Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ανέγερση κατοικίας σε αγροτεμάχιο


alexxnicolas

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι, Χρόνια σας πολλά!

 

Θέλω να χτίσω πρώτη κατοικία σε αγροτεμάχιο. Γνωρίζω ότι απαιτείται η κυριότητα τουλάχιστον 4 στρεμμάτων.

 

Υπάρχουν οι εξής παράμετροι.

 

1. το αγροτεμάχιο είναι είναι 8 στρεμμάτων (άνηκε στον παππού μου

2. Έχει διανεμηθεί με συμβολαιακή πράξη στα εγγόνια!!

3. Έχω την υψηλή κυριότητα στα 700μέτρα, (επικαρπία ο γονέας) άρα χρειάζομαι άλλα 3700μέτρα σύμφωνα με τον νόμο για ανέγερση κατοικίας.

4. Έχω την σύμφωνη άδεια των 2 αδερφών μου (1400μέτρα) και του ενός ξαδέρφου μου (2000μέτρα) να μου "παραχωρήσουν"...., φυσικά χωρίς μεταβίβαση μεριδίου του αγροτεμαχίου τους, τα απαιτούμενα τυπικά κριτήρια για έκδοση άδειας σε αγροτεμάχιο. δηλαδή ουσιαστικά θα μου παραχωρήσουν του μερίδιο τους στον συντελεστή δόμησης.

 

Η παραπάνω περίπτωση αφορά οριζόντια ιδιοκτησία? πως επίσης μπορώ εγώ να καλυφθώ νομικά ώστε να μην συναντήσω μελλοντικά προβλήματα συνιδιοκτησίας με την κατοικία μου. Να έρθει δηλαδή η γυναίκα του ξαδέρφου μου και να μου πεί ότι θέλει το μισό σπίτι μου γιατί τους ανήκει :???::-?

 

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας και καλή χρονιά.

 

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

απλα δεν κτιζεις διαβασε καλα με το μηχανικοσ σου το συμβολαιο διανομης αν εχει τεμαχιστει τα 700 μ2 ειναι μη αρτια και οικοδομησιμα , για τη συνενωση θα πρεπει να ελεγξεις αν το οικοπεδο των 4000 μ2 θα ειναι αρτιο και οικοδμησιμο ( ν3212 δρομο κοινοχρηστο) και εφοσων ειναι αρτιο και οικοδομισιμο θα πρεπει να κανεισ συσταση οριζοντιασ ιδιοκτησια

Link to comment
Share on other sites

alexxnicolas

υπάρχουν αρκετά ερωτήματα που προκύπτουν απο όσα ανφέρετε

1. τι διανομή έχει γίνει

2. πότε έχει γίνει η διανομή

3. ποιοί όροι δόμησης ισχύουν

4.ποιές οι επιτρεπόμενες χρήσεις

σε κάθε περίπτωση να αναθέσετε την υπόθεση σε τοπογράφο μηχανικό της περιοχής

για να πάρετε σαφείς απαντήσεις

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Ό,τι ακριβώς έγραψαν οι συνάδελφοι, συμπληρώνοντας ότι το πιθανότερο είναι να μην έχει "διανεμηθεί" τίποτα, παρά μόνο να απέκτησαν τα εγγόνια εξ'αδιαιρέτου ποσοστό στα 8 στρέμματα, με απλή αναφορά στα τ.μ. που αντιστοιχούν σε αυτό το ποσοστό. Δες τι συμβόλαιο ακριβώς έχεις. Για το τυπικό επίσης, έχεις την ψιλή κυριότητα. "Υψηλή" δεν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

έχεις δίκιο "ψιλή". Ο παππούς μου έχει 4 παιδιά. Εμείς τα εγγόνια έχουμε την ψιλή κυριότητα και οι γονείς την επικαρπία. Έχει διανεμηθεί σίγουρα. επιπρόσθετα ξέχασα να αναφέρω ότι πρωτού γίνει η διανομή χτίστηκε στον αγροτεμάχιο των 8 στρ. και μία μονοκατοικία των 60τμ, την οποία έχουμε όλοιι εξ αδιαιρέτου και με συμβολαιακή πράξη.

Link to comment
Share on other sites

Από τα συμφραζόμενα, εγώ καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν πρόκειται ούτε καν για σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας (πολύ δε περισσότερο για κανονική διανομή). Δε νομίζω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο εδώ. Θα πρέπει να απευθυνθείς σε Μηχανικό έχοντας στα χέρια σου τον τίτλο κτήσης τουλάχιστον, για να σε καθοδηγήσει για το αν και τι μπορεί να γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Προσθέτοντας σ' αυτά που έγραψαν οι συνάδελφοι, επισημαίνω και εγώ ότι, και μόνο από το γεγονός ότι στη μονοκατοικία είσαστε όλοι συνιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου, είναι πολύ πιθανό να είσαστε συνιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου και στην έκταση του αγροτεμαχίου. Αυτό, όμως, ξεκαθαρίζει με την ανάγνωση των συμβ/κών πράξεων που έχουν συνταχθεί γι' αυτό το θέμα.

 

Σε κάθε περίπτωση, το βασικό σου ερώτημα δεν απαντιέται στο διαδίκτυο γιατί χρειάζεται μελέτη των πραγματικών δεδομένων ώστε ο έμπειρος τοπογράφος που θα ασχοληθεί με το θέμα να δώσει την κατάλληλη απάντηση και να προτείνει τη σωστή λύση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.