Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομική άδεια δωρεάν!


Recommended Posts

Αυτό επιτεύχθει τώρα, οπότε συνάδελφοι κλείνουμε τα μάτια και το θέμα?

Ή το προσωράμε για να πάρει έκταση και να ενημερωθεί και κόσμος που δε μπαίνει στο ιντερνετ?

Που είναι και ο περισσότερος?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αν έχεις στοιχεία προχώρα το.αλλιώς σε βλέπω να παρακαλάς για δικηγόρο.όσο και αν είναι εξόφθαλμα κάποια πράγματα τα στοιχεία δένουν μια καταγγελία και οι αποδείξεις.

Link to comment
Share on other sites

το να προχωρήσει το θέμα δεν έχει να κάνει παρά πως περισσότεροι συναδέλφοι θα ενημερωθούν κι ορισμένοι θα θελήσουν να πιάσουν αυτήν την τιμή προκειμένου να είναι ανατγωνιστικοί.

Το θέμα θα πρέπει να γνωρίσει κατακραυγή αλλά δεν ξέρω πώς. Ηδη θίχτηκε το θέμα της ποιότητας δουλειά και ο τσαρλατανισμός, ότι πιθανόν "απο αλλού κλέβει" και νομίζω αυτό ότι είναι αρκετό.

Ο συνάδελφος θα πρέπει να κινηθεί ατομικά.

Link to comment
Share on other sites

Ο "τύπος" διαφημίζει 50% έκπτωση στη Μελέτη , δέ λέει πόσο θα χρεώσει την επίβλεψη οταν ερθει η ωρα της ηλεκτροδότησης . Τότε που ο πελάτης θα εχει κάνει και καμιά ψιλοπαράβαση θα του τα πάρει χοντρά. Οσο για το ΤΕΕ στέλνει επιστολές ...

Link to comment
Share on other sites

.. δέ λέει πόσο θα χρεώσει την επίβλεψη οταν ερθει η ωρα της ηλεκτροδότησης . Τότε που ο πελάτης θα εχει κάνει και καμιά ψιλοπαράβαση θα του τα πάρει χοντρά. Οσο για το ΤΕΕ στέλνει επιστολές ...

 

Για διευκρίνησε το αυτό maik σε εμάς που δεν έχουμε ασχοληθεί με την διαδικασία

Link to comment
Share on other sites

προκειται για τον γνωστο εκβιασμο/εκδικηση/"τωρα θα πληρωσεις" φαινομενο οπου ο μηχανικος περιμενει στη γωνια τον ιδιοκτητη πριν την ηλεκτροδοτηση, οπου η υπογραφη ειναι απαραιτητη, για να ζητησει ο,τι γουσταρει - μιλαω για περιπτωσεις που τα συμφωνηθεντα δεν εχουν τηρηθει. Και εχω δει πολλα κουφα να συμβαινουν τοτε.

 

οσες φορες εχω δει ιδιωτες να πηγαν να γλυτωσουν λεφτα απευθυνομενοι σε "αδειακηδες" ή λαμογια που καναν μελετες δωρο, εκει κατεληξαν 100%. Δηλαδη πληρωσαν στο τελος και μελετη, και επιβλεψη και "δωρακι". Και δεν λυπηθηκα ποτε κανεναν γιατι οπως λενε στο αμερικα, βαδιζαν προς την καταστροφη με τα ματια τους "wide shut".

 

γιατι οι ιδιωτες που μας διαβαζουν πρεπει να καταλαβουν πως οταν απευθυνονται σε σοβαρους μηχανικους, οι οικονομικες δοσοληψιες ειναι συγκεκριμενες και προβλεπονται και αποτυπωνονται σε χαρτια. Και περαν αυτων δεν προκειται να προκυψουν αλλες χρεωσεις. Και οποιος νιωθει ανασφαλεια μπορει να απευθυνεται στο ΤΕΕ να πληροφορηθει πώς χρεωνουν οι μηχανικοι τις υπηρεσιες τους - οχι στις πολεοδομιες προς Θεου - εκει σας βλεπουν σαν λουκουμακια για φαγωμα.

 

Οταν ομως για να γλυτωσετε 5 χιλιαρικα αγαπητοι ιδιωτες που μας διαβαζετε, αρχιζετε τις μαιμουδιες και πιστευετε οταν σας λενε "δεν απαιτειται αδεια", τα "η μελετη δωρο αν μου δωσεις την κατασκευη", τα "δεν ξερει αυτος, θα στο κανω εγω με 1,5 χιλιαρικο", τοτε σας υπογραφω πως μπλεκετε σε μεγαλες περιπετειες και στεναχωριες και ειναι δεδομενο πως στην τελικη θα πληρωσετε απο 2 εως 3 φορες παραπανω λεφτα.

Link to comment
Share on other sites

Μία στιγμή γιατί κάποιος που διαβάζει το παραπάνω μπορεί να οδηγηθεί σε λάθος συμπεράσματα...

 

Δηλαδή όταν ο μηχανικός αμοίβεται κανονικά κάνει τα στραβά τα μάτια την ώρα της υπευθ. δήλωσης σε τυχόν παρανομίες ενώ όταν έχει κάνει έκπτωση ζητάει χαρτζιλίκι;

 

Άλλο πράγμα η νομιμότητα και άλλο οι οικονομικές συμφωνίες μηχανικού - ιδιοκτήτη.

 

Ναι μεν έχω ακούσει και εγώ για την γνωστή ιστορία έκπτωσης αρχικά και μετά εκβιασμού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο μηχανικός που αμοίβεται κανονικά γίνεται στην συνέχεια υποχείριο του ιδιοκτήτη για ό,τι παρανομία αυτός θέλει να κάνει!

Link to comment
Share on other sites

Σε ανάλογη περίπτωση με "συνάδελφο" που λειτουργούσε με ανάλογη λογική προσφοράς αδειών και εκπτώσεων και παραπλάνησης του πελάτη του και αφού είχε αναλάβει και την κατασκευή ,από σύμπτωση μέλος της οικογένειας του ιδιώτη που δούλευε στο ΙΚΑ διαπίστωσε ότι τα ποσά που έδινε στο μηχανικό για την καταβολή του ΙΚΑ με την ΑΠΔ πήγαινε στην τσέπη του "συναδέλφου" και όχι στο ΙΚΑ και καθώς δεν ήταν ψιλιασμένος ο ιδιοκτήτης τώρα τρέχει και δεν φτάνει... Και από ότι είδα οι αποδείξεις που έχει από τον ( να μην το αναφέρω άλλη φορά συνάδελφο αλλά απατεώνα) δεν αναγράφουν για πιο λόγο είναι οι καταβολές και φυσικά τα ποσά που είδα ξεπερνούν καταφανέστατα κατά πολύ το κόστος της κατασκευής. Και δυστυχώς δεν είναι ή μόνη περίπτωση που εξαπατάται ιδιώτης ειδικά με τα χρήματα που πρέπει να πάνε στο ΙΚΑ και αναλαμβάνει ο μηχανικός να "εξυπηρετήσει"

Link to comment
Share on other sites

Ναι μεν έχω ακούσει και εγώ για την γνωστή ιστορία έκπτωσης αρχικά και μετά εκβιασμού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο μηχανικός που αμοίβεται κανονικά γίνεται στην συνέχεια υποχείριο του ιδιοκτήτη για ό,τι παρανομία αυτός θέλει να κάνει!

 

Πολύ καλά κάνεις που το επισημαίνεις συνάδελφε !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.