Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαστασιολόγηση ελκυστήρα και ζευκτού


 

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά!

 

Θα ήθελα να ρωτήσω τι διατομές θα χρησιμοποιούσατε για ένα επίπεδο δικτύωμα μήκους 30 μ και μορφής Ν. Γεφυρώνει τις αποστάσεις μεταξύ των υποστυλωμάτων ενός βιομηχανικού μεταλλικού υποστέγου.

 

Επίσης, αν την απόσταση αυτή την γεφυρώναμε με πλαισιωτό ζύγωμα και ελκυστήρα, τι διατομές θα χρησιμοποιούσατε για τον ελκυστήρα? Από την γκάμα των SHS?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνήθης πρακτική πλέον για τα δικτυώματα, και μάλιστα τέτοιου ανοίγματος, είναι τετραγωνικές κοιλοδοκοί ή και ορθογωνικές.

Πλαισιωτό με ελκυστήρα στα 30μ δύσκολα θα σου βγει, εκτός και αν πας σε βαριές διατομές ΗΕΒ.

Link to comment
Share on other sites

Για ελκυστήρα (για την παραπάνω περίπτωση) θα πάς σε διατομές κυκλικές Φ (όχι κοίλες κυκλικες δηλαδή CHS) και συνδεσμολογία με πείρους ή κοχλίες στο άνοιγμα.

 

w1600.png

elkistiras.png

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι δεν θα βγεί με ελκυστήρα.... Αν πρέπει να το κάνεις ολόσομο πρεπει να χρησιμοποιηθεί μεγάλη ΙΡΕ διατομή, άντε ΗΕΑ, και σε καμία περίπτωση ΗΕΒ. Οι ΗΕΒ έχου πολύ μεγάλο βάρος ανα μέτρο για δεδομένη ροπή αντοχής σε σχέση με τις αντίστοιχες ΙΡΕ. Τωρα, όσον αφορά τον ελκηστήρα, μονο πρόβλημα θα δημιουργήσει, λόγο της απαιτούμενης ανάρτησης

Link to comment
Share on other sites

Οχι, εννοώ την περίπτωση εκείνη όπου θα βάλουμε πλαισιωτό ζύγωμα και για την ανακούφιση των υποστυλωμάτων χρησιμοποιούμε ελκυστήρα.......

Link to comment
Share on other sites

Α σωστά δεν πρόσεξα καλά τι έλεγες! Κυκλική κοιλοδοκό ή διπλά γωνιακά για να είναι πιο εύκολη η ανάρτηση από το ζύγωμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως ελέγχετε συνήθως μια ράβδο δικτυώματος με συγκολλήσεις στα άκρα του. Το σημείο που θα ήθελα να σταθώ είναι οι ροπές που αναπτύσονται σε αυτό. Τις λαμβάνετςε υπόψην σας ? Αν ναι χρησημοποιείτε τις σχέσεις 6.61 και 6.62 από ΕΝ 1993-1-1 ? Κάνετε κάποιον άλλο έλεγχο ?

 

Είχα διαβάσει στο βιβλίο Structural Design of Steelwork to EN 1993 and EN 1994 Third edition ότι μπορούμε να αμελούμε τις ροπές αυτές (οι οποίες συνήθως είναι μικρές) αν κάνουμε ανάλυση του δικτυώματος όχι με πακτώσεις στα άκρα των ράβδων αλλά με αρθρώσεις. Έτσι προκύπει για κάθε μέλος αξονική μεγαλύτερη από αυτή που εμφανίζετε στη πράξη.

 

Τι λέτε για αυτό ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.