Μετάβαση στο περιεχόμενο

soullis

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by soullis

  1. Συνάδελφε καλησπέρα. Επειδή έχω κάνει κ εγώ αίτηση τον Ιούλιο κ νιώθω να σφίγγουν κάτι προθεσμίες, μήπως τελικά εξυπηρετήθηκες ; ή ακόμα;
  2. Παρατηρώ πως από το e-Πολεοδομία μπορεί κανείς να κατεβάσει αριθμητικά ζεύγη συν/νων κορυφών Ο.Τ. σε ΕΓΣΑ87 (δεν μιλώ βέβαια για γραφικό ψάρεμα! αλλά για κατέβασμα κανονικών αριθμητικών ζευγών με τριπλό δεκαδικό), σε ορισμένες περιοχές με πράξη εφαρμογής καθορισμένη πάνω σε άλλο π.σ.. Γνωρίζει κανείς αν οι συν/νες αυτές έχουν καμία αξιοπιστία; - γιατί αν έχουν, όλοι καταλαβαίνουν την χρησιμότητα.
  3. Συνάδελφοι ζητώ μια βοήθεια: Τοίχος αντιστήριξης για την διαμόρφωση του εδάφους μπορεί να κατασκευαστεί εντός του προκηπίου, και εως ποιού ύψους;
  4. Γεωτεμάχιο 6 περίπου στρεμμάτων έχει προκύψει από αγορά τριών μικρότερων όμορων αγρών κατά τα έτη 1996 έως 2016, τα οποία έχουν παλαιότερα συμβόλαια. Και: α) Βρίσκεται εκτός σχεδίου, εντός ακτίνας 800μ. από το κέντρο στάσιμου οικισμού κάτω των 500 κατοίκων χωρίς εγκεκριμένο όριο οικισμού, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν είναι δημότης. β) Επιπλέον ο οικισμός έχει στην κεντρική περιοχή του ρυμοτομικό σχέδιο με Β.Δ. του 1882 (19ος αιώνας) με συνημμένο σκαρίφημα τιτλοφορούμενο «διάγραμμα ρυμοτομίας του κεντρικότερου μέρους της Κωμοπόλεως…» , το δε γεωτεμάχιο βρίσκεται εντός ακτίνας 500μ. από οποιοδήποτε σημείο του σκαριφήματος αυτού – το σχετικό ρυμοτομικό Β.Δ. «αναθεωρήθηκε» (κατ’ ουσίαν επαναδιατυπώθηκε το σκαρίφημα με μεγαλύτερη ακρίβεια) σε ΦΕΚ του 2005... Το ερώτημα είναι, για τους όρους δόμησης ισχύουν τελικά οι προβλέψεις περί στάσιμων, περί ζώνης των 500μ., ή περί εκτός σχεδίου δόμησης; Ο υπάλληλος της Πολεοδομίας, χωρίς πολλή σκέψη ισχυρίστηκε πως ισχύουν οι τελευταίες (και δη πολύ δυσμενέστερες), και πως το σκαρίφημα του Β.Δ. δεν δείχνει συγκεκριμένο όριο οικισμού και εν τέλει δεν έχει καμία ισχύ ή συνάφεια με το θέμα... Εσείς συνάδελφοι τι λέτε; Ευχαριστώ. Καλή χρονιά.
  5. Γεωτεμάχιο 6 περίπου στρεμμάτων έχει προκύψει από αγορά τριών μικρότερων όμορων αγρών κατά τα έτη 1996 έως 2016, τα οποία έχουν παλαιότερα συμβόλαια. Και: α) Βρίσκεται εκτός σχεδίου, εντός ακτίνας 800μ. από το κέντρο στάσιμου οικισμού κάτω των 500 κατοίκων χωρίς εγκεκριμένο όριο οικισμού, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν είναι δημότης. β) Επιπλέον ο οικισμός έχει στην κεντρική περιοχή του ρυμοτομικό σχέδιο με Β.Δ. του 1882 (19ος αιώνας) με συνημμένο σκαρίφημα τιτλοφορούμενο «διάγραμμα ρυμοτομίας του κεντρικότερου μέρους της Κωμοπόλεως…» , το δε γεωτεμάχιο βρίσκεται εντός ακτίνας 500μ. από οποιοδήποτε σημείο του σκαριφήματος αυτού – το σχετικό ρυμοτομικό Β.Δ. «αναθεωρήθηκε» (κατ’ ουσίαν επαναδιατυπώθηκε το σκαρίφημα με μεγαλύτερη ακρίβεια) σε ΦΕΚ του 2005... Το ερώτημα είναι, για τους όρους δόμησης ισχύουν τελικά οι προβλέψεις περί στάσιμων, περί ζώνης των 500μ., ή περί εκτός σχεδίου δόμησης; Ο υπάλληλος της Πολεοδομίας, χωρίς πολλή σκέψη ισχυρίστηκε πως ισχύουν οι τελευταίες (και δη πολύ δυσμενέστερες), και πως το σκαρίφημα του Β.Δ. δεν δείχνει συγκεκριμένο όριο οικισμού και εν τέλει δεν έχει καμία ισχύ ή συνάφεια με το θέμα... Εσείς συνάδελφοι τι λέτε; Ευχαριστώ. Καλή χρονιά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.