Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκυρόδεμα από ιαματικό νερό?


 

Recommended Posts

Γεια σε ολους!

 

Θα ηθελα να μου πειτε εαν μπορουμε να φτιαξουμε σκυροδεμα με:

-ποσιμο νερο ( φυσικα και ναι)

-απιονισμενο νερο - οχι γιατι?

-ιαματικο νερο? οχι γιατι?

-θαλασσινο νερο? προφανως οχι γιατι περιεχει αλατι και θα σκουριασει ο χαλυβας.

 

αν μπορει καποιος ας απαντησει αιτιολογωντας ομως

 

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη αλλα μου φαινεται πολυ αστειο ως post χωρις να θελω να προσβαλλω.

 

απο το να μπλεκεις με χημικες αναλυσεις (που αμφιβαλλω αν χρειαζονται διοτι και το απλο νερο διαφερει πολυ απο τοπο σε τοπο οσον αφορα τα στοιχεια που περιεχει,εκτος και αν εχει σημαντικη συγκεντρωση ενος στοιχειου που μπορει να μεταβαλλει την κανονικη 'εξελιξη' και χαρακτηριστικα του τσιμεντοπολτου),βαλε απλο νερο να τελειωνεις.

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη αλλα μου φαινεται πολυ αστειο ως post χωρις να θελω να προσβαλλω.

 

συμφωνω φιλε μου αλλα αυτο να το πεις στον καθηγητη μας που με κατι τετοιες ερωτησεις μας κανει τη ζωη δυσκολη στο εργαστηριο..

 

λαθος απαντηση? απλα κοβεσαι

Link to comment
Share on other sites

ΕΙΔΗ ΝΕΡΟΥ

Νερά μαλακά και νερά σκληρά. Απ' τα άλατα που βρίσκονται διαλυμένα στα φυσικά νερά, μεγαλύτερη σημασία έχουν τ' άλατα του μαγνησίου και του ασβεστίου. Αυτά καθορίζουν τη σκληρότητα του νερού, που μετριέται σε γερμανικούς ή γαλλικούς ή αγγλικούς βαθμούς.

 

Σύμφωνα λοιπόν με την περιεκτικότητά τους σε άλατα, τα φυσικά νερά χωρίζονται:

 

• Σε πολύ μαλακά (4 γερμ. βαθμούς)

 

• σε μαλακά (4-8 βαθμ.)

 

• σε μέτρια σκληρά (8-12)

 

• σε σκληρά (12-30) και

 

• σε πολύ σκληρά (πάνω από 30 βαθμούς).

 

Η σκληρότητα και γενικά η περιεκτικότητα του νερού σε ξένες ουσίες καθορίζουν τη χρήση του στις καθημερινές ανάγκες της ζωής.

 

[highlight=red:750f648f3c]Έτσι: το νερό που χρησιμοποιείται για οικιακή χρήση δεν πρέπει να περιέχει διοξείδιο του άνθρακα, όξινα ανθρακικά άλατα και θειικά άλατα γιατί τα δύο πρώτα προσβάλλουν τον ασβέστη και το τελευταίο αποσαθρώνει το τσιμέντο. [/highlight:750f648f3c]

 

 

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ

 

Tο θαλασσινό νερό είναι ένα δυναμικό στοιχείο που οι διάφορες ιδιότητές του μεταβάλλονται στο χώρο και στο χρόνο. Oι κινήσεις του, οι φυσικές του ιδιότητες (θερμοκρασία, πυκνότητα, πίεση), τα διαλελυμένα αέρια και στερεά δημιουργούν μια ποικιλία περιβαλλοντικών συνθηκών που επηρεάζει σημαντικά την σύνθεση των βιολογικών κοινοτήτων που ζουν μέσα του. Tο θαλασσινό νερό περιέχει διαλυμένα άλατα και ιόντα σε διάφορες ποσότητες με κυρίαρχα τα ιόντα Nατρίου και Xλωρίου. Πραγματικά ουσίες ακατάλληλες για παραγωγή σκυροδέματος….. και όχι μόνο για την οξείδωση των οπλισμών κατά την σκυροδέτηση και την επαφή.

 

ΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

 

Απεσταγμένο λέγεται το νερό από το οποίο τα άλατα (ιόντα) έχουν αφαιρεθεί με τη μέθοδο της απόσταξης, ειτε με χημικό απιονισμό. Δεν είναι απαγορευτικό, απλά είναι δύσκολή η χρήση, ακριβό, τι ποσότητες, δεν το δουλευείς εύκολα...... στην ουσία ένα Δύσχρηστο νερό, για την χρήση την οποία ζητάμε.

