Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό Τοπογράφων


christopografow

Recommended Posts

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάποιο χρήσιμο για την ειδικότητα μας μεταπτυχιακό?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, φοιτητής είμαι ακόμα κ ότι σου πω είναι από ψάξιμο που έχω κάνει ως τώρα και από συζητήσεις με μηχανικούς που δουλέυουν, καθηγητές, μεγαλύτερους φοιτητές κλπ.

 

Για το "καθαρό" επάγγελμα του τοπογράφου, θαρρώ πως είναι κάποιος εντάξει με το βασικό του πτυχίο. Από κει και έπειτα δουλειά και εμπειρία.. Τώρα, έχει να κάνει με το τι θες. Αν ασχολείσαι με οδοποιϊα η διαχείριση υδατικών πόρων, είσαι και πάλι εντάξει αλλά εκεί θα μπορούσε να βοηθήσει και ένα μεταπτυχιακό..Πχ υπάρχει ένα στην θεσσαλονίκη για συγκοινωνιολόγους, ή δες πχ Portugal MIT αν σε ενδιαφέρουν τα οικονομικά και το management στις μεταφορές. Για νερά δεν ξέρω πολλά, έχει πάντως μεταπτυχιακά στην Ελλάδα. Τα παραπάνω ισχύουν επίσης αν θελεις να ασχοληθείς παραπάνω με πολεοδομικές μελέτες, που θεωρείται καλό το μεταπτυχιακό αρχιτεκτόνων ΕΜΠ. Για GIS επίσης θεωρείται καλό το μεταπτυχιακό στους τοπογράφους. Εξωτερικό επίσης θα βρεις αρκετά.

 

Γενικά, από ότι έχω καταλάβει, ένα μεταπτυχιακό είναι καλό αν θες να παρεκκλίνεις λίγο από το βασικό αντικείμενο του τοπογράφου. Αλλιώς, πας σε πιο ακαδημαϊκά - ερευνητικά "χωράφια".

Link to comment
Share on other sites

Στην Ελλάδα μικρή αξία έχουν τα μεταπτυχιακά των Μηχανικών. Κανείς δεν τα πληρώνει ούτε τα λαμβάνει υπόψη του. Μόνο για επιπλέον μόρια στο Δημόσιο αξίζουν. Συνεπώς μη χάνετε χρόνο, εκτός αν καταφέρετε να κάνετε μεταπτυχιακό χωρίς αυτό να αποβαίνει ούτε στο ελάχιστο σε βάρος του επαγγέλματος.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με Παναγιώτη. Η μόνη περίπτωση να αξίζει ένα μεταπτυχιακό είναι αν θέλει κάποιος να αλλάξει τομέα απασχόλησης.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι

όσοι σκέφτεστε μεταπτυχιακές σπουδές να σκεφτείτε και σε ποιά χώρα θα δουλέψετε

στη Ελλάδα μικρή σημασία έχουν, αν είναι να κάνει κανείς 3 χρόνια μεταπτυχιακές σπουδές για να εξασφαλίσει μερικά μόρια για διορισμό στο δημόσιο νομίζω δεν αξίζει τον κόπο,ούτε βέβαια να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας και να ασχολείται με αυτά που ασχολούμαστε σήμερα

ενδεχομένως τα πράγματα να αλλάξουν και εδώ ,δεν φαίνεται όμως κάτι

στην εποχή και στη χώρα , της γενικής ισοπέδωσης δεν μπορείς να κάνεις επαγγελματικά σχέδια και όνειρα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.