Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή τοπογραφικού


Recommended Posts

Πρεπει τα απεικονιζομενα χωραφια ειτε ειναι κτηματα διανομης ειτε ιδιοκτησιες να ειναι εξαρτημενα, να αναφερονται οι συντεταγμενες των κορυφων του σε ΗΑΤΤ στο κεντρο φυλλου (μικρο) της περιοχης καθως και σε ΕΓΣΑ '87.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για υπολογισμό αμοιβών κτηριακών έργων άλλα και τοπογραφικών (στην κατηγορία των οικοδομικών. δηλ χωρίς τις νέες 100+ κατηγορίες που πρόσθεσε το ΤΕΕ προσφατα) ακολούθησε τον σύνδεσμο της υπογραφής μου.

 

Βλέποντας και αυτά που μου βγάζει το πρόγραμμα απ΄το meleth.gr για τον υπολογισμό του τοπογραφικού, πείτε μου κάποιος σας παρακαλώ. Πως μπορεί μια τοπογραφική μελέτη για οικόπεδο 850 τ.μ. εντός σχεδίου να βγαίνει 1700 ; !! Σημείωση ότι είμαι ο πρώτος που χτίζει στο οικοδομικό τετράγωνο.

Link to comment
Share on other sites

Aν μπορουσες να σκεφτεις τι δουλεια θελει ενα τοπογραφικο εντος σχεδιου θα καταλαβαινες..

Αποτυπωση, σχεδιο πολης, πραξη εφαρμογης, κτηματολογιο, αρχικη-τελικη ιδιοκτησια κτλ....

 

Η τιμη ειναι λογικοτατη (δεν την υπολογισες σωστα, εγω αλλη τιμη βγαζω, εκτος αν εχεις βαλλει μεσα και ΦΠΑ, ΦΕΜ, κρατησεις κτλ), γτ ενα τετοιο τοπογραφικο θελει πανω απο 1 βδομαδα δουλεια και τρεξιμο σε δημους, πολεοδομιες, κτημοτολογιο κτλ...

Να σου πω οτι στα περισσοτερα τοπογραφικο εντος σχεδιου που εχω κανει παντα ολα και καποιο λαθακι θα υπαρχει (σε συμβολαια, σε κτηματολογιο, στους πινακες τις πραξης εφαρμογης κτλ κτλ)

Link to comment
Share on other sites

butimar κάποιο λάθος έχεις κάνει.

Εαν δεν υπολογίσεις αποτύπωση για τα όμορα, τότε η αμοιβή τοπογραφικού για 850τμ δεν είναι ούτε 500€ (+ΦΠΑ).

Εαν το τοπογραφικό δε το συμπεριλάβεις στο ίδια αρχείο με τις αμοιβές της άδειας τότε ότνως υπολογίζεται ως ελάχιστη αμοιβή μηχανικού, δηλ 1.162,65 € (+ΦΠΑ)

Link to comment
Share on other sites

Κύριε butimar, το λογισμικό απευθύνεται σε μηχανικούς οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις παραμέτρους τις οποίες ρυθμίζεις μέσα στο πρόγραμμα και πως αυτές ερμηνεύονται σε εργατώρες στο πεδίο, τις υπηρεσίες και το γραφείου.

Το μόνο κριτήριο που μπορείς να έχεις ως ιδιώτης όσον αφορά τις τιμές είναι η πιάτσα και η έρευνα αγοράς που θα κάνεις. Καλη συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα,

μια συναδελφος μηχανικος μου ζητησε ενα τοπογραφικο ενος οικοπεδου. Το χρειαζεται για να κανει νομιμοποιηση ενα κτισμα και μια αποθηκη που υπαρχουν μεσα σε αυτο.

Το τοπογραφικο το εκανα αλλα κολλαω στο διαδικαστικο θεμα των αμοιβων.

Εχω το WinΦΟΡΑΜ για αμοιβες. Εχω διαβασει τα help topics αλλα δεν ειμαι σιγουρος για τη διαδικασια.

 

Οι ερωτησεις μου ειναι δυο:

 

1) πως υπολογιζω την αμοιβη? εννοωντας ''ποια διαταγματα'' πρεπει υποχρεωτικα να βαλω στην αμοιβη ωστε το τοπογραφικο να μπορει να το χρησιμοποιησει η συναδελφος για τη διαδικασια της νομιμοποιησης. (δε ξερω αν εχει σχεση, απλα ρωταω)

 

2) αφου βγαλω αμοιβες κλπ κλπ, το φακελο με τα τοπογραφικα κ τα απαραιτητα χαρτια των αμοιβων τον δινω στη συναδελφο για να το βαλει στο φακελο που θα καταθεσει στην πολεοδομια?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.