 

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

 

Το νερό της βροχής που διεισδύει μέσα στο έδαφος γίνεται θερμότερο, και γι' αυτόν το λόγο διαλύει περισσότερες στερεές ουσίες με τις οποίες έρχεται σε επαφή. Το νερό αυτό βγαίνει στην επιφάνεια και σχηματίζει πηγές που λέγονται "θερμές πηγές" ή "μεταλλικές" ή "ιαματικές". Ανάλογα με τις ουσίες που είναι διαλυμένες στο νερό, οι θερμές πηγές διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες, όπως σε "οξυανθρακικές" (Νιγρίτα, Σουρωτή), που περιέχουν διοξείδιο του άνθρακα, "θειούχες" ( Λαγκαδάς, Σέδες, Σιδηρόκαστρο), που περιέχουν υδρόθειο και άλλα θειούχα άλατα, "αλκαλικές" (Λουτράκι, Αιδηψός), που περιέχουν όξινο ανθρακικό νάτριο ή λίθιο, "πικρές", που περιέχουν θειϊκό μαγνήσιο, θειϊκό νάτριο, "σιδηρούχες" και τέλος "ραδιενεργές", λόγω των ραδιενεργών αερίων που περιέχουν.

 

Εν κατακλείδι το πόσιμο νερό είναι αυτό που θα εκμεταλλευτείς, για την γρήγορη και οικονομική σου παραγωγή .

Link to comment
Share on other sites

 

ΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

 

Απεσταγμένο λέγεται το νερό από το οποίο τα άλατα (ιόντα) έχουν αφαιρεθεί με τη μέθοδο της απόσταξης, ειτε με χημικό απιονισμό. Δεν είναι απαγορευτικό...

 

ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

 

Το νερό της βροχής που διεισδύει μέσα στο έδαφος γίνεται θερμότερο, και γι' αυτόν το λόγο διαλύει περισσότερες στερεές ουσίες...

 

 

Πρωτα απ'ολα σε ευχαριστω πολυ LEO που εκανες τον κοπο να γραψεις ολα αυτα τα οποια βοηθησαν πολυ!

 

- Αν σου πω οτι(ο καθηγητης)μας ειχε πει οτι το απιονισμενο νερο απαγορευεται να χρησιμοποιηθει για σκυροδεμα?

θα το τσεκαρω ομως ξανα

 

- τελικα -θεωρητικα- μπορουμε να χρησιμοποιησουμε νερο απο ιαματικες πηγες?

Link to comment
Share on other sites

Ούτε θεωρητικά ούτε πρακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις νερό από ιαματικές πηγές αφού περιέχουν απροσδιόριστες μορφές ουσιών σε ποσότητα και περιεκτικότητα όπως υδρόθειο και άλλα θειούχα άλατα, η όξινο ανθρακικό νάτριο η ακόμα θειϊκό μαγνήσιο, θειϊκό νάτριο, "σιδηρούχες" και τέλος "ραδιενεργές", ουσίες.

 

 

Όσο για το απιονισμένο δες εδώ θα σε βοηθήσει αρκετα.

 

http://www.sika.gr/PDF/Concrete%20Handbook.pdf

Link to comment
Share on other sites

sundance δεν έχεις δίκιο!

Το θέμα είναι πάρα πάρα πολύ σοβαρό! :D

 

Πχ. σκέψου ότι όλες οι οικοδομές στο "Λουτράκι", θα πρέπει επομένως να φέρνουν από άλλο μέρος νερό! :lol: Άσε που αυτή είναι και σεισμογενής περιοχή...

 

Γι' αυτό λοιπόν στο "Ζαγόρι" τα κάνουν πέτρινα. :idea: Όχι για παραδοσιακούς λόγους και αιδίες... :lol:

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ LEO!

 

καποιοι παντως μπερδεψαν τη θεωρια με την πραξη καθως δε ρωτησα τι συμβαινει στην πραξη. φανταζομαι οτι οταν ηταν φοιτητες ολο και καποιους τετοιους καθηγητες θα ειχαν.. και μπορει το θεμα να μην ειναι σοβαρο (ουτε για εμενα ειναι) αλλα απο τη στιγμη που μια λαθος απαντηση εχει αντικτυπο σε εξαμηνο - εχει καποια σημασια

 

 

καποιοι καταλαβαν - καποιοι οχι

 

ευχαριστω παντως!

 

κι αν καποιοι θεωρουν τοσο ηλιθια μια τετοια ερωτηση μπορουν απλα να μην τη διαβασουν ή απλα να μην απαντησουν... η ειρωνεια δε χρειαζεται..

Link to comment
Share on other sites

ηρεμα παιδιά κανεις δεν ειρωνευτηκε κανέναν. εγω είδα σοβαρες απαντήσεις απο όλους!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.