Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεξαμενή υγραερίου σε δίκτυο φυσικού αερίου


shelby

Recommended Posts

Αυτό που συνάντησα είναι το εξής: Σε δίκτυο φυσικού αερίου έχουν εγκαταστήσει δεξαμενή υγραερίου με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όταν θέλουν υγραέριο να κλείνουν την παροχή Φ.Α. και το αντίστροφο. Ερωτώ πόσο επικίνδυνο είναι, σε περίπτωση ατυχήματος ποιος την πληρώνει. Η εγκατάσταση είναι σε εργοστάσιο και λειτουργεί αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

επιπρόσθετα με όλα τα ...άλλα, είναι τελείως διαφορετικά και τα μέτρα ασφάλειας που πρέπει να λαμβάνονται για το LPG σε σχέση με αυτά του ΦΑ. - Ενημερωτικά το ΦΑ είναι λαφρύτερο του αέρα ενώ το LPG βαρύτερο.

 

Εγώ προσωπικά, δεν θα ήθελα να έχω σχέση με αυτό το εργοστάσιο...

Link to comment
Share on other sites

Ούτε εγώ έχω σχέση και δεν θέλω να έχω σχέση με τέτοιες εγκαταστάσεις απλώς το θέτω για να δούμε και την επικινδυνότητα τέτοιων εγκαταστάσεων αλλά και τις παρανομίες που γίνονται επειδή κάποιοι που έχουν χρήμα καταφέρνουν και εξαγοράζουν συνειδήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Σε δίκτυο φυσικού αερίου έχουν εγκαταστήσει δεξαμενή υγραερίου με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όταν θέλουν υγραέριο να κλείνουν την παροχή Φ.Α. και το αντίστροφο

 

Στη λεπτομέρεια κρύβεται ο διάολος.

Το να έχει ένας καυστήρας άμεση δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου ή LPG (ή το ένα ή το άλλο) δεν είναι κακό. Οπωσδήποτε θέλει την ρύθμιση του κατά την αλλαγή του καυσίμου, αλλά θεωρητικά και πρακτικά είναι δυνατό.

Το να υπάρχει κοινή γραμμή που να διαρρέεται είτε από φυσικό αέριο είτε από LPG (αλλά όχι από μίγμα τους ! ) , εφόσον έχει η κοινή γραμμή τις κατάλληλες προδιαγραφές και έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, δηλαδή ο φυσικός διαχωρισμός ανάμεσα στο αέριο και το LPG με τυφλές φλάντζες (όχι απλώς βάνες), πάλι δεν απαγορεύεται (εξ όσων γνωρίζω και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος).

 

Για πολύ σπάνιες και ειδικές περιπτώσεις (που δεν έχω δει στην Ελλάδα) υπάρχει η δυνατότητα ανάμιξης φυσικού αερίου και LPG αλλά δεν νομίζω ότι η περίτπωση που αναφέρεις να είναι τόσο ειδική.

 

Πώς ήταν η κατασκευή που είδες; Υπήρχε τυφλή;

Link to comment
Share on other sites

Μόνο βάνες είχε και φλάντζες και στην ΕΠΑ δεν δηλώθηκε και ούτε η ΕΠΑ πήγε για έλεγχο. Αυτό που λέμε έγινε το καλοκαίρι.

Link to comment
Share on other sites

Η ΕΠΑ πήγε, αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσει αέριο. Τα του υγραερίου προέκυψαν μετά προφανώς.

Στην ουσία τώρα...

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις...

Η Πυροσβεστική πήγε;

Link to comment
Share on other sites

Κώστα όταν μιλάς για τυφλές βάνες φαντάζομαι οτι μιλάς για FG8 ή blind spacer αναλόγως αν μιλάμε για 12 ίντσες και πάνω ή κάτω από 12 ίντσες. Επίσης επειδή στο lpg συνηθίζεται πέραν των ανωτέρω σε εγκαταστάσεις που έχω δει σε διυλιστήρια να μπαίνουν δύο βάνες στη σειρά εκεί που χρειάχεται. Αυτά υπάρχουν?

 

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

nrvk, σωστός!

 

Συνήθως παρόμοια "μπερδέματα" προκύπτουν όταν προϋπάρχει εγκατάσταση υγραερίου, και γιο λόγους οικονομίας χρησιμοποιείται τμήμα της παλιάς γραμμής για το φυσικό αέριο.

 

Δεν θα το συνιστούσα, αλλά εάν υπάρχει φυσικός διαχωρισμός των δύο καυσίμων (όπως λέει και ο nrvk), δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας και δεν βρήκα κάποια διάταξη που να το απαγορεύει.

Link to comment
Share on other sites

Costas το δίκτυο κατασκευάστηκε από την αρχή και σε κάποιους γνωστούς μου μηχανικούς που ρώτησα μου είπαν ξέρουν τι κάνουν. Το θέμα είναι για ποιο λόγο δεν δηλώθηκε στη ΕΠΑ. Alej η ΕΠΑ δεν πήγε ξέρω τι σου λέω. Α και κάτι άλλο τα gas trains χρησιμοποιούνται και για υγραέριο.

Link to comment
Share on other sites

Το αν δηλώθηκε ή όχι (στην ΕΠΑ, στην Πολεοδομία, ή στον ... Πάπα), δεν το κάνει ούτε ασφαλές, ούτε επικίνδυνο.

Το πώς κατασκευάστηκε, και ακόμη περισσότερο, το πώς λειτουργεί, έχει σημασία.

 

Αν είναι πάντως νεοκατασκευασμένη εγκατάσταση, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο λόγο για να τοποθετήσουν και δεξαμενή υγραερίου.

Γιατί το κατασκεύασαν έτσι; Τι σου είπαν;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.