Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναχωρήσεις ΜΣ 800 kVA


tzouliano

Recommended Posts

Γεια σας φίλοι μου και χρόνια πολλά σε όλους.

 

Το ερώτημα μου είναι το εξής : Στις αναχωρήσεις (Χ.Τ.) ενός ΜΣ 800 kVA τι καλώδιο θα προτιμούσατε να βάλετε 1) 3//[ΝΥΥ 3x(1x240mm²)] + 2//[NYY(1X185mm²)] ή 3//[ΝΥΥ 3x(1x185mm²)] + NYY(1X240mm²)] ???

 

Βεβαίως είναι δεκτές και άλλες εναλλακτικές προτάσεις !

Link to comment
Share on other sites

πάντα οι μικρότερες διατομές "δουλεύονται" πιο εύκολα απο τους εγκαταστάτες. Το θέμα είναι ότι το συνολικό μήκος των αγωγών είναι κατά 30% μεγαλύτερο (αν και η τιμή ανα μέτρο είναι συνήθως μικρότερη). πρέπει να κάνεις τους υπολογισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ, έχω καταλήξει , από συνεργασίες με αρκετούς εγκαταστάτες, ότι η προτιμότερη για αυτούς και πιο ευκολοδούλευτη διατομή είναι το 1Χ120mm2 και ας προκύπτει πολύ μεγαλύτερο πλήθος καλωδίων.

Link to comment
Share on other sites

Και το 185mm2 είναι ανεκτό για συνήθεις εγκαταστάσεις Υ/Σ. Βέβαια, σε μερικές περιπτώσεις, π.χ. παραλληλισμένοι Μ/Σ 1600 kVA αναγκαστικά θα πας σε μεγαλύτερες διατομές διότι πλέον "δεν θες" να έχεις πολλά καλώδια μικρότερης διατομής για πολλούς λόγους (χώρος, σχάρες, ακόμα και διαφορετικές φορτίσεις μεταξύ τους κλπ).

 

Εγώ πάντως δεν κατάλαβα τι είναι αυτά τα :

3//[ΝΥΥ 3x(1x240mm²)] + 2//[NYY(1X185mm²)] ή 3//[ΝΥΥ 3x(1x185mm²)] + NYY(1X240mm²)] ???

 

Ποιά είναι τα καλώδια των φάσεων και ποια του ουδετέρου και γείωσης.

Link to comment
Share on other sites

Μικροτερη διατομη ομως ισοδυναμει με μεγαλυτερο πληθος καλωδιων ανα φαση και φυσικα στον ουδετερο μεγαλυτερη σχαρα καλωδιων και οτι ακομα συνεπαγεται.

 

Το συνηθες ειναι το 1χ240, το οποιο δουλευετε αν το ξερει ο μαστορας σαν το 1,5.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι. Τα πολλά καλώδια δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Εκτός από το κόστος υπάρχουν δε και περιπτώσεις που δεν φορτίζονται καν όμοια και ας είναι της ιδίας διατομής και υπό τις ίδιες συνθήκες εγκατεστημένα. Το 240άρι δεν έχει τόσο μεγάλη δυσκολία για ένα έμπειρο συνεργείο. Οι διατομές όμως πάνω από αυτό είναι προβληματικές ως προς την εγκατάσταση. Μέχρι 240mm2 λοιπόν μπορούμε να πάμε άνετα στις συνήθεις εγκαταστάσεις Υ/Σ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.