηχανικού, επίσύναψα το autocad ecdl , αλλά δεν πήρα επιπλέον μόρια !!!

Σου προτείνω να πας να το πάρεις, είναι ευκολη η εξέταση και που ξέρεις μπορει να σου χρειαστει κάποτε για το δημόσιο!!!

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω πως πολλές σχολές δίνουν βεβαίωση που αντιστοιχεί σε γνώσεις ecdl (word excell internet) που ζητούν οι προκηρύξεις. Οπότε πριν κάνεις οτιδήποτε ρώτα την γραμματεία της σχολής σου. Εγώ πήγα και το πήρα και μετά έμαθα για την βεβαίωση. Κατέθεσα όμως την βεβαίωση της σχολής μου και δεν είχα πρόβλημα (πέρασα!!).

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω Vaciliki-cv , μπορεις να πιστοποιήσεις τη γνώση ,word excell internet, κ με τη κατάθεση της αναλυτικής βαθμολογίας ( εφοσον στη σχολη έχεις παρακολουθήσει τέσσερα μαθήματα πληροφορικής) !!!!!!

Όλες οι σχολες δίνουν βεβαιώσεις( απαραίτητη προυπόθεση φυσικά είναι η επιτυχής εξέταση τουλάχιστον 4 μαθημάτων πληροφορικης)...Ρωτά στη γραμματεια ...γιατί στις περισσότερες σχολες δε το αναφέρουν καν οτι μπορεις να πάρεις αυτή τη βεβαίωση!!!

Link to comment
Share on other sites

Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά αλλά αυτό εννοούσα. Στη σχολή με ρώτησαν αν έχω παρακολουθήσει επιτυχώς 4 συγκεκριμένα μαθήματα και εφόσον η απάντηση ήταν θετική έκανα αίτηση και μου έδωσαν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης αυτών των μαθημάτων (όπου αναφερόταν και η βαθμολογία μου) η οποία πιστοποιεί την γνώση υπολογιστών.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως τα λέτε ,έχει συζητηθεί και παλιότερα το θέμα ,σχεδόν όλες οι σχολές μας δίνουν αυτό το χαρτί που δέχεται το Α.Σ.Ε.Π για την γνώη υπολογιστών

 

Αναφορικά με το Autocad και με βάση αυτό :

εαν κάποια προκύρηξη το ζητάει( έχει ως απαραίτητη προυπόθεση τη γνωση autocad) , τότε ναι αναγνωρίζεται!!!Διαφορετικά όχι!!!

γνωρίζουμε ή έχουμε δει έστω μία προκήρυξη που να απαιτεί το παραπάνω?

 

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ή όχι αν απαιτείται ,γιατί να έχω κάνει ένα εξάμηνο στο πολυτεχνείο CAD - σχεδίαση με Η/Υ και να ζητείται απί ιδωτικό φορέα πιστοποίηση είναι απαράδεκτο

(Με την ίδια ακριβώς λογική εξάλλου δεν ζητήται και το E.C.D.L ή όποιο αντίστοιχο)

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις και τις συμβουλες...Απλά σκεφτομαι να πάω σε κάποιο φροντηστήριο να παρακολουθήσω μαθήματα για το autocad και δεν ξέρω αν αυτό ουσιάστηκα θα αποτελέσει εφόδιο για την μετέπειτα επαγγελματική μου ζωή.Θα συμφωνήσω με όλουσ που λένε πως καμια γνώση δεν παει χαμένη αλλά με ενδιαφέρει να ξερω πόσο θα με βοηθήσει αν έχω αυτό το πτυχίο!

Link to comment
Share on other sites

Πρωτού αποφασίσεις να πας σε φροντιστήριο (με το όποιο οικονομικό κόστος θα έχει) θα σου πρότεινα πρώτα απ' όλα να δεις την ύλη που εξετάζεται στο ECDL CAD και να δεις για κάποιο βιβλίο που να σε καλύπτει.

Εγώ αυτό είχα κάνει δηλ. διάβασα/ασχολήθηκα μόνος μου χωρίς φροντηστήριο και πέρασα άνετα με 90%, το όριο ήταν 75%. Το καλό ήταν πως το βιβλίο δεν ήταν μεγάλο σε όγκο και αυτό σε προδιέθετε θετικά για να ασχοληθείς.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη engineer_thess .... Μηπως θα μπορουσατε να μου πειτε ποιο βιβλιο χρησιμοποιησατε για να διαβασετε το autocad?? Και μια αλλη ερωτηση...ποιες ηταν οι γνωσεις σας πανω στο συγκεκριμενο προγραμμα πρωτου ξεκινησετε να το διαβαζετε??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.