Μετάβαση στο περιεχόμενο

evan.gk

Members
 • Περιεχόμενα

  4
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Σχετικά evan.gk

 • Κατάταξη:
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός
 1. Καλησπέρα Συνάδελφε, Είναι εύκολο να αναρτήσεις ένα πρόχειρο σκαρίφημα με την περίπτωση που αναφέρεις? πως γίνεται ΚΑΤΟΨΕΙΣ - ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΟΜΗΣΗΣ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ να ταυτίζονται?
 2. καλησπέρα και καλή χρονιά. Νομίζω ότι έχω γράψει πολύ ξεκάθαρα το πως το έκανα, όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο συνάδελφος @sdim. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ...υπάρχει απλά ο "κλασσικός τρόπος που ισχύει στην χώρα μας, ότι τίποτα δεν είναι standard, ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, κάθε υπάλληλος ερμηνεύει αλλιώς τον νόμο, και ότι κάθε φορά, ο καθένας μας πρέπει να σπαταλάει πολύ χρόνο, προκειμένου να "ΞΑΝΑΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ" ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι αρμόδιες υπηρεσίες(μηχανολογικό), όπου όταν πας με τα απαιτούμενα χαρτιά(βλ. απαιτούμενα έγγραφα ταξινόμησης Επαγγελματικού οχήματος), σου λένε αν μπορεί να ταξινομηθεί ένα φορτηγό ή ενα κλειστό φορτηγό ή ένα όχημα γενικότερα που πληρεί τις προδιαγραφές του "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ", στην επιχείρηση που διαθέτεις, ΚΟΙΝΩΣ, ελέγχουν, αν οι ΚΑΔ που έχεις δικαιολογούν το όχημα, και αν το ΟΧΗΜΑ διαθέτει τις προδιαγραφές. από εκεί και πέρα, είναι θέμα του καθενός πως ασκεί το επάγγελμα, προκειμένου να δικαιολογεί το όχημα και τις δαπάνες. αν π.χ. βάλεις ΚΑΔ κατασκευών ΧΩΡΙΣ να κανεις στην πραγματικότητα κατασκευές για να πάρεις απλά το όχημα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν μπορείς να δικαιολογείς έξοδα αυτοκινήτου και καυσίμου- ΑΣΧΕΤΑ με το αν εχεις επαγγελματικό όχημα. ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ είναι... δυστυχώς ως κλάδος είμαστε "χαντακωμένοι" σε αυτο το κομμάτι, μιας και εάν ασχολούμαστε μόνο με μελέτες, επιβλέψεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες, δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ένα επαγγελματικό όχημα.... ΟΠΩΣ αντίστοιχα, δεν έχουμε τη δυνατότητα να δικαιολογούμε εταιρικά γεύματα, μεταφορές και άλλα πολλά πράγματα, που αποτελούν βασικά έξοδα της δραστηριότητας μας...
 3. καλησπέρα. επειδή με ταλαιπώρησε και εμένα αρκετά αυτό το θέμα, προκειμένου να δεχτούν από το μηχανολογικό να δηλωθεί το όχημα ως Επαγγελματικό ΦΙΧ, έπρεπε να προσθέσω έναν ΚΑΔ ο οποίος να αφορά κατασκευαστικές εργασίες, ώστε να δικαιολογεί την μεταφορά υλικών + εξοπλισμού. Εάν έχεις ΚΑΔ οι οποίοι αφορούν μόνο παροχή υπηρεσιών ή/και έρευνας πεδίου δεν στο δικαιολογεί, οπότε πρόσθεσε έναν ΚΑΔ και είσαι ΟΚ.
 4. καλησπέρα, Θα ήθελα την βοήθεια σας μιας και είναι η πρώτη τακτοποίηση που κάνω. Μετά από έρευνα και διάβασμα, έχω τα παρακάτω δεδομένα: 1.Ισόγειο με Ο.Α. του 1972 Ε=126τ.μ. 2.Όροφος χωρίς Ο.Α. Ε=126τ.μ. κατασκευής του 1978 (μπετά - τούβλα), ενταγμένο στον νόμο 1337/83(Β' ΦΑΣΗ), και η αποπεράτωση του ορόφου (σοβάδες - κουφώματα - χρωματισμοί) έγιναν το 2002 3. απόληξη κλιμακοστασίου Ε=8τ.μ. κατασκευής του 1978 (φαίνεται στις φωτογραφίες του νόμου 1337/83, δεν φαίνεται όμως στα σχέδια) α.σύμφωνα με τα σχέδια του νόμου 1337/83, υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές στην εσωτερική διαμόρφωση και των 2 ορόφων β.όλη η οικοδομή βρίσκεται στο +0.80 από την στάθμη του περιβάλλοντα (δεν υπάρχει υπόγειο) γ.περιμετρικό στηθαίο στην ταράτσα ύψους 0.90εκ. μέχρι στιγμής έχω δηλώσει: για τον όροφο: κατηγορία 2 - όλα τα τ.μ. Υπέρβαση δόμησης + υπέρβαση ύψους για την απόληξη: κατηγορία 2 - όλα τα τ.μ. Υπέρβαση δόμησης +υπέρβαση ύψους τι άλλο πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ, βαγ.
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.